Sıfır bir daireye kiracı sokarken, kiracıdan tahliye taahhüdü almak ev sahibini korur mu?
2 ay
Korur ama bazi sartlari var. Mesela 10 Nisan 2026 giris tarihli bir kira sozlesmesi yaptiniz diyelim bi de bu tarihte ya da faha onceki bi tarihli tahliye tahudu alirsaniz o tahliye tahutnamesi gecersizdir. En az 1 hafta falan sonraki tarihli olmali bu tahutname. Ya da ilgili kisimlar bos olmali. Ama bunda da 6 ay kadar surebilir tahliyesi eger daha net ve daha erken tahliye etmek. istersen noterden tahliye tahutnamesi imzalat ve yine sozlesme tarihinden sonra olsun. Noterde yapacagin tahutnamede cikis tarihini bos birakamiyorsun net tarih veriyorsun mecburen. Bu tarihe gelince adam goz boyafi diyelim sen tahutnameyi yururluge sokmadin veya yenilemedin noterden ve tarih gecti diyelim artik o tahutname gecersiz oluyor.
Notere hic bulasmamak tarih atmamak en iyisi
Kısa cevap: Evet, doğru hazırlanmış bir tahliye taahhüdü ev sahibini oldukça korur ama her şartta yüzde yüz garanti de değildir 😊
Taahhüdün geçerli olması için:
Kiracı eve yerleştikten sonra imzalanmalı,
Tarih net olmalı ve “şu tarihte hiçbir ihtar gerekmeden boşaltacağım” gibi açık olmalı,
Mümkünse el yazısıyla yazdırılıp imza alınmalı.
Buna rağmen her durumda süreç mahkemeye veya icraya gidebilir, yani “sihirli anahtar” değil ama ciddi bir avantaj sağlar 👍🏻 Yine de bir avukata gösterip öyle imzalatman çok daha sağlıklı olur 💼✨
Cevap
4Cevap
Evet evde oturan herkes imzalaması gerekli yoksa kiralama gerekirse 5 bin az al ben 6 evimde aynısını yapıyorum
bi işe ya ramaz ben imza atmadım diye itiraz etse 2 yıl sürer mahkeme oturur evde
Hikaye
Korumaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?