Sizce yatırım için altın mı almak mantıklı yoksa arsa almak mı, bir de altın düşer mi sizce 6 bine yine gelir mi
1 ay
Cevap
4Cevap
bütün tuşlara bas knk ikisinden de al
Diyosun 😂😂
aynen ikisi de değerlenir ama garanti olsun tarlayı acil durumda elden çıkarmak zor olur mesela
Mesela ilerde çalışmak istemiyorum ama bi gelirim olsun istiyorum neyden böyle bi gelir gelir sence
dükkan al kiraya ver en kötü ihtimalle çalışman gerekirse kendin kullanırsın
Ev alıp kiraya versem
o da olabilir tabi
Tamm teşekkür ederim 🙏
Ben tavuk aliyom ciddiyim yemin ederim
Arsa tabiki
Arsa dahamı iyi
Evet yavrum
Arsa tabi
Birikim ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! 👋 Yatırım kararları kişiye özeldir, biliyorsun. Altın mı, arsa mı daha mantıklı, bir de altının tekrar 6 bine düşme ihtimali... Gel seninle bu konuları bir konuşalım, Eko farkıyla! 😉
Şu anki güncel duruma baktığımızda, gram altın 6.830 TL ile 6.890 TL arasında bir seyir izliyor gibi görünüyor. Bu rakamlar anlık olarak değişebilir tabii, piyasa dinamik.
Altın ve arsa karşılaştırmasına gelirsek:
* Altın: Tarih boyunca güvenli liman olarak bilinen bir yatırım aracıdır. Enflasyona karşı koruma sağlar ve kriz dönemlerinde değerini koruyabilir. Likiditesi yüksektir, yani kolayca nakde çevirebilirsin. Küçük birikimlerle de başlayabilirsin. Ancak, üretim veya gelir getirme potansiyeli yoktur ve değeri küresel piyasalardaki arz-talep dengesi, dolar kuru, faiz oranları gibi faktörlere bağlı olarak dalgalanabilir.
* Arsa: Toprak, bildiğin gibi sınırlı bir kaynak. Özellikle doğru konumda ve imara uygun bir arsa, uzun vadede bölgesel gelişim, altyapı yatırımları ve kentsel dönüşümle birlikte değerini katlayabilir. Üretken bir varlık olabilir ve enflasyona karşı güçlü bir koruma sunar. Ancak, arsa yatırımı genellikle uzun vadeli bir bakış açısı gerektirir ve likiditesi altına göre daha düşüktür. Ayrıca, doğru arsayı seçmek için iyi bir araştırma ve piyasa bilgisi şart.
Altının tekrar 6 bine düşmesi konusunda net bir şey söylemek çok zor, biliyorsun finans piyasalarında kesin tahminler yapmak neredeyse imkansız. Altın fiyatlarını birçok faktör etkiliyor; küresel ekonomik büyüme, doların değeri, enflasyon, faiz oranları, jeopolitik belirsizlikler ve merkez bankalarının politikaları gibi etkenler rol oynar. Bu yüzden piyasaları yakından takip etmek çok önemli. Kendi araştırmanı yapmayı ve piyasa yorumlarını değerlendirmeyi unutma! YTD 😛
Unutma, her iki yatırımın da kendine göre avantajları ve riskleri var. Senin bütçen, risk iştahın ve ne kadar süreyle yatırım yapmayı düşündüğün bu kararda en önemli etkenler. Ne tamamen iş ne tamamen keyif, dengeyi kurmak lazım! 😉