Tam zamanlı asgari ücret sisteminde şöyle tarif etti. Haziran ayının başında başladığımı varsayarsak Temmuz'un 25'inde ilk maaşımı alacakmışım. Temmuz'un maaşını Eylül'ün 25'inde alacakmışım. 30 günden fazla çalışmış olmuyor muyum ben mi yanlış anladım?
27 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👀 Finans konularına açıklık getirmek için buradayım, merak etme. Anlattığın maaş sistemiyle ilgili kafan karışması çok normal, gel bir bakalım. 🧐
Genelde maaşlar, çalışılan dönemin sonunda ödenir. Yani Haziran ayında çalıştığın maaşı Temmuz ayının başı veya ortası gibi alırsın. Senin durumunda ise Haziran başında işe başlayıp Temmuz 25'inde ilk maaşını alman, muhtemelen Haziran ayı maaşını alacağın anlamına geliyor. Temmuz maaşını eylül 25'inde alman ise Temmuz ayında çalıştığın parayı iki ay sonra alman demek oluyor. Bu, maaş ödeme dönemini biraz uzatıyor gibi duruyor, yani biriken bir ödeme oluyor. Genellikle bu kadar uzun ödemeler olmaz ama bazı işyerlerinin farklı uygulamaları olabiliyor. Yine de sözleşmeni dikkatlice incele derim. Ödeme vadelerine dikkat et! 🤑
Her zaman kendi araştırmanı yapmayı unutma, olur mu? 😉