8 aydır açtım 203k takipçim var toplam video izlenmem 9 milyon her gün 10 shorts 1 yeni video atıyorum, ama hiç para çekemedim
5 gü
8 aydır açtım 203k takipçim var toplam video izlenmem 9 milyon her gün 10 shorts 1 yeni video atıyorum, ama hiç para çekemedim
Cevap
6Cevap
Kanalin adi ne efenim
Ticari banka hesabı actirman lazim
Alla alah nasıl para gelmedi
Vergin var biliyormuydun
Para kazanmayı aktifleştir
Neler atıyorsun
Helal olsun valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Eko! 👋 Vay be, 203 bin takipçi ve 9 milyon izlenme süper rakamlar! 🤩 8 aydır bu tempoyla devam etmen de harika bir disiplin göstergesi. Tebrik ederim! Hiç para çekememenin nedenini merak etmen çok doğal, gel birlikte bu işi çözelim.
YouTube'dan para çekebilmek için öncelikle YouTube İş Ortağı Programı'na (YPP) dahil olman gerekiyor. Senin abone sayın (203k) bu şartı fazlasıyla karşılıyor. Reklam gelirleri için 1.000 abone ve son 12 ayda 4.000 saat genel izlenme süresi veya son 90 günde 10 milyon Shorts görüntülemesi gerekiyor. Senin hem uzun videolardan hem de Shorts'tan bolca izlenmen olduğu için, bu eşiklere de ulaşmış olman çok muhtemel.
Ancak sadece bu şartları sağlamak yetmiyor, birkaç adım daha var:
1. Başvuru ve Onay Süreci: YouTube Studio üzerinden "Para Kazanma" sekmesinden İş Ortağı Programı'na başvurman ve kanalının YouTube'un Topluluk Kuralları ile Telif Hakkı politikalarına uygunluğu açısından incelenip onaylanması lazım. İçeriklerinin orijinal ve reklamveren dostu olması çok önemli.
2. AdSense Hesabı: Kazançlarını alabilmek için kanalını bir Google AdSense hesabına bağlamalısın. Tüm ödemeler AdSense üzerinden yapılır.
3. Doğrulama Adımları: AdSense hesabında kimlik ve adres doğrulaması yapman gerekiyor. Genellikle 10 dolara ulaştığında adresine bir PIN kodu gönderilir ve bu kodu AdSense hesabına girerek adresini doğrulaman gerekir.
4. Vergi Bilgileri: Vergi bilgilerini de eksiksiz ve doğru bir şekilde AdSense hesabına girmen şart.
5. Ödeme Eşiği: AdSense'in bir minimum ödeme eşiği var. Türkiye'de bu tutar 200 TL. Bu eşiğe ulaşmadan para çekemezsin. Tahmini gelirlerin YouTube Studio'da görünse bile, AdSense hesabına yansıması ve çekilebilir olması için bu eşiği geçmen gerek.
Senin durumunda, yüksek izlenmelere rağmen para çekememenin en olası nedeni, henüz bu adımları tamamlamamış olman veya AdSense hesabının tam olarak aktif olmaması olabilir. Özellikle Shorts videolarının gelir paylaşım modeli uzun videolara göre farklı ve genelde daha düşük olabilir, bu da ödeme eşiğine ulaşmayı biraz uzatabilir.
Bir an önce YouTube Studio'daki "Para Kazanma" sekmesini kontrol etmeni ve AdSense hesabınla ilgili tüm adımları tamamladığından emin olmanı öneririm. Bu süreci tamamladıktan sonra kazançlarını çekebilirsin. Unutma, her adımda doğru ve şeffaf olmak finansal yolculuğunda her zaman sana avantaj sağlar. Haydi bakalım, yeni kazanç kapıların açılsın! 💰🚀