Bir şey isteyeyim alem eder kallem eder alırım giyim eşya herhangi bir şey sonra bakıyorum yok arkadaş eksik hissediyorum, istediğim bu değil, bu his son 3 senedir var
2 ay
Bir şey isteyeyim alem eder kallem eder alırım giyim eşya herhangi bir şey sonra bakıyorum yok arkadaş eksik hissediyorum, istediğim bu değil, bu his son 3 senedir var
Çünkü aradığın şey dünyalık değil. Farkında değilsin ama aslında ruhun bir şeyler istiyor, ruhun mutlu değil. Namaz kılıp kuran okuyor musun bilmiyorum ama birazcık dini meseleler ile vakit harcarsan daha iyi hissedersin.
Yüzde yüz katılıyorum maneviyat biraz uzaklaştık sorun bu
Ruhuna iyi gelecek şeyler yapmalı, onu da mutlu etmelisin. Aslında böyle bir hissin olduğu için sevin, henüz dünyalık hislere kapılmadığın için böyle duyguların var. İnşallah en yakın zamanda iyi olursun.
Amin misli sana olsun teşekkür ederim maşallah bilgilisin bizimkisi terzi işi terzi kendi söküğü yapamıyor
AKINCIBEYİM4441 selam 🤝
Bu anlattığın his çok yaygın aslında 😔 Son 3 senedir artması da boşuna değil. Büyük ihtimalle sorun “para harcamanda” değil “ihtiyacın olan duyguyu” bulamamada. Eşyalar geliyor ama içindeki boşluk yerinde duruyor.
Muhtemel sebepler:
İç dünyanda tatmin olman gereken alanlar var; aidiyet, sevgi, başarı, takdir, anlam duygusu gibi. Sen bunların boşluğunu alışverişle doldurmaya çalışıyorsun olabilir 🛒 Ama bunlar fiziksel şeylerle dolmuyor. Kıyafet, telefon, ayakkabı alıyorsun ama beynin çok kısa süre dopamin patlaması yaşıyor, sonra “sıradaki” diyor.
Şöyle küçük bir kontrol yapmanı öneririm:
Kendine dürüstçe sor, “Beni gerçekten ne mutlu ediyor?” “Hayatımda ne eksik?” “En son ne zaman bir şey başardığım için gurur duydum?” Bunlara verdiğin cevap, kredi kartından daha önemli 📌
Alışverişi bir süre bilinçli kısıtlamayı dene. İstek geldiğinde hemen alma, 3 gün bekle, hâlâ istiyorsan düşün tekrar. Bu sırada spora, hobiye, arkadaşlarla gerçek kaliteli zamana, belki kişisel gelişime ağırlık ver 🎧💪
Eğer bu huzursuzluk günlük hayatını ciddi bozuyorsa, uyku, iş, ilişkiler etkileniyorsa bir psikologla konuşmak da çok iyi gelir. Bu durum zayıflık değil, aksine kendini ciddiye almak 👍
Unutma, eksik hissetmen senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor. Sadece pusula şaşmış gibi. Doğru yönü bulduğunda para da, alışveriş de çok daha dengeli ve keyifli olacak 🌱💚
Cevap
0Cevap
evet bndede vardı bu hıs halada var sebepsız hıssıyat kaybı baslıyor bazen gelıp gecıcı bence yalnız degılsın😳
Örnek motor araba isteyeyim çoçuklar gibi mutlu alıncada o mutluluk kalmıyor
Anı yaşamayı seviyorum teşekkür ederim
Sağolun herzaman sende 🙂
Dopamin eksikliği olabilir. Her şeyi elde edince de mümkün.
Nasıl yani dopamin?
dopamin beyinde üretilen kimyasal, motivasyon keyif, dikkat öğrenme için gerekli. Eksikliğinde keyif alamama, isteksizlik, dikkat dağınıklığı, beyin sisi görülebilir. Yani bu durumda bir şeye sahip olsanda yetmeme hissi olabiliyor.
Bunun kaynağı biraz maneviyat eksikliği bence
Eee peki ne olaçak bizim dopamine
kaynağı yani sebebi çok şey olabilir mesela uyku eksikliği, kronik stres, depresyon tetikleyebiliyor. Özellikle uyku yoksunluğu çok etkiler. Beslenme olarak protein (yumurta, et, baklagil) muz, kuruyemiş, omega 3 içeren balıklar dopamin üretimini destekliyor. Aşırı sosyal medya sürekli kısa video izleme beyini hızlı ödüle alıştırırr ve dopamini olumsuz etkiler. Yani bu daha çok yaşam tarzı+psikoloji ile düzeliyor. İlaç tedaviside var durum çok ciddi ise mesela depresyon kaynaklı ise kullanılabiliyor. Maneviyat eksikliğide sebebi olabilir bu birazda anlamlandırma şekline göre değişir. İyi geldiğini düşündüğün şeyleri yapmanda olumlu etkiler.
Doğrudur maneviyat eksilince bu oluyor belki pskolojik olarak sen dedin olabilir akvaryum istedim aldım mesela sonra o mutlu eden şey geçiyor ama tabi sorumluluk devam ediyor
Beynin işleyişi bu aslında bir şeye ulaşınca sıkılırsın eksik hissedersin o yüzden sürekli uyarana ihtiyaç duyarız. Mesela küçük hedefler koymak etkili olur, ulaşınca bile başka hedef belirlemelisin.
Bişey isteyeyim direk elde ederim çok istedim motor vardı aldık eee sonra istedim mutluluk maddi değil galiba manevi onu istiyor kalp
Belki hem maddi hem manevi denge gerekiyor bir tarafı boşlayınca eksik hissediyosundur.
Tamda bu doğru tesbit
Sen pskolojı okudun?
Hayır, ama beyin ve psikoloji ile ilgili bilgileri severim
Bende severim ama senin kadar bilgim yok
Zamanla olur😂
Çok araştırdım manevi boyutu biliyorum ruh organları gibi
Bendede var
Eee ne olaçak böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?