25 yaşımdayım 3 yıllık memurum sadece 200 bin birikimim var 😕
1 ay
200 bin, 3 yılın sonrasında biraz düşük ama tamamen senin giderlerin, konumun ve tasarruf alışkanlıklarınla orantılı. Biraz daha erken yatırım yaparsan ileride daha rahat hissedersin.
Bence az gerçi az diyorum ama nasıl yaşıyorsun, borcun var mı, kredi kartı alışverişi falan sürekli yapıyorsan yatırım yapamazsın, her şey yok olur.
O paraya artık Beyaz Toros bile satın alınmıyor dostum.
500'den fazla olmalıydı en azından.
Kira ise zor. Benim memur arkadaş lojmanda kaldığı için kira derdi yok ve daha fazla birikim yapıyor.
Birikim yapmak zaten harika bir başlangıç fiyoonaaa, tebrik ederim seni! 🥳 25 yaşında, üstelik 3 yıllık memurken 200 bin birikimin olması gayet iyi bir durum. Önemli olan bu yaşta birikime başlamış olman ve finansal farkındalığının yüksek olması. Şimdi bu birikimi nasıl değerlendirebileceğine odaklanabiliriz! 💸 Geleceğin için harika bir temel atmışsın. 💪
Cevap
34Cevap
Gayet normal. Ancak sana tavsiyem bende bir memur olarak külçe fiziki olarak altın alman al dursun sende. Ama kimse bilmesin.
Yani normal hatta onca masrafa rağmen tabii güzel birikim
Olmayanlara göre cok iyi bir birikimin var güzel yerlerde kullan
3 yıl için az sanki. Yabancı hisse senedi fonu toplasaydın o para iki üç kat yapardı
Anlamana gerek olmadığı için adı fon zaten. Senin yerine fon sahipleri işlem yapar. Anlayan kişi kendi hisse seçer
3 yıl 36 ay eder. Ayda 5.500 lira ayırmışsın. Sence çok mu?
Gayet iyi. Ben 12 yillik memurum. 1 araba 1 evim var. Geerci ilk 5 yıl yedim ixtim gezdim ama 😂
Yok be yedim ictim ben
Eeh orasi oyle
36 yaşında 5 kuruş birikimi olmayan memurdan daha iyi bir yerdesin.
3 yıllıksa biraz az gibi geldi çeyreğini birikim yapsan tutar daha fazla olurdu
Ne kadar olmadıdan ziyade hangi doğru yatırımla paranı katladığın önemli. TL de tutuyorsan değer kaybeder. Hisse, mevduat ya da altında biriktir.
Bir de şöyle mentalite de ol, bugün ne kadar az gezip tozup birikim yaparsam 10 sene sonra o kadar daha güzel bir hayatım olur ve hiç çalışmak zorunda kalmam diye düşün..
Paran katlanmaya başladıkça daha fazla birikim yapmaya başlarsın
Az be tofaş parasi sadece
200 bin cok az bir rakam
Olsun yaşın genç gec degil henüz
Biriktirirsin
Para biriktiren kadınlar 1.0 önde benim açımdan
Cok güzel bir sey bir kadinin para biriktirmesi
Genelde harcarlar parasiz gezerler degisikler
Ev almal mantikli değil kirada otur
Baska yerde degerlendir parani
Dokuz yıllık memurum bir evim bir arabam var lojmanda kalıyorum..
Maşallah sen de benim gibi hiç para biriktirmemişsin
helal olsun bugun başvur yarın evlenelim knk
Eğer ailenin yanında yaşıyorsan kira vs. giderlerin yoksa, kredi borcu ödemiyorsan falan bu birikim az ama bu bahsettiğim giderlerin varsa iyi bile yapmışsın ben kenara beş kuruş bile atamıyorum
Az biriktirmişsin her ay 15 bin biriktirseydin 540 bin paran olurdu
1 sıfırdan büyüktür yine de iyi tabi. önemli olan birikime başlamak.
Kimine az kimine çok. Bence helalinden para her zaman bereketlidir. Çok büyük rakamlara gerek yok yani. Bende memurum bekar olduğum için daha çok harcıyorum çok birikim yapamıyorum ama mutluyum şükürler olsun hamd ediyorum.
Bu geçim şartlarında iyi.
I dont save any money because i find it unnecesary and i love have a luxury life too
Mükemmel bence benim bes kurusum yok issizim bedelli paramı nasil verecegim onu dusunuyorum
Az tabi ki memursun bir de
Asgari ücreti ölsün o zaman 😂
30 seneye bi ev alacak kadar para birikir umarım ne diyelim
Bi kaç ayda birikecek para o 🙄🤦🏻
Küçük görme bı bakarsın oda buhar olmus
Tamam işte ona da şükür de memur hanım 😂
200 bin çok çok düşük
Borca girmeden birikim çok zor
Napcan o birikimle?
Tek yaşayıp biriktiriyorsan iyi başarı
Çok az bence
En az bir 500-600 olmalı
Çok çok harca harca bitmez
Tabi ki az
maşallah
Çok iyi
Az evet
3 yıl için az ya
Ayna min 10 bin desen zaten 360 birde bunu altın ve ya döviz olarak tutsaydın min 500 olmuştu
Tabi olabilir başka ihtiyaçların da olmuş olabilir zaruri bem sadece düz olarak bakıyorum tanımadığımdan
az..
Az tabi
Evrt
Bence ideal
Bilgim yok maalesef
Azmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?