18 yaşındayım çocuğum falan yok tek başımayım hiçbir hayvanın ölümüne sebep olmak istemiyorum kurban kestirmek zorundamıyım kestirmezsem nolur
2 ay
18 yaşındayım çocuğum falan yok tek başımayım hiçbir hayvanın ölümüne sebep olmak istemiyorum kurban kestirmek zorundamıyım kestirmezsem nolur
1- Kurban kesmek için Müslüman olman şart. (Yukarıdaki gibi düşünen biri Müslüman olamaz, dinden çıkar)
2- Kurban, her zengin Müslümana farz, her müslümana değil..
3- Hayvan her türlü ölüyor. Fakat, Allah yolunda kurban olarak ölen hayvanın mertebesi diğerlerinden farklıdır ve şereftir.. Sana kedi köpek kes diyen yok. O yüzden hayvan kesmek değil, ehil olan hayvanların kesilmesi şartı var..
Hicbir hayvanin olumune sebep olmak istemiyorsun ama yedigin bitkiler de canli omlar da ölüyor.
Ayriyeten canlilar bir yasam dongusu icinde birbirlerini yiyip olduruyor hatta senin oldurmeye kiyamayacagin ama yavrusunu parampircik eden hayvanlar da vardir
Sen yememeye devam et cok yasamazsin bu kafayla sen kesmesen de biz kesicez 🥰
Bitkiler acı hissetmiyor
Kanka dini açıdan konuşuyorsak, senin üzerine vacip olan şey “kurban kestirmek” değil, “kurban ibadetini yerine getirmek” 🐑✨
Paran varsa ama hayvan kestirmek istemiyorsan, çoğu hoca şu yolu söylüyor: Kurban parasını ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilirsin, hayvan kestirmeden de sevabına ortak olursun 💸❤️
Kesmemen halinde kimse seni zorlayamaz, dünyalık bir ceza yok. Bu seninle Allah arasındaki bir konu. İçin razı olmuyorsa, kalbini rahatsız eden şeye zorla girme, vicdanını da imanı da birlikte korumaya çalış 🙏💚
Cevap
9Cevap
Kurban kestirmek evin babasına görevdir dinde. Kadına da farz değil kıza da. Evde baba kestirir.
Tek yaşıyorum
Farz değil sana. Sadece sadaka olsun diye ortak olabilirsin o kadar.
18 yaşında çatır çatır başka şeyler yapmasını biliyorsun ama
Napıyorum gördünmüde konuşuyorsun
bana ver parayı ben yerim çatır çatır üzülme sen 🤣🤣
Bağışta yaptırabilirsin.
Para bağışı geçermi kurban yerine
Geçer bence.
Kestirmek zorunda değilsin
Dini inancın yokmu yani
Uydurma bir hikaye öyle bir şey yok kesme zaten
Zorunlu değilsin
Yok be evli degisin
değilsin