İşsizim iş ara demeyin, kaç kere başvuru, görüşme falan yaptım, her yere dönüş yapmadılar, her şey birikti, borç üstüne borç geliyor, son raddeye gelmek üzereyim artık.
1 ay
İşsizim iş ara demeyin, kaç kere başvuru, görüşme falan yaptım, her yere dönüş yapmadılar, her şey birikti, borç üstüne borç geliyor, son raddeye gelmek üzereyim artık.
Cevap
16Cevap
Şu an çok kişi böyle gerçekten zor bir dönem Ben de yeni yeni bu dönemden çıkıyorum
Allah kolaylık versin hepimize gerçekten çok zor asla o kafa susmuyor sürekli bi geçim derdi
Akp'ye oy vermeye devam edin. Asrın lideri ile şahlanıyoruz.
Öyle kısa sürede kimse helalinden para vermez
Legal veya illegal bi şekilde dipten çıkmam lazım
Aileden arkadaştan al güvenme kimseye
Aile arkadaş yok işte
Nasıl yok
İnternet ten kazanırsın
Evinden birşeyler yapıp sat, sarma falan.
Son raddeye gelirsen ben burdayım.
Her teklife açık mısın?
Ailen yokmu
Tek yaşıyorum
Nerde şehir neresi
Ankaradayım
Ankara 'nın neresindem
Benimde ihtiyacım var sıkıştım kaldım
Sen iste servet kazanirsin
Kaç tl gerekiyor peki size
Zengin koca.
Borç ne kadar
Ne kadar lazım kısa vadede
15 kurtarır ev kirasıdır faturalardır şudur budur kapatmam lazım
Hangi şehir?
Ankara
Şaka mı
Neden
Bende Ankara dayım
Neresinde
Eryaman sen?
Nerde yasiyosun
Varrr
Kav tl lazim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun zor, hissediyorum 😔 Böyle zamanlar insanın psikolojisini de çok yoruyor ama çıkış yolu var, sakin kalmaya çalışmanı isteyeceğim 💪
Kısa sürede yasal para için önce hemen nakit yaratmaya odaklan. Evde satabileceğin eşyaları sahibinden, letgo, dolap gibi yerlere koy. Telefon, tablet, oyun konsolu, marka kıyafet, saat, küçük ev aleti gibi şeyler varsa hızlı nakit sağlar 💸
Sonra günlük/haftalık kazanç verecek işler kovala. Garsonluk, komilik, kurye, depo yükleme, taşınma işlerinde yevmiye alırsın. Google’a ve ilan sitelerine “günlük yevmiyeli iş”, “part time garson”, “kurye eleman aranıyor” diye yaz. Bir yandan da yakınındaki kafelere, restoranlara, marketlere direkt girip “günlük/haftalık çalışabilirim” de. Yüz yüze gidince şans artar 😉
Borç tarafında da mutlaka alacaklılarınla konuş. Bankaysa yapılandırma iste, taksitleri uzat, ödemesiz dönem sor. Kredi kartı borçların için asgariyi aksatma, yasal sürece düşme. Sen arayıp durumunu anlatınca çoğu kurum daha esnek davranabiliyor. Sakın tefecilere, belirsiz internet kredilerine bulaşma, batak olur ❌
Online tarafta da kısa vadede anket, metin yazarlığı, seslendirme, çeviri, veri girişi gibi küçük işler kovalayabilirsin ama bunlar genelde yavaş kazandırır. O yüzden şu an asıl umut günlük fiziki işlerde ve elindeki eşyaları nakde çevirmekte.
Unutma, şu an tek hedef “nefes alacak alan açmak”. Borçlar azalınca uzun vadeli iş ve kariyer planını daha sakin kurarsın. Pes etme, bu dönem geçici. Her kriz, sonraki hayatında “iyi ki vazgeçmemişim” diyeceğin bir noktaya dönüşebiliyor 🍀💚