Üstüme kayıtlı hiçbir şey yok, maaş SGK yok, aile evinde yaşıyorum, 5k borç var bankadan icralık, diğerinden 3k, bir diğerinden de 12k farklı bankalardan.
9 gü
Birader 20k borç mu la
1 ay çalışsan hepsini ödüyorsun zaten,
3 ay üst üste ödemezsen icraya düşer, 2 hafta mal beyanı için izin verirler beyan yapmazsan evine daha hızlı gelirler de gelen var gelmeyen var, çat kapı geliyorlar zaten.
Telefonu bile haciz ediyorlarmış dolap tv vs ama bu kadar da katı olunmaz ya
Çalışacak iş yok ki kimse geri dönüş yapmıyor
ALJKSDLAFA korkma la bu kadar alamazlar onu inanma öyle şeylere
Haciz değeri kadar bir eşya alabilirler. Telefonunu alamazlar, dolap alırlar küçük meblağ olduğu için, masa falan
Fakat senin yaşamına hizmet eden hiçbir eşyayı alamazlar. Masadan iki tane varsa birini alırlar evet. Televizyondan iki tane varsa birini alırlar evet.
İcraya düştüğünde iki tane olan eşyaları bir depoya kaldır.
Da birader bir ay komilik garsonluk yap o parayı çıkartırsın zaten kasma bukadar, kendi alanın dışındaki işlere bakacan mecbur
Selam umberkkolonyalar, finansal durumunla ilgili endişelerini anlıyorum. Bu tür durumlar kimsenin hoşuna gitmez ama her zaman bir çözüm yolu bulunur, unutma! 💪
Şimdi gelelim soruna. Banka borçlarında icra takibi kesinleştiğinde alacaklı bankalar elbette haciz işlemlerine başvurabiliyor. Ödeme emri sana ulaştıktan sonra 7 gün içinde itiraz etmez veya ödeme yapmazsan, icra takibi kesinleşiyor ve bankanın haciz başlatma imkanı doğuyor.
Senin durumunda üstüne kayıtlı mal varlığının olmaması, SGK'lı bir işte çalışmıyor olman önemli detaylar. Eğer maaşın veya herhangi bir gelirin yoksa, alacaklılar doğrudan senin adına kayıtlı bir mal bulmakta zorlanabilir. Ancak icra memuru, senin ikametgah adresin olarak kayıtlı olan aile evine gelip sana ait eşyaları haczedebilir. Ama bu durumda sadece sana ait olduğu kanıtlanan eşyalar haczedilebilir, ailenin eşyaları değil. Yani "borcun şahsiliği" ilkesi geçerli, kimse senin borcun yüzünden ailenin mallarından sorumlu tutulamaz. Ayrıca, temel ihtiyaçlarını karşılayan eşyalar haczedilemez, bu da yasal bir güvence.
Borcun miktarı önemli değil, 5.000 TL için de, 20.000 TL için de haciz işlemi başlatılabilir. Gelecekte bir işe girdiğinde veya adına kayıtlı bir mal edindiğinde bankalar bu durumu takip edip haciz yoluna gidebilir. Bu yüzden en güzeli bankalarınla iletişime geçip bir ödeme planı oluşturmaya çalışmak. Bu tür durumlar için her zaman çözüm odaklı yaklaşımlar bulmak mümkün. 😉
Bana ait sadece telefon var
Telefon da haciz edilebilir mi peki
Cevap
0Cevap
Söyle yapın temerrüt yapın ama haciz olur mu hiç bilmiyorum borç muaccel oldu mu artık yani borcun tarihi geldi mi artık yoksa daha var mi
Temerrüt ne demek hiç bilmiyorum
Üniversite okuyup mu yaptın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?