Hayat neden adil değil benim çaba gösterdiğim şeylere bir başkası çaba göstermeden onun oluyor bu adil mi?

Örneğin kursa gitmek istiyorum, ücretsiz halk eğitim kursuna ya otobüs parası sorunlu bu sefer. Öğrenciyim, bazen param olmuyor. Örneğin karnım aç ve canım çok börek çekiyor, bankamda 100 liram var, son param, harcamak istemiyorum. Diğer tarafa bakıyorum bazıları bu zorlukları çekmiyor. Örneğin arkadaşım var, o da arkadaşın sevgilisi var, sevgilisi atıyor, annesi atıyor, yakın arkadaşı var, o atıyor, kredi alıyor, aylık 15 bine yakın para alıyor, 20 bin para alan bile gördüm. Ama bu kişiler hiç başarılı değil, çoğu dersten kalıyor, her gün kafelere gidiyorlar. Ben zar zor geçiniyorum, kendimi geliştirmek istiyorum ama hayat bana gülmüyor.

Güncellemeler
29 gü
Ve sadece maddi konularda değil ben iş arıyordum tatilde çalışıp para kazanayım diye arkadaşımın abisi arkadaşımı en iyi yere soktu ama arkadaşım iş konusunda zerre bir şey bilmiyor ben bilmeme rağmen arkamda biri yok diye alinmadim biktim bundan.
Hayat neden adil değil benim çaba gösterdiğim şeylere bir başkası çaba göstermeden onun oluyor bu adil mi?