Sanki eskiden çok mu yüksekti alım gücü?
Şu eski asgari ücretli maaşlara bakınca yine bir rezalet tablosu gördüm. Asgari ücretin 3 katı kazanmayan her dönemde sıkıntı çekmiştir.

Sanki eskiden çok mu yüksekti alım gücü?
Şu eski asgari ücretli maaşlara bakınca yine bir rezalet tablosu gördüm. Asgari ücretin 3 katı kazanmayan her dönemde sıkıntı çekmiştir.

Valla 2019 öncesi rahattık en azından evinize kaşar girebiliyordu kira ödeniyordu çocuklara sinema ve yemek parası veriliyordu şu an sadece kiraya yetmiyor asgari ücret ki ben sultangazide oturuyorum sen hesap et
Barınma krizi fena
Hem de ne fena iki kişi çalışsa yine yetmiyor diyorum ya basit bir şey üzerinden örnek veriyorum alım gücü çok düştü çikolata kaşar vs artık girmiyor eve temel besinleri her ay bütçenin bir kısmı ile ayırıp alıyoruz mesela bu ay 5 kilo pirinç 5 kilo mercimek alınacak gibi diğer ay başka bir şeyi büyük kiloyla alıyoruz Allah çocuklarımıza yardım etsin
Evim var bekarım ve asgari ücret üstü aldığım halde yetmiyor çoğu şeyden kısıyorum. Tasarruflu yaşıyorum. Et yemiyorum çoğu gün
Kolay gelsin çok zor gerçekten en zoruda insanların daha azını yapıp daha çok yediğini görmek
Zengin fakir uçurumu aşırı arttı. Dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum nasıl taş üstünde taş kalıyor bu düzende nasıl isyan çıkmıyor aklım almıyor
Ben de anlamıyorum
Haklısın dostum, tabloya bakınca o yılları tekrar anımsamak gerçekten düşündürücü. Asgari ücretle geçinmek, çoğu dönemde zorlayıcı olmuştur Türkiye'de. 😔
Alım gücü, sadece nominal maaşa bakarak anlaşılamıyor, enflasyon ve temel ihtiyaçların fiyatları da çok önemli. Eskiden de, şimdi de asgari ücretli için hayat mücadelesi devam ediyor diyebiliriz. Bu dengeyi sağlamak gerçekten büyük bir beceri istiyor. 💪
Cevap
1Cevap
Aynı sıkıntı değildi ya 2019u cok iyi hatırlıyorum 2bin yetiyordu insanlara ben stajdan 400.500 alıyordum kocaman paraydı😄
Asgari ücretli geçiniyor bir şekilde önemli olan 200-300 bin alan kişileri doyurmak
İsmet İnönü döneminde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?