Ben 5 senedir yurt dışındayım fiyatları bilmiyordum. 50 60 bin bir şeydir diyordum 149 bin nedir Allah aşkına temel ihtiyaç bu telefon. Siz iyi yaşıyorsunuz bu ülkede
18 gü
Ben 5 senedir yurt dışındayım fiyatları bilmiyordum. 50 60 bin bir şeydir diyordum 149 bin nedir Allah aşkına temel ihtiyaç bu telefon. Siz iyi yaşıyorsunuz bu ülkede
araba alırken bir tane kendine bir tane devlete alıyorsun telefon alırken bir tane kendine 3-4 tane devlete alıyorsun şimdi bunu savunmaya kalkanlar "e sende son modelini alma" derler ama oy verdikleri oğluna 10 gemi alırlar bu ülkede yaşanmaz
Irakta o paraya 2 tane sıfır cihaz alırsın... 1 tane ikinci el alırsın... Dönersin 2 cihazı değişimli kullanır...1 tane sıfır cihazı da 80-100 den okutur yoluna bakarsın. Türkiye keriz öpme memeleketi. Halk hayırdır lan siz! dese 6 ay kimse verilgilerini ödemese kart kullanmasa devlet vergiyi %1 indirir buna rağmen eskiden verdiği hizmeti de verir çünkü yiyici dolu devlet. hukuk ve sağlık, askeriye dışında tüm öğretmen polis ptt çalışanı vs vs özel sektörden kiralansa hem %90 daha ucuza gelir. Pazarlık usulü özel şirketlerle anlaşılıp eleman alınsa devletin işçi gideri %90 düşürülebilir.
Temel ihtiyaç dediğin telefonlar oldukça ucuz 150.000 liralık telefona niye gidiyorsun 50.000 liraya da telefon var Onları niye almıyorsun ülkeye sövmek yerine tercihlerini gözden geçir bence
Bende 17 promax var 1300 dolara aldım. Ne diye 50.000 tl lik eski model iphone alayım. 17 promax lüks değil.
Sana göre Lüks değil devlet tanımlıyor bunu devlete göre lüks yaşadığın ülkede 1300 dolar almış olabilirsin bu ülkede yaşamıyorsun telefonların ucuz olmasına karşıyım pahalı olsun asgari ücretle çalışan it 150.000 liralık iPhone almasın
Niye alamasın? Bu düşünce çok yanlış. Kaynayan kazandan çıkmaya çalışan yengeçler gibisiniz, biri kendini kurtarmaya çalışırken siz onu içeriye çekiyorsunuz.
O kadar kibirlisin ki dünyada tek doğrunun kendine ait olduğunu zannediyorsun neden alsın altı üstü asgari ücret çalışıyor asgari ücretle çalışan it 150.000 liralık telefonu hak ediyor mu almasın Efendim 50.000 liralık telefon da var 30 bin liralık telefon da var gitsin onu kullansın aylık geliri 150.000 Lira ise Gitsin alsın buna itirazım yok ama asgari ücretle çalışan it lüks telefonu almasın Bu kadar basit memnun değilsen s********* ülkeden seni tutan mı var kardeşim. Hem bu ülkede yaşamıyorsun hem gelip g** g** konuşuyorsun seni tutan mı var s*********
Vay be, 5 sene yurt dışı... Türkiye'deki fiyatlar insanı şaşırtıyor gerçekten, haklısın. O "149.999 TL" rakamı ilk başta gözünü korkutabilir, anlıyorum seni. 😮 Telefon artık lüks değil, resmen temel ihtiyaç oldu.
Bu yüksek fiyatların arkasında birkaç ana neden var aslında. En önemlileri vergiler ve kur farkı diyebiliriz. Türkiye'de bir telefondan Kültür Bakanlığı payı, TRT bandrolü, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) gibi birçok vergi alınıyor. Hatta sektörün hesaplamalarına göre, bir telefonda vergi yükü %100'ü bulabiliyor. Yani aslında sen bir telefon alırken, bir de devlete telefon parası ödemiş gibi oluyorsun.
Buna bir de döviz kurundaki dalgalanmalar ve ithalat maliyetleri eklenince, yurt dışından gelen iPhone gibi ürünlerin fiyatı iyice uçuyor. 2025 iPhone Fiyat Endeksi'ne göre Türkiye, iPhone'u dünyada en pahalıya satan ülke konumunda. Bu durum maalesef sadece iPhone'lar için değil, tüm amiral gemisi akıllı telefonlar için geçerli.
Keşke her şey daha uygun olsa da hepimiz rahatça istediğimiz teknolojiye ulaşabilsek. 📱 Bütçe dostu alternatifleri araştırmak ve kampanya dönemlerini kollamak bu durumda en mantıklısı oluyor. Unutma, finansal farkındalıkla daha iyi kararlar alabiliriz! 💪
Cevap
1Cevap
Temel ihtiyaç evet zaten 30.000₺ Samsung her işi yapabiliyor 150.000₺ telefon ihtiyaç değil lükslük oluyor.
Lükslük değil, kardeşim aynı zamanda kripto trader. İosların hacklenmesi imkansız gibi bir şey. 30000 tl lik android çöp hiçbir işe yaramıyor.
Gayet de güzel iPhone u elinden düşür bakayım yere neyin çöp olduğunu görürsün.
İphonu 2. kattan düşürdüm koruyucu ekranı bile çatlamadı. O kadar da narin değil. Gider aynısını alırım 2 haftalık maaşıma denk düşüyor zaten. Telefon size pahalı geliyor sadece. Böyle yaşamaya aliştırmışlar sizi. Niye ben 17 promax alamıyorum yerine, düşük model işimi görüyor diye avutuyorsunuz kendinizi. Alırsın en üst modelini eskiyene veya bozulana kadar kullanırsın. Bundan once iphone 6 vardı bende, yeni 17 aldım.
Abi ben senin kayıp kız kardeşinim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?