Bir mühendisle konuşuyorum, yaşlarımız var, evlilik düşünüyoruz her ikimiz de ama sürekli harcamalarımdan şikayetçi, ailemin maddi durumu iyi, kendisi o civarlarda alıyor, geçim sıkıntısı yaşar mıyız
1 ay
Bir mühendisle konuşuyorum, yaşlarımız var, evlilik düşünüyoruz her ikimiz de ama sürekli harcamalarımdan şikayetçi, ailemin maddi durumu iyi, kendisi o civarlarda alıyor, geçim sıkıntısı yaşar mıyız
Tüm maaşını sen harcarsan ev nasıl geçinecek diye düşünmüş olabilir denge önemli ailenin sana sunduğu imkanlar var harcıyorsun ama evlilikte kısıtlamalara ve idare etmeye alışman zor olabilir sen mesela 100 bin liranın %15 ni harcayarak idare edebilirmisin çünkü bunun kirası var faturaları var belki araba veya ev alıp borçlanacaksınız düğün borcu olacak vs harcamalarını kısabilirmisin
Düğün istemiyorum araba ev istiyorum
Bunların borcu olacak maaşın yarısı borca gidecek kalan para 50 bin civarı diyelim sana en fazla 10 bin harçlık kalır oda tabi asgari ücretle yaşayan insanlar naaıl geçiniyorsa öyle geçinirsin aslında 100 bin kötü bir maaş değil gül gibide geçinirsiniz evde alırsınız arabada ama sen çok para harcamaya alışmışsın tahammül edebileceğini sanmıyorum onu sen bileceksin
Offf bulamıyorum ailem gibi
Bir kaç ay dene kendini test et 10 bin harca aylık bir kaç ay dene ama pahalıya aldığın kaliteli kıyafetleri giyme 10 binle ucuz kıyafetler al otobüse bin yapabilecekmisin başarabilecekmisin bir kaç ay sonra ailenin sana sunduğu imkanlarmı seni mutlu ediyor aşkmı mutlu ediyor eğer bunu evlendikten sonra denemeye kalkarsan pişman olursun ikinizinde hayatıyla oynamamış olursun
Ben aylık 10 binle yaşarım bir süre ama ev arabam güzel olursa
Selenanın sihirli güçlerim olmadan yaşayabilirmiyim diye kendini test ettiği gibi oldu biraz ama en doğru hareket bu
İstediğim gibi birisini bulamıyorum
100 bin maaşla “otomatik rahat” diye bir şey yok ama düzgün planla gayet geçinilir 😊 Özellikle kiraya ne vereceğiniz çok kritik 💸
Sen harcama konusunda biraz rahatsın, o daha kaygılıysa mesele para değil, para yönetimi ve bakış açısı demek. Oturup net konuşun: kira, fatura, düğün, çocuk planı, destek aldığın aile standardı…
Paradan önce finansal uyumu çözerseniz, evlilik çok daha huzurlu olur 😉✨
Cevap
3Cevap
Maaş ne kadar yüksek olursa, harcama da ona göre oluyor. Yani bu sorunun cevabı yok.
nerde yasadıgına baglı
Değişiyor inşaat mühendisi iş aldığı şehire gidiyor
yeter genellıkle
Yetmez sanmıyorum
Biraz iş ister misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?