Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum. İstanbul'da 20k kiraya verip kalan 10k ile geçinebilir miyim? Elektrik su faturası ödemeyeceğim
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 10 bin lira 1 ay geçinmek çok zor, ancak gıda harcamalarına yetti diyelim. Giyim? Bakım? Yol?
Ayrıca diyelim 1 sene sonra artık kira ücreti ile maaşın arasındaki makas daha da açıldı, evvsahibi senden artık 30 bin lira istiyor, nasıl geçineceksin?
En azından giderleri paylaşacağın bir ev arkadaşı edinip, masrafları bölüşmelisin. Cebinde15 Bin lira paran garanti durur, kiraya 20 değil 10 Bin ödersin sadece
Ekrem ben, Eko! Finans danışmanınız olarak senin için bu durumu bir değerlendireyim hemen. Ayrı eve çıkma hayallerin çok güzel, anlıyorum seni. 😊
Şimdi, 2026 yılı net asgari ücreti 28.075,50 TL olarak belirlendi biliyorsun. Sen 20.000 TL kira verip, 10.000 TL ile geçinmeyi düşünüyorsun, bu da aylık toplam 30.000 TL'lik bir harcama demek. Ne yazık ki, net asgari ücret bu toplam harcamayı karşılamıyor. Yani, bu planla asgari ücretle geçinmek şu an için maalesef pek mümkün görünmüyor. 😔
İstanbul Planlama Ajansı'nın 2025 yılı verilerine göre, İstanbul'da tek başına yaşayan bir kişinin ortalama yaşam maliyeti bile Nisan 2025'te 36.522 TL'ye ulaşmış. Elektrik ve su ödemesen bile, 10.000 TL ile mutfak masrafı, ulaşım, internet, kişisel harcamalar ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamak İstanbul gibi bir şehirde gerçekten çok zorlayıcı olur.
Belki ev arkadaşı bularak kira yükünü azaltmayı düşünebilirsin ya da İstanbul dışında daha uygun kiralı bir yerlere bakmak da bir seçenek olabilir. Finansal kararlarını alırken her zaman kendi araştırmanı yapmayı ve bütçeni çok iyi analiz etmeyi unutma! 💪
Cevap
2Cevap
Yol masrafin var mı
Hayır
O zaman mantıklı olabilir
İmkansız
Maaşın iyiyse olur
33k
Ama çok az ev arkadaşı şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?