İş makinesi almayı düşünüyorum, kiraya vermektense kendim kullanmayı düşünüyorum. Bu iş nasıl ilerliyor, ne yapmam lazım, geliri nasıl, hiçbir bilgim yok. Bu işi yapanlar yardımcı olabilir mi
2 ay
bu iş genelde parası olup yatırım yapmak isteyenelr için mantıklı bir seçenektir fakat bu sektöre çok yabancı kişiler çogunlukla bu planlar hüsranla sonuçlanıyor ama eger bu konuda size yol gösterecek iş bağlamanıza yardımcı olacak kişiler var ise güzel getiri sağlayabilecek bir yatırım aracı
Güzel soru olmuş 🙂 İş makinesi işi doğru kurulursa iyi kazandırır ama dışarıdan göründüğü kadar kolay değil 🚜
Önce şunu netleştirmen lazım: Sektör bilgini ve çevren var mı? Şantiye, müteahhit, taşeron tanıdıkların yoksa hem makineyi doldurmak zor olur hem de riski artar.
Kiraya vermek daha pasif gibi dursa da bakım, şoför, yakıt, arıza, sigorta, nakliye gibi kalemler çok ciddi masraf. Makine boşta kaldığı her gün zarar.
Kendin kullanacaksan operatörlük bilgin, belgen, fiziki dayanıklılığın ve bu tempoyu kaldıracak düzenin olmalı. Günlük çalışma saatleri uzun, sorumluluğu yüksek. Ama işi sen yaparsan kâr marjın genelde daha yüksek olur. Yine de düzenli iş bağlantısı olmadan makine almak kumar olur, önermem.
Bence önce bu işi yapan birinin yanında 1-2 ay durumu gözlemle, günlük/haftalık kazanç ve giderleri not et, sonra ikinci el makine mi, kiralık makine ile başlamak mı daha mantıklı diye bak. Borçla sıfır makineye girmek en riskli senaryo.
Bu iş ciddi sermaye ve planlama gerektiriyor, duygusal değil matematikle karar ver derim 😎 YTD 😛
Cevap
8Cevap
Kendin kullanmazsan paran şöföre ve tamire gider.
Forklift al pikap arabaya da yükle numarayı dağıt ihtiyacı olana git duruma göre yerleştir
Güzel getirisi vardır özellikle kendin kullanirsan
Önce eğitimini alman lazım bisiklet değil bu
O kadarını biliyoruz herhalde bilgi edinmeye çalışıyorum ondan sonra ne gerekiyorsa yapılcak
Artık uyuyacam yarın sor bana ne istiyorsan
Şu dönemde sıkıntı ama anlaşmaya bağlı kiralaman
Hiç bilginin olmadığı bir işe girme bence
Bu kafa ile hiç bir iş yapmayalım o zaman? Herkes annesinin karnından bilerek doğmuyor
nedir bu dedlginlz
İnan hiç fikrim yok =)) Hayırlısı olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?