1 ayEvli olanlar için eve giren maddi kazanç tek taraf veya karşılıklı çalışarak olsa da, esas olan evin geçimini erkeğin sağlamasıdır. Maddi durumun israfsız harcamalar üzeri yetersiz kaldığı zaruri durumlar da bayan kendi rızası ile destek olabilir ve bu ayıp değildir. İmkan olursa erkek eşinin yaptığı masrafı durumu müsayit olunca eşide isterse eşine geri ödeyebilir, eşi parayı istemezse sorun olmaz. Önemli olan karşılıklı sevgi, saygı, vefa, geçim ehlilik ve empatidir. Para, makam mevki mal mülk geçici olup ölüm gelince geride kalacak olandır... Kim ne der veya düşünür vb. gereksiz şeylere takılmamak gerekir. Sen dürüst ol işinin hakkını ver israf etme ve helal kazancın ile israfa kaçmadan evini geçindirmeye çalış.
24 Yorumla- 1 ay
Ne kadar da doğru söylediniz
- 1 ay
Önemli olan ''esas doğruları bilmek, söylemek ve uygulamaktır''. Güzel bir söz var ; Yanlızca hakikat iyileştirir. Yorumumu okuma farkındalıkla anlama ve de cevap nezaketinde bulunduğunuz için teşekür ederim ''Grandiflora'' hanım, saygılarımla.
- 1 ay
Off gerçekten işte bu ya. Birde hiçbir erkek kadınları anlamaz derlerdi meğer normal düşünenler de varmış👏🏻
- 1 ay
@ofecioarăcurată Cevap mesajın ve içeriğindeki yapıcı ince düşünceli ve de farkındalık ile samimi güzel anlamlar içeren sözlerin için teşekkür ederim. İnce düşünceli ve empatili bir insanım. Ayrıca karşı cins üzeri psikolojik, huysal, hissel, duygusal, düşünsel, hayata ve karşı cinse bakış açısı vb. konularda farklılıkları farkındalık için de gözlemleyen istişare eden uzman yorumlarını dinleyip kitap satın alıp okuyarak kendimi güncel tutmaya ve olması gereken gibi davranmaya çalışanım. Saygılarımla.
En İyi Cevaplar
baba tam bir karaktersiz oe imiş böyle babam olsa döverdim.
aksine eşin öderse erkeklik olur bu, keza erkek dediğin kurnaz zeki olmalı bu s. laklar köylülükten gelme tek değerlerinin eve ekmek getirmek olmasından dolayı erkekliği ameleliğe endekslemişler başka türlü nasıl o eziklikten çıkacaklar paradan başka bi değerlerinin olmamasının altından nasıl kalkacaklar.
kim erkek ve parayı aynı cümlede zikrederse ondan adam olmaz gurursuzdur kadın da erkekte.
valla karım ödese tatilleri arabayı bilmem neyi ben gururlanırım oh be mis gibi hayatı beleşten yaşıyorum diye, insanlar da ki bu duygusallığı da hiç anlamıyorum ameleliği erkeklik görmek ne abi en erkeksi hayvan aslandır ama istediği gibi yatar rahatına bakar yediği önünde yemediği arkasında, KRALLAR AMELELİK YAPMAZ.
02 Yorumla- 1 ay
Yanlış düşünüyorsun bu amelelik değil senin babanın ailenizin geçimini sağlayıp seni bu yaşa getirmesi amelilik mi? adamın dediği gibi senin gururunu bitirebilir bir noktada ne kadar vurdumduymaz olsan da.
- 1 ay
@skybooster para kazanmak tabi ki de amelelik değil ama bunu kutsallaştırmak buna ederinden fazla duygusal anlamlar yüklemek bunu cinsiyetinin gereği kabul etmek amelelik, eğer onurun gururun cebinde ki paraya bağlıysa ezik birisindir, vurdumduymaz değilim sadece sizin gibi para gibi bir şeye his beslemiyorum anlam yüklemiyorum ve kesinlikle erkekliğimin hesabını onun üzerinden görmüyorum.
Yani sevginin olduğu yerde bunlar görülmesede. Erkekler olarak mesele çok kazanmanız bizi mutsuz etmiyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Sadece erkeğin tabiatında vardır. Sevdiği kadın için her şeyi yapmayı ister. Eksiklik yaşamasını istemez. Üzülsün istemez. Bir şeye ihtiyacı olunca yapmak ister. Yani bunu tam anlamıyla anlatmak çok zor. Zira bu ruhumuzun bir parçası gibi bir his. Bu ilişkinin başka kısımlarında da böyledir. Ne bileyim akşam gelince mutlu bir kadın görmek ister. Üzüldüğünde sarıp sarmalamak ister. Bizler tabiat itibari ile sizin gibi naif değiliz ve biz bizde olmayanı seviyoruz ve istiyoruz. bu zayıflık değil yanlış anlaşılmasın. kadının daha sanatsal bir varlık olması ile alakalı. Dolayısıyla bunların hepsi bir bütün diyebiliriz.
10 Yorumla
Olgun bir ilişkide paranın yarış konusu olmaması gerekir. Kadının daha fazla kazanması bazı erkekleri rahatsız edebilir ama bu genelde para değil, ego meselesidir. Birbirini gerçekten partner gibi gören insanlarda ‘kim daha çok kazanıyor’ değil, birlikte nasıl bir hayat kurulduğu önemlidir😄
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu durum aslında birçok kişinin deneyimlediği bir şey. 😔 Toplumsal beklentiler maalesef bazen ilişkimizin önüne geçebiliyor. Önemli olan evlilikte paranın değil, sevginin ve desteğin ortak olması. Eşinle bu durumu açıkça konuşsan, belki de onun iç dünyasında neler yaşadığını daha iyi anlarsın. Unutma, asıl zenginlik birlikte kurduğunuz hayat ve huzurunuzdur. 🤗💞 Bu konuda yalnız değilsin, nice çift bu dengeyi buldu. ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Benim için sorun olmaz yeterli eşler para olayını birbirinin başına kakmasın
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u 1 ayBeni mutsuz etmez
10 Yorumla
1 ayErkeğin böyle bir durumda gururunun incinmesini sağlıklı bir tepki olarak görüyorum ama ilişkiye zarar verecek kadar abartmasına da gerek yok. Kadınlar üzerindeki kontrolünü maddi üstünlüğüne ve kadının hayat standartlarının düşüklüğüne göre tesis ettikleri için aslında bu tepki çok da iyi niyetli değil gerçi
30 Yorumla
1 ayYok ya bence erkek için “eşim ödüyor” cümlesi evliliğe yakışmıyor, ben ne kazanırsam kendime bi miktar ayırdıktan sonra ortak hesabımıza atarım o saatten sonra da hiç bir ödemeye ve takibine karışmam, ödeme takip işi sadece erkeğe ait olmalı diye düşünüyorum belki yanlış ama ona da biz bakmayalım be
22 Yorumla- 1 ay
Ee parayı sen verdikten sonra o ödemiş olmuyor işte😅
- 1 ay
@ofecioarăcurată birincisi tek kazanan ben değilim ikincisi ona sormadan harcıyorum o da bana sormadan ödüyor, bir de bence ödeme işleri sıkıntılı ve çok fazla, kartların son ödeme tarihleri, çocuğun okulu, servisi, kursları, hepimizin ayrı spor dersleri, bence bu da koskocaman yorucu bir iş ve bunlara zaman ve emek harcamamak büyük rahatlık.
Para & Ekonomi konusunda 397 cevap paylaştı. Maalesef evet. Çoğu erkek bunu gurur meselesi yapabiliyor. İlişki başlarında takılmayıp sonra her şeyde kendi yerine kadının imzasını görünce gurur yapıyor. Çevresi de fişfikliyor "olm sen adam değil misin, karı parası yiyorsun" vs vs... Psikolojik olarak da kanıtlanmış bir olgu bu. Bu yüzden "öyle bir durum yok" diyenler hayal dünyasında yaşamaya devam edebilir
20 Yorumla
1 ayYa o biri kazanıp diğeri yan gelip yatma neyse de... detayda iki taraf da ortalamanın üstünde bir maaş alıyorlar ve gayet de ortalama üstü bir eğitim durumları var... mühendis doktor gibi belirli zamlarla maaşı değişmez seneden seneye deneyimle maaşı artar... o yüzden belirli bir döneme göre yargılanmalı...
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Aklıyla çalışıp bir yerlere gelmiş, bileğinin hakkıyla helal para kazanan biri için Allah'tan bereket dilerim; kendi eşim de olsa, benden fazla maaş almasını hayatta kıskanmam, çünkü ilişkilerde/evliliklerde parasal, ekonomik konular hep arka plandadır...
10 Yorumla
1 ayÖnceden böyle şeylere çok takardım da artık hiç takmıyorum. 33 yaşında bu eleman da büyüyememiş bence. Şu evlilik meselesini de aşırı gereksiz buluyorum hiç bir garantisi yok sevgi mevgi hikaye yani :D Baksana para muhabbetine gurur bitiyormuş vs en güzeli yalnızlık kimseye eyvallahın olmuyor
10 Yorumla
1 ayBir insanın bu seviye bir aşağılık psikolojisinin içinde olması ne kadar üzücü... Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum gerçekten. Çok şey var ama ne zaman bişey söylemeye kalksam söyleyeceğim şeyi zaten biliyor olmaları gerektiğini fark edip söylemeye utanıyorum.
10 YorumlaRakamlar da epey çokmuş.. 😅
Evet, can sıkıcı olabilir. Tabi başa kakma olayı varsa daha da kötü.
Salt sevgi ve saygı ile yürüyen bir evlilik ise mesele olmaz.
12 Yorumla- 1 ay
Görüşü kimin paylaştığına bakmadan yorumu pkudum kim bu aklı başında yorum yapan dedim kaç tane johnyx olabilirdiki sitede😊
Beni eder ne yalan söyleyim erkek geçimi sağlayan koruyup kollayandır bunlar olmadığı zaman bir erkek olarak orada olmamın bir anlamı yok benim için
12 Yorumla- 1 ay
Yine korur kollarda para güç demek bi yerde..
adam haklı, boşanırlar büyük ihtimalle. zaten büyük konuşmayayım ama ben de boşanırdım olasılıkla, çünkü kadın ezer.
13 Yorumla- 1 ay
Meslekler farklı gibi
1 ayOh ne güzel onun parasıyla birikim yaparız benim paramla yer içer gezeriz neden mutsuz etsin mutlu olurum
17 Yorumla- 1 ay
Ama sorun etmezse iyi başıma kalmamasını istiyorum
- 1 ay
Kakmamasını
- 1 ay
Evcimen bi kadın bunu yapmazdı bence
- 1 ay
Evcimen ne demek abla
- 1 ay
Umarım doğru insan beni bulur
- 1 ay
Yuvasını sahiplenen koruyuo kollayan olabilecek problemleri önceden gören bertaraf eden hanım demek.. Umarım bulur
- 1 ay
İnşAllah abla
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayevli isen mutlu isen neden parasal mevzuya takılasın ki sonuçta sen de o da aynı evde yaşıyor ve birbirine desteksin
14 Yorumla- 1 ay
Görseli okumadınızmı
- 1 ay
Evet okudum, çok da gurur gerekmez parsal mevzuların hepsinde erkek olarak 4 dörtlük mü davranıyor insanlar hayatın artık değiştiğini değişken bir dünyada olduğunu bilmesi gerek seven sevilen kalpler bunlara kafa yormaz senin benim param diye evlilik kurulmaz, çevrenin acaba ne der demesi, erkek adam yemek yapmaz, çocuk bakmaz gibi erkeklikle alakalı onca şey var ki söylenen ama bu benim fikir ve görüşüm.
- 1 ay
Teşekkürler
- 1 ay
rica ederim.
1 ayyani şöyle zaten kadının çok masrafı oluyor makyaj malzemesi kıyafet derken eşitlenir bence o durum
16 Yorumla- 1 ay
Makas baya açık gibi ama
- 1 ay
Mesela
- 1 ay
Görseli okumadınız mı
- 1 ay
Keşfetten cevaplamıştım o kısım gözükmemişti şimdi gördüm
- 1 ay
Birbirini seven insanlar için bu tür şeylerin sıkıntı olacağını düşünmüyorum
- 1 ay
Anladım teşekkürler görüş için
Şahıs yeni öğrenmiş gibi konuşuyor cerrahların maaşını sen evlenmeden biliyordun bunu madem o kadar gururluydun evlenmeyecektin zırvalamış biraz
11 Yorumla- 1 ay
Bazı şeyler yaşamadan anlaşılmaz
1 ayNiye mutsuz etsin ki hayat müşterek ama erkek üzerine düşeni yaparsa hiç sorun olmaz. Son kararı erkek verir.
16 Yorumla- 1 ay
Peki karocım😄
- 1 ay
One be 😀
- 1 ay
Kocanın son sözü😂😂
- 1 ay
Valla benim tanıdığım var tam bu şekilde kadın doktor güzel de para kazanıyor beraber çatır çatır parayı eziyolar ama son söz evin reisinde. Herkes mutlu mesut
- 1 ay
İstisnalar kaideyi bozmaz😊
- 1 ay
Ben de istisnayım zaten 😉
Evlenince senin benim param diye bir şey olacaksa hiç evlenmeyelim. Yürümez böyle hayat.
27 Yorumla- 1 ay
Dimi ya..
- 1 ay
Büyük konuşma sen genede.. Bekara hanım boşamak kolay tabisi
- 1 ay
Orasıda var ama ayrılmak öyle kolay işler değil
- 1 ay
Bsjsjs
Valla beni mutsuz etmezdi, burada mutsuz olan erkek olabilir belki ama toplum anlamında bu durum kadınları daha cok rahatsız etmiş yorumlarda gördügum kadarıyla. Hatta onursuz erkek vs diyen olmuş ne alakaysa. Bazıları da kadın erkek dogası bilmem ne diye sacmalamiş, kadın da ev işi yapsın dogası geregi cocuk baksın deyiverin kıyamet nasıl kopuyor. En kral müslümanım diyen bile sacmalamış ki tarihte ne hikayeler var. De bakalım en muslumanina kadın ev işi yapacak hemen derler ki peygamber bile ev işi yapmış, o zaman Hz. Hatice cok zenginken peygamberimizle neden evlenmiş. Peygamber erkek değil, onursuz, gurursuz hatta doğasına aykırı yaşamış yerseniz.
00 Yorumla
1 ayBem mutlu olurdum. Da kadon kimin kadını oda önemli
14 Yorumla- 1 ay
Evliler işte
- 1 ay
Sorun yok o zaman bence, ben kadın erkek eşitliğini savunuyorum
- 1 ay
Ne eşitliği ya evde yemekle temizlik yap çocuk da bak o zaman
- 1 ay
@ofecioarăcurată çocuk bakmak hariç hepsini şimdiden ben yapıyorum zaten, çocuğum yok
Erkek otorite kuramaz bu durumda. İç güveysi gibi düşünün
111 Yorumla- 1 ay
Otorite erkek olmak zorunda mıdır
- 1 ay
Kul be kadar adil olabilir ki
- 1 ay
Kul her zaman hataya meyillidir. Güvenilmez.
- 1 ay
Ne ilgisi var şimdi
- 1 ay
Lazım değil
1 ayHayır. Bazı kadınlar erkeği ezik görmeye başlıyor o noktada. "Ben kadınım böyle kazaniyorum sen erkek halinle nasıl kazanamiyorsun" düşüncesine giriyor. Bu adam beni koruyamaz gibi saçma düşüncelere girebiliyor
10 Yorumla
1 ayBir yandan e ticaret yaparsın ya da kendi ofisini açarsın o zaman maaşın eşinin maaşını da geçer, devir değişti artık, bu işlerde de para var illa sadece cerrah ya da avukat olan kazanmıyor bu rakamları.
13 Yorumla- 1 ay
E ticarette o kadar para kazanılıyormu bea
- 1 ay
Ürünün türüne talebine göre değişir pazar araştırması yapmak lazım rakipler neler yapıyor ve nelere talep var, iyi müşteri yönetimi, analiz, bu işi iyi yapanlar kazanır, aylık cirosu yüksek ve talep olan mal satarsan zamanla gelirin de artar, tanınman lazım, ilk etap da daha az sonla zamanla artar.
- 1 ay
Teşekkürler
Aslında kasa ortak eve giren para ortak kimin ne kadar kazandığı ilk bakışta önemsiz gözükse de çaba ve kazanç olarak eşitsizlik beni rahatsız ederdi şahsen boş bir gurur değil sadece
10 Yorumla
1 ayBirbirinizi seviyorsanız ve eşin bunu kafana kakmıyosa hiçbir sorun olmaz. Milletin dediğine bakmayın, millet insanlarin mutlulugunu cekemiyor. Istersen icinin rahatlamasi icin esini cek koseye konus anlat boyle boyle oldu bende kafama taktim ister istemez vesayir diye. Ama bir sorun edecegini dusunmuyorum zaten sorun etseydi 3 yil seninle birlikte olmazdi. Birbirinize sahip cikin yuva yikmak kolay ama devam etmek en zor olan kismi
10 YorumlaErkeği mutsuz eden şey kadının fazla kazanması değil; bu durumun erkeğin kendi gözündeki "değerini" ve toplumsal konumunu sarstığına dair duyduğu içsel veya dışsal kaygıdır. İletişimi güçlü, egolarından sıyrılmış ve birbirini "rakip" değil "takım arkadaşı" olarak gören çiftlerde bu durum mutsuzluk değil, konfor getirir.
10 Yorumla
1 ayKadının çok para kazanıp da kendini yüksek görmesi sıkıntı ama ona göre de eş seçimi olması lazım Bence
20 Yorumla
1 ayEder erkek egemen önder ve yetebilmek ister aksi halde kendini eksik görür yukarıda da gayet güzel yazmış 🙃
20 Yorumla
1 ayEve giren para ortak paradır, kadın kişisi bununla eşini eziklemiyorsa sorun olmamalı bana kalırsa
10 YorumlaEğer birbirinizi gercekten seviyorsanız bunlar kesinlikle önemsiz. Sonucta sende yan gelip yatmiyorsun.
10 YorumlaKarakterle bağlı ya kimisi bunu avantaj görür ama kimi kadın da küçümsebilir bazen de aşağılık kompleksi oluyor bir tarafta onunda etkisi büyük
10 YorumlaNiye erkek kazanınca kadının gururu gitmiyo mu bunu gurura bağlamak saçma illa gurura bağlanacaksa insan eşiyle gurur duymalı tek bağlantısı bu olur
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 326 cevap paylaştı. tabi eder mutsuz. aman aman ne kadar da güzel ohh oh mis demez erkekler. esım benim 2 katım para kazanıyor. ohhhh harika bişey bu ya demezler.
10 Yorumla
1 ayÖzgüvensiz erkek mutsuz olur. Kadın da yerini bilmeli, bir az fazla kazanç erkeğinden üstün konumda olduğu, onu küçümsemesi gerektiği anlamına gelmez.
10 Yorumla
1 ayBen mutsuz olacaklarını zannetmiyorum ya tabiki herkesin kişiliği farklı sonuçta ama ben öyle düşünmüyorum
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Özgüveni eksik, ilişkisinde başarısız erkekler bunu sorun yapabilir.
10 YorumlaKadın birgün lafını ederse üzer ve o günün gelmesi kaçınılmazdır
10 YorumlaEvet erkekler gurur yapıyor bu konuda bence
10 YorumlaOnurlu adama dokunur digerlerinin işine gelir bu durum
10 Yorumla
1 ayAz fark varsa sorun olmaz da örnekteki gibi aşırı farklar olması evet sorun
12 Yorumla- 1 ay
Mallesef kadınlarımız... heemn erkeği kucumsuyor.. cookk. eğitimli. gormus bir aileden gelmesi. lazim. kadinin ki küçük gormesin erkegi
- 1 ay
@nightman35 fıtrat denen bişey var. Erkeğin koruma içgüdüsü ve yanındaki kadının yanında güçlü olma arzusu vardır. Para da bir güç unsuru. Haliyle bunun erkekte daha fazla olması her halükarda ilişki için daha sağlıklı olur.
1 ay180 bin tatil parasını görünce ufak bi şok geçirip üzüldüm
12 Yorumla- 1 ay
Kim. oduyor onu
- 1 ay
@nightman35 adam ödemiş işte
1 ayAslında bu durumda gurur duyulması gerekir. Neden erkeğin gururu düşsün ki?
10 Yorumla
1 ayBenim eşim benden iyise gurur duyarım neden mutsuz edeyim kaç yılındayız ya
10 Yorumla
1 ayŞimdiki erkekleri mutlu eder kendileri kadınların üstünden yemeği çok sever olmuşlar.
10 Yorumla
1 ayNe gurur yapcam herkes elinin yettiği işi yapar. Müşterek hayat bu.
11 Yorumla- 1 ay
Müşterek dediğin 85e 85 değil 85e 300e yakın para😅
Para & Ekonomi konusunda 843 cevap paylaştı. mutsuz olan erkekler vardır illa ki ama böyle bir şeye üzülmek saçma bence
10 Yorumla
1 aybenlik değil bu yükü kendimden baskasına tasıtmam
11 Yorumla- 1 ay
bunu düşünmesi bile yapmış kadar olur benim için ztn
1 ayneden kıskanayım kazanıyorsa afiyet olsun yesin içsin banane
10 YorumlaDuyguların ön planda olduğu ilişkilerde maddiyat geri plandadır ama bu toplumsal normları geri plana atmaz maalesef toplumda bakılacak yargılanacak şeylerden biri olup dile gelinecek bu da genelde erkeği ezdiği için ilişkiye zarar verir.
10 Yorumla
1 ayBilakis bununla gurur duyarım, saksı gibi evde oturan ya da mutfak robotu vazifesi gören kadınlar ilgimi çekmiyor.
00 YorumlaAslında inşaat mühendisi kafayı çalıştırsa aşırı şekilde para kazanır, Cerrah kendi muayenesi açsa fazla para kazanır,
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı.
1 ayBenim ki çoh mutlu olur bacı 😂
22 Yorumla- 1 ay
Yaşamadan bilemeyiz. Çok daha fazla kazançların olsun bacımsuu😂😂
- 1 ay
Amiiiğğğnnn😂😂
Para & Ekonomi konusunda 510 cevap paylaştı. Kadın bu durumu aklından bile geçirmiyorsa bence sorun yok. Babasının aklına s@kayım.
00 Yorumla
1 ayEvet eder, hiçbir erkek bir kadının egosu altında ezilmek istemez bu erkeğe kendini yetersiz hissettirir
10 YorumlaHayır etmez şahsen benim elime eşimden daha çok para geçiyor tüm ihtiyaçlari vs ben hallediyorum hiç bir sıkıntı yok yani
11 Yorumla- 1 ay
Hayret... ama masalalh hiç bozulmasjn inşallah... onu kucucmesemezsin
1 ayEtmez niye etsin gitmek yapmak istediği noktada gereğini yapar yapmak istemez ise bütçe kadar hareket edilir...
10 YorumlaHelal ise mutlu eder..
12 Yorumla- 1 ay
En doğru bakış açısı
1 ayErkek paralı olacak. Tek vasfı bu
12 Yorumla- 1 ay
Bu kadar sınırlandırmamak lazım
- 1 ay
Bana göre elbette.
Hayata bakışım net.
- Para & Ekonomi konusunda 760 cevap paylaştı.
1 ayDoğru ama kadın kıcasından güçlü ise aldatır.
14 Yorumla- 1 ay
Aldatmaz ama ezebilir
- 1 ay
Aldatır o güç sarhoşluğu yla. Ezmek eylemini bilerek yapmasına gerek yok. Erkeğin karar yetkisi olmayınca gücüde kalmaz. Evlilik düşünenlere kolay gelsin.
- 1 ay
Amin
- 1 ay
Zaman kaybı...
yüzde yüz evet. kendini çok kötü hale getiriyorlar
20 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem