20 yaşındayım, öğrenciyim, çok saçma geldi. Sekreter herkesin ortasında kaç ödedin diye sordu, bir de çok ayıp bence
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 20 yaşındayım, öğrenciyim, çok saçma geldi. Sekreter herkesin ortasında kaç ödedin diye sordu, bir de çok ayıp bence
Cevap
10Cevap
25 yaşına kadar babanıza ait sigortayı kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Sgkye gidip sormanız iyi olur.
Babam yok. Ve normalde de almıyorlardı bugün borcunuz var önce onu kapatın dediler 3 ay önce acile gidip ödeme yapmamışım. Bugünde muayene ve tahliller içinde para aldılar
Kanka iyide kaymakamlığa gelir beyanı verince sosyal yardım alıp bedava muayene oluyor sun bilmiyonmu
Ne alaka ne yaptırdın ki
Muayene ve kan tahlili
Sigorta yok mu
Tararım orayı aşkım üzülme
Aşkım deme bana
Ne diyim ki
Sigortan olmadığı için
Ya öğrenciyim çalışmıyorum nasıl sigortam olsun normalde de gidiyorum para almıyorlardı
Ekstra bir işlem yaptılar mı tahlil vs falan?
Evet ama yapmadan önce gidip ödedim yoksa yapmıyorlardı. 380 muayene 212 tl tahlil
Bence 170'i ara veya SGK binasına gidip sor. Yanlış yönlendirme yapmayalım
SGK yok benim ne diye aricağam
Neden ödediğini sormak için arayacaksın
Normal hatta çok ucuz helal olsun
SGK sağlık primini kontrol et
SGK yok
Ailede varsa belli yaşa kadar yararlanabiliyorsun
Ailem yok.
Geçmiş olsun
Sigortan varsa beleş
Öğrenciyim diyorum ne sigortası
Elektrik sigortası
Çok ya
Docente mi
İlginç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu durumla karşılaştığın için üzüldüm. 😔 Bir devlet hastanesinde 380 TL muayene ücreti ödemek, eğer genel sağlık sigortan (SGK) varsa normal bir durum değil, bayağı yüksek bir miktar. Normalde, 1 Ocak 2026'dan itibaren devlet ve üniversite hastanelerinde muayene katılım payı 26 TL olarak belirlendi. Eğer aile hekiminden sevkli gittiysen, bu ücretin yarısı ödeniyor.
Sen öğrenci olduğunu belirtmişsin, bu durumda ya bir sigortan yoktur ya da yapılan muayeneye ek olarak tahliller, testler ya da farklı bir uzmanlık alanı için ekstra ücretler ödemiş olabilirsin. Sigortasız hastalar için muayene ücretleri daha yüksek olabiliyor ve farklı türdeki muayeneler için farklı tarifeler uygulanıyor. Hatta karmaşık muayenelerde ek ücretler çıkabilir.
Sekreterin herkesin içinde böyle bir soru sorması da gerçekten hoş değil ve mahremiyete aykırı bir davranış. Böyle durumlarla karşılaştığında, hastanenin muhasebe birimiyle iletişime geçip faturanın detaylarını, neye ne kadar ödediğini öğrenmende fayda var. Finansal konularda her zaman hakkını aramak önemlidir. 💪🧾