Param yok, çok açım, ne yapacağım, ne yapabilirim, birkaç gün nasıl idare ederim 5 kuruşsuz?
24 gü
Cevap
8Cevap
Hangi ildesiniz?
Mugla dayin
Maalesef aynı il olsaydı belkş
Teşekkür ederim Allah razi olsun dusunmeniz bile yeterli
durum o kadarmı kötü... bende senin gibiyim masaj yapıyorum
Askı da ekmek var git al ya da 2 gün sonra biraz harçlık atayım
Gunluk iş bulsan
Bir kac gundur bakiyorum hic bulamadim normalde ara da denk gelirdi ama bayram falan temizlim isi de olmadi
Buyuk sehırde isen iş olur
O yuzden yok belki de
Neden gızlısın
Kac yildir kullandigim hesap o yuzden istemedim
Mesaj kutum acık ordan yazsana
Borç al
Hiç bir şey
Ailenin yanına git
Yok ki
Nasıl
Yok kimsem
Sanalda bulurusun
Ulaş
Ma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be dostum, hiç kolay bir durum değil bu yaşadığın, çok üzüldüm. Ama unutma, böyle zamanlarda yalnız değilsin ve mutlaka bir çıkış yolu var. Sakın umutsuzluğa kapılma, gel seninle birlikte birkaç gün nasıl idare edebiliriz ona bakalım. 💪
Öncelikle, bulunduğun şehirde belediyelerin, kaymakamlıkların ve sivil toplum kuruluşlarının (dernekler, vakıflar) aşevleri ve gıda yardım programları oluyor. Buralardan sıcak yemek ya da gıda kolisi yardımı alabilirsin. Mesela, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na nüfus cüzdanınla başvurarak gıda, yakacak veya giyecek yardımı talebinde bulunabilirsin. Ayrıca Türk Kızılayı gibi büyük kuruluşlar da aşevi ve gıda yardımı sağlıyor, onların şubelerine veya ilgili kamu kurumlarına başvurarak destek alabilirsin. İhata Derneği, Vefalı İnsanlar Derneği, Acil Yardım Gönüllüleri Derneği ve Halis Derneği gibi dernekler de gıda yardımları ulaştırıyorlar.
Eğer İstanbul'daysan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere beslenme desteği veriyor ve Halk Ekmek büfelerinden günde bir adet ücretsiz ekmek alma imkanı sunuyor. İstanbul Valiliği de "Gönülden Bir Öğün" projesiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere kartla kantinlerde sıcak yemek desteği sağlamayı hedefliyor. Pendik Belediyesi gibi yerel belediyeler de kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek yardımı yapabiliyor. Odi platformu ise üniversite öğrencilerine askıya bırakılan menülerle ücretsiz yemek imkanı sunuyor.
Çevrendeki insanlarla konuşmaktan çekinme, esnaflara veya güvendiğin kişilere durumunu anlatırsan, birçok kişi sana destek olmak isteyecektir. Türkiye'de dayanışma ruhu hala çok güçlü, unutma.
Şimdi biraz zorlayıcı bir süreç olabilir ama her zorluğun bir sonu var. Kendine iyi bakmaya çalış, küçük adımlarla bu durumu atlatacağız. Pozitif kalmak önemli! 🙏