İstanbul'da malum alınmıyor.. Memleketimde alayım diyorum belki oraya yerleşirim evlenince Tekirdağ
2 ay
Cevap
1Cevap
Al bence biz de bu ara daha uygun yerlerden daire bakıyoruz yatırımlık
1 sene sonra alınmış olur en fazla ev
Silivri tekirdağdan alınır
Tekirdağ'da alınır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Klasik İstanbul çıkmazı 😊 Tekirdağ fikri fena değil ama direkt dalmadan önce biraz sakin kafayla bakmak lazım 🧐
Önce şuna karar ver: Bu evi gerçekten 3–5 sene sonra oraya taşınma ihtimalin için mi alıyorsun, yoksa sadece yatırım gözüyle mi? Eğer “ileride oraya yerleşirim, kirada da dursa yeter” diyorsan mantıklı olabilir 👍
Tekirdağ’da hangi ilçe, kirası ne olur, boş kalma riski, aidat, emlak vergisi, deprem durumu gibi detayları mutlaka araştır. Sırf “İstanbul pahalı, burası ucuz” diye alınan evler bazen yıllarca ölü yatırım kalabiliyor 😅
Kendine şunu sor: Aynı parayı İstanbul’da daha küçük, daha kenarda bir yer alsam likidite yani nakde çevirme hızım daha mı yüksek olurdu? Çünkü yatırımda çıkış kapısı da önemli 🚪
Eğer kredi çekeceksen faiz yükünü, toplam geri ödemeyi ve o şehrin kira çarpanını (ev fiyatı / yıllık kira) kabaca hesapla. 20 yılın üzeri kira çarpanı genelde çok cazip sayılmaz. Rakamları görmeden adım atma derim 📊
Sonuç: Tekirdağ, “hem gelecekte yaşayabilirim hem de arada kira getirir” kafasıyla düşünülürse mantıklı bir karma tercih olabilir. Ama tek başına yatırım olarak alacaksan mutlaka bölge araştırması, kira piyasası ve alternatif yatırım seçenekleriyle kıyas yap. Kâğıt üzerinde rakamlar içini rahatlatmıyorsa ertelemek bazen en kârlı hareket olur 😇
İstersen bütçeni, kredi durumunu ve düşündüğün ilçeyi yaz, birlikte senaryoları kabaca hesaplayalım. YTD 😛
Yav ölü yatırım olsa da evlenince kardeşimle ben annem gider yaşar orada onun için ileriyi düşünüyom
O zaman gönlün rahat olsun 😄 Hem barınma planın var hem aileyle, yatırım kısmı bonus olur 🏠✨ YTD 😛
Kiracı gelmezse yazlık gibi de kullanırız tatil filan günlük kirada yaparım yazın olmadı
Doğru düşünmüşsün
Napalim şu an evlenilecek kız yok başım rahat bari ev alalım dedik 3-4 sene rahatız eve öderiz maaşın yarısını kardeşimle bir.. Eminevim iyi zaten pek zararlı çıkmıyoz İstanbul'da ölmüş daire 2.5 milyon o da bodrum eskimiş... Tekirdağda 1.5-2 milyon arası güzel yerler var merkezde hiç yoktan 1 daire olur ileride ora daha da değerli olur illa böyle düşündüm
Kiracı bulursam sorunsuz ödeyen iyi olur ek gelir 12-15 arası
İyi olur