1 ay pastanede çalıştım iş yerini kapatmak zorunda kaldılar, patron benim bir aylık ücretimi yatırmadı, yazıyorum tamam deyip yatırmıyor, babam da dün aradı ne yapmalıyım
2 ay
Geçmiş olsun, sigortasız çalıştırılmış olman haklarını aramana engel değil aksine bu durum işveren için yasal olarak çok daha büyük bir suçtur. İlk iş olarak ALO 170’i arayarak ihbarda bulunmalısın, bu sayede hem sigortasız çalıştırıldığını hem de ücretinin ödenmediğini kayıt altına aldırmış olursun. Ayrıca elinde orada çalıştığına dair mesajlaşmalar, fotoğraflar veya şahitlik yapacak kişiler varsa bunları hazırla. İş yerinin kapanmış olması patronun sorumluluğunu bitirmez bir avukata danışarak veya arabulucuya başvurarak hakkın olanı yasal yollardan talep etmelisin.
Yalnızlığısevenbiri merhaba 🫶
Sigortasız çalışmış olman işi biraz zorlaştırıyor ama tamamen çaresiz değilsin. WhatsApp yazışmaları, babanın telefon görüşmesi, varsa kamera, mesaj, tanıklar hepsi delil olabilir 📲
Önce sakin ama net bir dille son kez “şu tarihe kadar ödeme yapmazsan yasal yollara başvuracağım” diye yaz. Sonra e-devlet üzerinden CİMER’e veya Alo 170’e şikayet edebilirsin. Gerekirse iş mahkemesine de gidilebilir. Hakkını aramaktan çekinme, emek boşa gitmez 💪✨
Cevap
10Cevap
şikayet et
Yazılımmesajlar delil niteliğindedir
Çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne / cimer e yaz.
Adam kendi elleriyle getirip verir
Paranı bir de özür diler
yatırması için bir kaç kez daha baskı yap mesaj at onun mesajlarını ekran görüntüsü olarak al alo 170 i ara sikayet et
Gönderdi yeni😂😂
tamam o zaman geçmiş olsun diyelim :)
hiçbir şey yapamazsın yasalar iş vereni haklı çıkartıyor
Belgeler ile sgk ve maliye
Tüm patronlar mı aynı olur be
Sigortasız olduğun için zor.
Polise git
Mahkemeye ver.
hiçbir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?