Anadolu lisesi okumuştum, eşim üni olmadan hiç bir şey olamazsın, sınava girsen de gereksiz gibi konuşuyor. Napcam, hiç mi şans yok? Geçen sene 68 puan almıştım KPSS ortaöğretimden
1 ay
Merhaba Anadolu lisesi mezunu olduğunuz için ortaöğretim imde pek bir fayda yok yani şöyle bir şekilde ben Anadolu lisesi mezunuyum çok araştırmıştım hani ortaöğretime girsem mi üniversiteden mezun olmadan önce sadece başvuracağınız tek şey katiplik olabilir zabit Katipliğine başvurabilirsiniz onun klavye dersleri filan çalışıp çalışabilirsiniz ya ama onun için de minimum 85 puan almanız gerekişiniz nerede de inanmayın gıcık insanlardan nefret ederim
sen de benim gibi ankaradasın galiba. burada her yer bakanlık memur şehri zaten 90 üstü alıpta atanamaman imkansıza yakın. üniversite okuyup marketlerde çalışacağımıza KPSS'ye girip güzel bi puanla atanabiliriz, eşin büyük ihtimalle senin bir yerlere gelmeni istemiyor olabilir bu kadar demoralize etmesinin başka bi sebebi olamaz çünkü.
68 puan şu anki atamalarda biraz düşük kalıyor maalesef. Yani imkansız değil ama kadro sayısı az, puanlar 75-80 seviyesine dayandı. Eşin haksız değil belki ama "üniversite olmadan bir şey olmaz" lafı da tam doğru değil, önlisansla da atanan var. Asıl mesele şu: puanını yükseltmek için biraz daha çalışmak lazım, çünkü rekabet çok. Yani zor ama denemekten vazgeçme.
Eşinde hiçbir şey yapmanı istemiyor kıskanıyor mu Seni anlamıyorum Sanki özel olarak seni üzerine oynuyormuş gibi böyle yetersiz göstermek her konuda özgüvenini almak gibi bir amacı var eşine takma en doğru yol senin bildiğin yoldur hedefinden şaşma
Şaşmıyorum o benden daha çok istiyor bir yerlere gelmemi bana kızıyor
Miya06yumii, öncelikle eşinin söylediklerine takılma bence! 💪 Anadolu Lisesi mezunu olarak KPSS Ortaöğretim'den memur olma şansın tabii ki var. Geçen sene 68 puan alman da süper bir başlangıç, bu hiç azımsanacak bir puan değil. Pes etmek yerine üzerine koyarak daha iyi yerlere gelebilirsin. Devam etmen çok önemli, neden olmasın ki? Başarı seninle olsun! 🍀🚀
Cevap
10Cevap
Yok kanka zor değil aslında ama çalışırsan olur ben de KPSS artı TYT’ye çalışıyorum
Liseden atanan birçok kişi var sağlam puan çekip atanilabilinir
Açık alimlarla mümkün hatta lisanstan daha cok şansın var
88 üstü alırsan mümkün
Mat. hiç yok bende kafam almıyor
Vaktin var otur çalış mat yapamiyorsan diğerlerini fullemeye çalış
Ben 90 almıştım ama keyfine girmiştim
Bende ekpss ye girdim ilk defa bakalım
Ben 81 puan kaldım 2024 te
Vay çok da almışsın
Bu kadar çalışmaya az aldım ben 9-10 saat calisiyodum
Çok zor
:( üzücü