İddia ve kumar borcu 500 bin liraya çıktı, bu bataktan yasal ve kalıcı olarak nasıl çıkarım?

Merhaba,
İçimde bitmek bilmeyen bir dert sıkıntı var. Eskiden ufak tefek paralarla iddia kumar oyunları oynardım. Zamanla bu ufak paralar büyümeye başladı. 3 sene iddia borcu ödedim, ardından ailemle konuşma kararı aldım ve onlardan destek amaçlı bir miktar borç aldım bankaya yatırdım ancak borcum tam olarak kapanmadı.
Borç tamamen kapanmadığı için bu yükü üzerimden atmanın en kolay yolunun bir kere iddia oynayıp, tutturup kumarsız ve borçsuz bir hayata devam etmek istedim. Kendimi yine zor bir duruma soktum ve baktığımda mevcut borcumun tekrar 500 bin civarına yükseldiğini gördüm.
Günlerdir bu işten nasıl çıkacağımı düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Tüm maaşım borca gidiyor hatta bu ay bankaya hiç ödeme yapamadım. Ailemden aldığım borcun bir kısmını ödedim ve elden borçlarımı verdim

Buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Artık temiz bir hayat istiyorum. Bankaları aradım ama yapılandırma yapamayız şu an dediler. Bankanın uygun görmesi gerekiyormuş. Nasıl olacak diye sordum, geç ödemenizle veya ödememenizle alakalı bir durum değil dediler. Aklımı kaçıracağım. Normalde kimseye zararı olmayan, ailesini seven, etrafında sevilen biriyim. İyi biri olduğumu düşünüyorum. Kendimi bu durumdan dolayı affedemiyorum ve aileme bir daha söylersem onlar da affetmez. Bana akıl, tavsiye, içime bir miktar huzur verecek var mı

İddia ve kumar borcu 500 bin liraya çıktı, bu bataktan yasal ve kalıcı olarak nasıl çıkarım?