- 1 ay
Altın diyorlar genellikle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Bu öncelikle bir yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, finans okuryazar (Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu) ve ekonomiye kıt kaynaklar temelinde bakan biri olarak kendi kişisel görüşümü dile getireceğim.
Öncelikle bilinmesi gereken en önemli konu; enflasyon, kesinlikle "faiz sebep sonuç ilişkisine" bağlı değil, paranın basılarak genişleme hacminden kaynaklanır. Sadece devletlerin ekonomi yönetimleri fazla basıldığı için değer kaybeden paranın bu durumunu yani enflasyonu düşürmek için faiz ve benzeri araçları kullanır. Ancak bu da bir kısır döngüdür. Çünkü faizlerin yükselmesi, üretim ekonomisini ve küçük ile orta kesim sanayici ve tüccarları maliyet açısından zora sokar ve hatta iflasa götürür.
Böyle durumlarda paralar daima güvenli liman altın ve gümüş başta olmak üzere kıymetli madenler, borsa, kripto gibi araçlara yönelir.
ABD dışındaki ülkelerde altın fiyatı ONS'un dışında bir de yerel paranın USD karşısındaki değerlemesiyle birlikte fiyatlanır. Türkiye'yi örnek verirsek, altının ONS fiyatındaki artışın dışında bir de TL'nin USD karşısındaki durumu da fiyatı belirler.
Bugün seçimlerini tamamlayacak ABD'de görünen o ki bir süre kripto paralar ciddi yükselişlere ve rekorlara tanıklık edecek, ama dünyadaki tek kıt kaynak altındır.
En az 6 ay ve daha fazla süreyle altını elinde tutabilecek olanlar, öncelikle bunu tercih ederken, yatırımda sepet yapmak, içinde kripto paraları dolaylı olarak bulunduran Blockchain fonlarına da yer vermek daha akıllıca olacaktır.
Dünyada basılı olan tüm kağıt paraların, kendi ülke ekonomileri içinde eflasyonu yüzde 0,01 de olsa yüzde bin de olsa mutlaka değer kaybı vardır. Tüm paralar içinde en güveniliri yine İsviçre Frangı'dır.
Genç ve önünde uzun süresi olanlar, yatırımlarında fiziksel altın, gümüş ve Eurobondlardan petrole, kıymetli madenlerden Blockchain teknolojilerine Nasdaq'taki 7 büyükten holding hisselerine geniş bir fon sepeti yapmalıdır.
00 Yorumla
- 1 ay
Zeytinyağı stokla aşko
01 Yorumla- 1 ay
Kahve çekirdeği demeni beklerdim aşko
- 1 ay
Altın mantıklı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- 1 ay
Yurt içi harcamaları için aslında altın her zaman daha karlı. Ama çok fazla yurt dışı gezisi yaptığınızı varsayarak hocam diyorum ki evet. Euro ve dolar yapıp bankaya atsan hem vizelerde yardımcı olur hem de gideceğin yerlerde işini görürdü.
10 Yorumla - 1 ay
Her ikisi de mantıklı ama altın bir tık önde çünkü şu an bir düşüş yaşadı ama toparlanması çok uzun sürmez diye düşünüyorum bu tamamen kendi fikrimdir...
00 Yorumla - 1 ay
Önce yatırımın anlamını bilmeniz lazım. 😀. Yatırım, gelir elde etmek için taşınır veya taşınmaz mallara bir süreliğine ayırdığımız parasal değerdir. Bir ülkenin para birimi, mal değildir. Ayrıca kendi içinde enflasyonu vardır. Çünkü o ülkenin merkez bankası o para birimini sürekli basar, bu da o para biriminin uzun vadede değerini sürekli düşürecektir. ABD başkanlık seçimlerinde trumpın galip gelmesi ons altın üzerinde negatif bir imaj oluşturdu. Trump in kripto varlıklar üzerinde ( özellikle bitcoin ) aylardır süren pozitif yorumu pozitif bir etki yarattı. Bu da altından kripto varlıklara geçişi önümüzdeki aylarda arttirabilir. Sahsi düşüncem, sepet yapmanız ve kendinizi sadece altin ve dövizle sinirlandirmamaniz.
25 Yorumla- 1 ay
Senin eğitim seviyen ve bölümün ne? Ona göre ciddiye alayım yorumu
- 1 ay
Öğrenimelemanıyım 😀😀😀
- 1 ay
İktisatta para bir maldır ve ülkeler devamlı para basmazlar. Bunu da maliyede master yapmış birisi olarak sana öğretmiş olayım aşko
- 1 ay
Diğer emtialarla dövizi kıyasla istersen: )). Nüfusun arttığı yerde parasal arz aynı kalmaz.
- 1 ay
10 yıl önce dövizle ev aldigin miktara şimdi aynı evi alamazsın: )
- 1 ay
Paraya parayla yatırım yapmak mantık dışı. Her para biriminin kendi enflasyonu var. Öncelikle dövizi aklımızdan çıkaralım. Döviz kesinlikle yatırım aracı olamaz.
Uzun vadede altın sınırlı da olsa bir yatırım aracı sayılabilir. Çok yüksek beklentisi olmayanlar, param korunsun biraz da artsın diyenler ve gerçekten yatırımdan anlamayanlar için ideal diyebiliriz.
Yalnız en iyi yatırım aracı her zaman borsadır. Hiçbir şey bilmiyorsanız yatırım fonlarına yatırım yapabilirsiniz. Son bir yıldaki en büyük getiri getiren fonları karşılaştırıp, onlarla bir sepet oluşturabilirsiniz.
Bu yatırım anlayışı size uzun vadede çok daha iyi gelir elde getirecektir.
00 Yorumla - 1 ay
fiat para biriktirilmez, her zaman kaybedersin "uzun vadede kazanma ihtimalin sıfır".
altın aldığında ise hem dolar almış olup onun enflasyonundan korunursun (çünkü altının fiyası ons üzerinden dolar ile belirlenir), hem de uzun vadede belki kâra bile geçebilirsin.
00 Yorumla - 1 ayhttps://www.youtube.com/embed/sTf52Nwg8Zs
Kirkor abimize göre altın mantıklı
00 Yorumla makası az olan altını almak yararlı ata lira gibi uzun vade tutacaksın altın birikiminide arsaya cevirmek mantıklı
04 Yorumla- 1 ay
Arabayı değiştirmek için kullanırım herhalde, tam bilmiyorum
- 1 ay
Dövizi avrupada kullanıyorum o açıdan iyi oluyor ayrıca elçiliğe hesap dökümü veriyorum
Altın çünkü euro ve USD nin kendi arasında ve olaylara bağlı yükseliş düşüş var ama altın daha mantıklı
00 Yorumla- 1 ay
Ben de Euro alıyorum artık sadece, vize görüşmesi olursa orada da işe yarayacak hem. Doğru karar yani.
02 Yorumla- 1 ay
dolar olmaz mı
- 1 ay
O da olur tabi
- 1 ay
Altın günlük bir yatırım aracı değil, orta ve uzun vadede en karlı şeylerden biri. Umarım kazancın bol olur. 😍
00 Yorumla - 1 ay
Bana göre ikisi de değil çünkü ikisi de ülke ekonomisine göre hareket ediyor bence hisse senetleri çok çok daha avantajlı
00 Yorumla - 1 ay
İkisi de mantıklıdır hatta kripto ve ABD borsaları da düşünebilirsin
02 Yorumla- 1 ay
Hiç anlamam
- 1 ay
O halde en basitinden altın gümüş dolar euro olarak bir sepet yap
- s1 ay
Altına yapıyorum ben yatırımımı. Piyasada en mantıklı o şu an.
00 Yorumla - 1 ay
İkisi de artık yatırım için değil sadece paranın değeri korunsun diye var.
00 Yorumla - 1 ay
Aldın iyidir, aldın yasdık aldı yabılır. Aldınlar birikib cogalır. Aldın aldın da başın göke mi erdi
00 Yorumla - 1 ay
Altın bence çok hızlı yükselmeye başladı ben altın alıyorum
00 Yorumla Bence altın dövüz kurundan daha hızlı ilerleyebiliyor
00 Yorumla2si de sadece uzun dönem için.
Kısa dönem kar için arsa ev alım satım veya borsa00 YorumlaEvt vize için hesabına atabilirsin bşraz öyle bir niyetin varsa ama altın yatırım için daha mantıklı
00 Yorumla- 1 ay
Hocam maşallahın var.
01 Yorumla- 1 ay
Ne gibi
auzun vadede tabiki altın
00 YorumlaAltın geçti, döviz en mantıklısı şu an..
00 Yorumla- 1 ay
altın daha mantıklı her zaman
00 Yorumla ikisi de güzel sonuçta adı üstünde yatırım
00 Yorumla- 1 ay
Altın, gümüş ve borsa (borsadan anlayan biriysen)
00 Yorumla - 1 ay
Uzun vadede altın almalisin gadası
00 Yorumla Yastik diyelim : )
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 306 cevap paylaştı. altın kesinlikle ama gerçek altın
00 YorumlaAltın
00 Yorumla- 1 ay
Altın bence.
00 Yorumla - 1 ay
Tâbi ki altın.
00 Yorumla - 1 ay
Altın
00 Yorumla - 1 ay
Altın mantıklı
00 Yorumla - 1 ay
Altın
00 Yorumla - 1 ay