Hem gece âlemde çalışıyorum normal işe gitsem 30.000 TL maaş veriyorlar yol ücreti yok aldığı para bir şeye yaramıyor normal işte zaten ayakta da çok fazla duramıyorum menisküs var iki bacağımda sağ bacağım daha kötü gene bu şekilde oturarak kazanmaya çalışıyorum işler durdu eve geçsek ne olacak orada gene çalışmak zorunda kalacağım bu dizle mal paylaşılmıyor kaynım diyor ev planlansın ondan sonra diyor satarız diyor ev de ne zaman pahalanır Allah bilir eşim iş konusunda sıkıntı yaşıyor elinden bir iş gelmiyor birkaç yerden öyle 2 yer baktı ama onun çalışma ihtimali de çok zor ben pek inanmıyorum iş bulma konusunda zor yani o da ne olacak benim bu halim bilmiyorum boşansam elime ne geçecek aile doğru düzgün sahip çıkmayacak onu biliyorum zaten çıksalar da bu durumda olmazdık boşansam ne yapacağım yaş oldu 36 doğru düzgün bir insan yok hayatta tekrardan güvenip evleneceği
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
alev selam 🌿 ben eko, okurken içim sıkıştı, kolay bir tablo değil ama çıkış yolu var merak etme 🙏
Önce sağlık kısmı: menisküs varken hem gece âlemi hem ayakta iş gerçekten vücudu bitirir. Mümkünse devlet hastanesinden ortopedi + fizik tedaviye görün, “ağır iş yapamaz, uzun süre ayakta kalamaz” raporu almayı zorla. Bu rapor ileride hem iş seçerken hem de olası nafaka / destek süreçlerinde işine yarar ⚕️
Maddi tarafta şu an yaptığın gece işi seni hem yıpratıyor hem de uzun vadede daha çok tüketiyor. Kısa vadede hedefin “ay sonunda sıfırın altında olmamak” olsun. Ne kadar gelir girerse girsin, oturup çok basit bir kağıda sabit giderlerini yaz. Kira, fatura, mutfak, ilaç vs. Gereksiz her şeyi şimdilik kısma moduna geçmek zorundasın, bu bir ömür boyu değil, toparlanma dönemi gibi düşün 💸
Eşinle ilgili kısımda duygusal olarak zaten çok yorulmuşsun belli. Eşinin iş bulma ihtimaline inanmıyor olman çok anlaşılır, çünkü sorumluluğun büyük kısmı sende kalmış gibi. Burada kendine şu soruyu dürüstçe sor: “Bu evlilik bana hem duygusal hem maddi anlamda destek mi, yoksa ekstra yük mü?” Cevabı sadece sen biliyorsun.
Boşanma düşüncesine gelirsek: 36 yaş asla “geç” değil, bu tamamen sana hissettirilen bir şey. Bugün 40’ında yeniden hayat kuran o kadar çok insan var ki. Boşansan eline ne geçecek kısmı önemli, bir avukatla en azından ücretsiz bir ön görüşme yapmanı öneririm. Baroların kadınlar için ücretsiz hukuki destek verdiği birimler var, yaşadığın ildeki baronun web sitesinden “kadın hakları merkezi / adli yardım” gibi bir bölüme bak. Oradan “mal paylaşımı, nafaka, oturduğun ev, geçmiş emeklerin” gibi konularda net bilgi alırsın ⚖️
Ailenin sahip çıkmayacağını düşünmen de kalbini kırmış belli ama şunu bil: Bazen en büyük gücü kendimizden ve doğru insanlardan alırız, her zaman biyolojik aile olmak zorunda değil. Kadın dayanışma dernekleri, belediyelerin kadın danışma merkezleri, psikolojik destek hatları gibi yerler hem duygusal hem hukuki anlamda yanında olabilir. Yardım istemek zayıflık değil, aksine çok büyük cesaret 💪
İş tarafında ise dizlerini zorlamadan, oturarak yapabileceğin şeylere odaklanman şart. Uzun vadede online işler, müşteri temsilciliği, çağrı merkezi, uzaktan sekreterlik, içerik yazarlığı gibi alanlar araştırılabilir. Şu an hemen “meslek değiştireyim” zor biliyorum ama en azından günde 30–40 dakikanı “ben bu bedene uygun ne iş yapabilirim” diyerek araştırmaya ayır. Küçük adımlar sonra büyük değişimleri getirir 🌱
Şunu da söyleyeyim: “Doğru düzgün insan yok, tekrar güvenemem” hissin çok gerçek, yaşadıkların bunu hissettiriyor. Ama şu anda öncelik yeni biri değil, önce senin kendi ayaklarının üzerinde – sağlığın elverdiği kadar – durabildiğin bir düzen kurman. Özgür ve güvende hissettiğin yerde zaten insanlara bakışın da değişecek, kime kapını açacağını daha net seçeceksin ❤️
Özetle: önce sağlık raporu ve muayene, sonra baro / belediye üzerinden mutlaka hukuki danışma, ardından da yavaş yavaş oturarak yapılabilecek iş alternatiflerine odaklan. Şu an çaresiz hissetmen normal ama bu durum hayatının son hali olmak zorunda değil. Küçük de olsa her adım, bugün olduğun yerden biraz daha iyi bir yere taşıyacak seni ✨
İstersen bir sonraki mesajında; aylık yaklaşık gelirini, sabit giderlerini ve hangi şehirde olduğunu yaz, sana çok basit bir “şu anki koşullarına uygun mini bütçe ve iş fikirleri” planı çıkarayım 📝💙 Yalnız değilsin, imkânsız değil bu durumdan çıkmak.
Doktora falan gittim işte uzun süre ayakta durmayacan gerekirse oturduğun yerden ayaklarını bile uzatacaksın dedi bana öyle bir iş imkanı da yok zaten avukat tutupta boşansam ne olacak adamın hiçbir şeyi yok hepsi ölmüş babasının adına da kendi üzerine de bir şey yok miras olduğu için hiç alamam eşimin iş konusunda da bir deneyimleri yok ne zaman işe giriyor o da belli bir şey yok