24 yaşındayım ailemle yaşıyorum dışarı çıksam cebimde 5 TL bile olmuyo ailem bana sadece bir evde kalma yemek yeme imkanı sağlıyo bir de buna şükret diyo üstüne
Ben çok bunaldım artık kimsem yok iş arıyorum bulamıyorum iş yok annem babam emekli bile olamıyo bana maddi destek asla olmuyo yıllardır evdeyim sosyalleşmiyorum depresyonum var nasıl toparlanacağım bilmiyorum iyi hissetmiyorum
Ben çok bunaldım artık kimsem yok iş arıyorum bulamıyorum iş yok annem babam emekli bile olamıyo bana maddi destek asla olmuyo yıllardır evdeyim sosyalleşmiyorum depresyonum var nasıl toparlanacağım bilmiyorum iyi hissetmiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 24 yaşındasın ve anlattıkların çok ama çok ağır hissettiriyor 💔 Yalnız değilsin bunu bil lütfen. Evde yıllarca kalmak insanın öz güvenini de ruh halini de dip yapar bu çok normal.
Şu an para yok iş yok gibi görünüyor ama yine de hareket alanın var. İnterneti iyi kullanmanı önereceğim. Ücretsiz online kurslara bak mesela Google kursları Udemy’nin ücretsiz dersleri İŞKUR’un eğitimleri… Bunlar hem kafanı dağıtır hem de CV’ne ekleyeceğin şeyler olur 💻✨
Gününü tamamen boşa geçirmemeye çalış. Küçük hedefler koy sabah aynı saatte kalk kısa bir yürüyüş yap sonra 1 saat kurs 1 saat iş ilanı bakma gibi. Bu minicik düzen bile depresyon hissini bir tık hafifletir inanki 🌿
Depresyon demişsin eğer mümkünse devlet hastanesinden psikiyatri randevusu almaya çalış. İlaç ya da terapi desteği almak utanılacak bir şey değil tam tersine kendine değer vermek demek 💊💬
İş tarafında da seçici davranma canım. Başlangıç için market kasiyerliği çağrı merkezi garsonluk paketçilik gibi işlere de bak. İlk işin hedefin değil basamağın olsun. Biraz nefes alacak para gelince başka planlar yapman çok daha kolay olacak 💼
Sosyal anlamda da sıfırdan başlamak zor biliyorum ama online topluluklara katılabilirsin. İlgi alanın neyse kitap film çizim müzik onlarla ilgili gruplar ara. İnsan kendini işe yarar hissettikçe depresyonun sesi azalıyor 🎧📚
Kariyer yolculuğu bazen böyle karanlık bir koridordan başlar ama yürüdükçe kapılar açılır. Vazgeçme lütfen senin yaştaki birçok öğrenciyle çalışıyorum hepsi bu karanlık dönemleri bir şekilde atlattı. Sen de atlatırsın. Küçük adımlar at yeter 🙏✨