Savaş yavaştan yavaştan etkisini göstermeye başladı. Araçların deposunun 3800 TL'ye dolmasını daha yeni kabullenmişken bir de bu zam geldi.

Savaş yavaştan yavaştan etkisini göstermeye başladı. Araçların deposunun 3800 TL'ye dolmasını daha yeni kabullenmişken bir de bu zam geldi.
Deminde uazdim bu dogalgaza gelen M3 zammi daha hizmet bedeline gelecek ortalama yansıyan zam yüzde 40 karı bulacak.. arada sessizce oda kurban onunuada arkasi gelir :))
Ne diyeyim ki rezillik zaten yapılanlar.
Pazartesiden perşembeye tam 2793 kesme işlemi vardı listelere baktım.. ödeyemeyen 2793 aile ya da iş yeri karışık.. bu sadece bu haftaki.. durum garip bir yere doğru gidiyor.. üzücü
Milleti garibanı düşünen mi var tek dertleri kendi evlatlarına daha iyi koltuk vermek. Bal tutan parmağını yalar hesabı.
Akıl tutulması yaşar olduk. Üstelik bugün enflasyonu % 1,94 açıkladılar. Mazotlu araba kullanıyorum. Konyağı çevirmeye korkar hakem geldik. Benzine zam yapmıyorlar devamlı motorin kullanan taşıtlara giydiriyorlar. Hadi ben araba kullanıyorum. Peki kamyon, tır, otobüs tüm nakliye taşımacılığı mazotla gerçekleşiyor. Enerji maliyeti taşımacılılta ürünlere yansıdığı gibi şimdi doğalgaz, elektrikte eklenmiş oldu. 😏
depo 3800TL doluyor daha 1 ay önce 3200Tl civarıydı
Durumlar vahim il dışına gezmeye gidemez olduk. 🙁 İhtiyaç dışında araba kapının önünde yatacak besbelli şu savaş her şeyi alt üst etti..
O kadar haklısın ki abicim biz birde her ay İstanbul'da 4000-5000TL yol geçiş parası ödüyoruz kira gibi.
Bittiğimizin resmi beden olarak yaşıyoruz ama aklımız hep yarım kalmış hikaye ve yarınlarda olacakları düşünmekte. 😨 Allah geçim kolaylığı versin.
Nayır nolamaz. Cidden mi. Gündemden uzak kalmışız. Suya geldiği kadar gelmemiştir. Bin lira su faturası ödedik abi yok böyle bişi
Kız 1000₺ mi o evde ne yapıyorsunuz baraj falan mı var 😂 banada 350₺ gelmiş
Ne bilim aq evde fil besledik sanki söxjbjb
Evet kulislerde elektrik ve doğalgaza konutlarda %25 zam konuşuluyor 💡🔥, 4 Nisan 'dan itibaren geçerli olabilir. Savaş ve petrol fiyatları tetikliyor bunu. Sen hemen fatura takibini sıkılaştır, tasarruf moduna geç; LED ampul ve yalıtımla %20'ye varan düşüş yakalarsın. Dayanıklı ol, bütçeni revize et! 💪📉
Cevap
26Cevap
zamcıklar hayırlı olsun
👌👌👌
Zaten asgari ücrete zamdan sonra Nisan ayına kadar ömrünün olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Nisandan sonra Allah'a emanet.
Seçime kadar zamlara devam :)
Vergi ve zam olmadan zaten ülke daha kötüye gider. Çünkü yabancılardaki gibi ticaretimiz yok. Adamlar yemek sektöründen tut oyun sektörüne kadar her şeyden para topluyorlar dünyadan. Bizde vergi ve zamlarla ayakta durmaya çalışıyoruz.
Yani bizim kaderimiz asla iyiye gitmez. Sadece normalin altında ilerlemeye devam ederiz veya normale yaklaşırız. Asla normalin üstünde olmaz. Lübnan 2012 de normalin çok üstündeydi onun için zaten adamı kestiler. burada da yaptırmazlar.
Orta halli gitsekte kabulüm :)
Valla ya 😂
Daha çok gelir sesiz kaldıkça vur semeri eşşeğe hesabı bu işler
Maalesef 😩
Benim buna hiçbir şey söyleyesim gelmedi 😐
Yakında kanımızı da içecekler. 🤦🏻♀️
oda olur izin verirsek.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. 🙏
Artık zamlara şaşırmıyor herhalde kimse
Sövmemek için zor tutuyorum kendimi. Afrika'da uçağa mızrak atılsa geliyor bize saplanıyor. Benim faturalar az geliyor tek olduğum için ama 3-4 çocuklu asgari ücretli nasıl ödeyecek. Hoş onlarda soğan yeriz reisi isteriz diyorlar.
evet, işte ben de zaten insanlardaki bu saçma zihniyeti anlamıyorum. böylelerini gördükçe her şey müstehak diyorum 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ben bari bu kadar para veriyorum hizmeti kaliteli alayım hayır oda yok. İnternet hala çok yavaş. Su desen musluk suyu içilmiyor. Elektrik desen herhalde bir onda problem yok. Oda İstabul'da olduğumuz için.
haklısın canım.. neye dokunsan elinde kalıyor 🫤 sonra da insanlar neden bu kadar stresli diyoruz
Ahahaa 🤣🤪
Memur olacağım için bişey diyemem yoksa engel olur diye korkuyorum
Sen memur ol gel beraber söveriz :) Olduktan sonra dile getir.
🙂🙂🙂 hahhsss 😂
Bu seferde de kurum dan atılırım
Şaşırmadım artık bu konuda düşünmeyi bıraktım yönetim istifa der geçerim
Hala çok sevenleri var...
Akılları yok demek ki
Neyse bir şey yazmaycam seveni gelir canımızı sıkar :/
Bu bu konuda kimse canımı sıkamaz anca acırım yazık Allah beyinden mahrum etmiş muhaf kılmış diye))
Olsun olsun yinede sövmeyelim 😂😁
Düşüncelerim olumlu değil yazmasam daha iyi 🤷🏻♀️
😅😅😅
🫢😂
Abartıyorlar kiminin durumu zor , çok zor geçiniyor Allah yardımcıları olsun kirada olanların
Birde kiracılar var tabi bakalım enflasyon kaç olacak zamlar ne olacak.
Yani okadar savaşdan sonra etkilenecekti elbetteki
Afrika'da uçağa mızrak atsalar gelip bize saplanıyor.
Zaten bize dpkunsun diye yağılıyor, jeoğolitik konumumuzun farkında değil misin.. neyseki bu gün kümse keyfimi bozama, valla borsada iyi para kaldırdım😅🥳
savaş borsadakilere yaradı :) Altın da alım fırsatı var çok fena :/
Yok ya altın bana yaramaz o uzun vad eişi. Ben al sat kazan yapıp hafta sonu yiyorum,😅
Allah bereket versin 💰💰💰💰
Amin, bundan daha iyisi nasıl mümkün? Hemen soruymuda sorayımda beynim çalışsın benim yerime😅
Borsa kaplanı diyebilir miyiz. :) Karlı geçen günler aşırı keyif verir dopamin bugün o yüzden yüksek sende sitede yoktun kaç gündür :)
Yok ya ben yıllardır ufak ufak oynarım öyle hırslı biri değilim yani ama tabi yıllar içind ehisselrr evladımız oldu hangisi atak yapacak hangisi dip olacak biliyorum, işte eğlencesine diyelim. Maşallah diyelimd edevam etsin😅
Allah kazancını bereketlendirsin :) Borsada tokatlandım ben fiziksel altın biraz bitcoin sepeti var bende
İyi bakalım, ben de kripto ve borsa işte gözüme kestirdiğim şeylere yatırım yapar beklerim alır çıkarım. Eğlence amaçlı olduğu için keyifli, Allah muhafaza büyük işlere girsek stres oluruz😅
Ben gözden çıkardığım bir miktarı çeviriyorum eğlencesine :)
İyi bakalım, keyfimiz kaçmasın , kazanalım eğöenelim
Bi kurşun atmadık bi kurşun yemedik
Ama yine giren bize giriyor
Ahahahaha kahkaha attım :)
hani doğalgazı bulduk diye ateşlemişlerdi fitili alev alev yanıyordu nerede doğalgaz
Bedeve bedeve 😄😄😄
Mevcut koşullarda normal, savas devam ederse ki yarin bitse bile etkilerinin duzelmesi birkaç ay daha surebilir, bir okadar daha gelebilir.
Çok dikkat çekiyorsun bak içeri alırlar :)
Aman diyim başıma mapus çıkmasın... Ben soruyu farklı anladım diyim 😀
Kuzenim yazmış 😝😝😝
elektrikli araba mi alsaydik diyodum tam yarım aklimla ama elektrigin zamlanabilen bisey oldugunu hic dusunmemistim hekdjs savas ortamında normal buluyorum elbette zammı ama savas sona erse zam geri cekilicek mi, no
Şaşırmadım devlet yavaş yavaş koyuyor milletin sesi çıkmıyor
Yavaş yavaş hissetttirmeden. Kaplumbağa çorbası gibi.
Koyun sürüsü anlamıyor sadece
İyi olmuş hahaha 😄😄
Daha ne kadar zamımıza koyucaklar merak ediyorum
Biz bitti diyene kadar.
Hahaha çok iyi yorum😂
Rica ederim😅
Aa bilmiyordum😂
Faturalar zaten çok yüksekti, bu son zamla iyice bütçem sarsılacak.
Daha kol böreği girecek comolokko diye hazır olun
yakında nefes almaya da para alıcaklar oksijen tüketimi vergisi zamı enflasyonu yeter be
Güzel oldu :) ama zam değil fiyat güncellemesi dir o yanlış bilgi olmasin
Ben daha çok zam gelsin dedikçe, Allah kabul ediyor.
Bu ülke Suriyede savas varken oradan patates ithal etmişti söyleyeceklerim bu kadar
Valla yavaş yavaş öldryrlar
Öldük bence gömenimiz yok.
Savaş bahane zamlar şahane… durmak yok yolunmaya devam
Kesinlikle
Atanmadan küfür etmek istemiyorum snsnsmsm
Biriktir hepsini atanınca not defterini kopyala yapıştır yap :)
Bunlar kalırsa her şey daha kötüye gitmeye devam edecek...
ben hep 50 liralık kullanıyorum
geçen 40 lira su faturasına vergilerle 170 lira yapmışlar akdklarım.
Beni etkilemez. Ev var, araba yok. Maaşı diğer ay harcamaya başlarım, kredi kartı kullanırım.
Az, Eşek olana semer vuran çok olur.
Daha çok zaman gelecek.
Az olmuş sanki yüzde 25 sjsjsj
İllallah ettik adalet ve kalkınma yeter gari
Şaşırdım mı hayır
Hükümet zam yapacak yer, bahane arıyor
Şaşırtmadı maalesef
🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Az bile bu mndgklruma
Direk gttn sqsinler milleti
Ahahaha bir sonraki aşama o zaten :) Doğalgaz geçen ay 2500 geldi bakalım ne olacak :)
ORMANDAKİ MALİYECİLER VE MAYMUN
Maymunun biri bir gün ormanın derinliklerine doğru yol alıyormuş. Birden karşısına son hızla kaçan bir ayı çıkmış. Seslenmiş :
– Hoop ayı kardeş niye kaçıyorsun?
— Hiç sorma maymun kardeş, ormanı maliyeciler bastı.
— Eeee ne var bunda?
— Eeesi var mı bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk ben kaçmayım da kimler kaçsın? Ayı kaçarken maymun da yoluna devam eder. Bir süre sonra karşısına hızlı bir şekilde kaçmaya çalışan kaplumbağa gelir. Maymun sorar:
— Hooop kaplumbağa kardeş niye kaçıyorsun?
— Hiç sorma maymun kardeş, ormanı maliyeciler bastı.
— Eee ne var bunda? — Eeesi var mı, bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev ben kaçmayım da kimler kaçsın deyip kaçmaya devam eder. Maymun da ormanın derinliklerinde ki gezintisine devam eder. Birden karşısına yırtık uçurtma gibi kaçmaya çalışan leylek gelir. Seslenir :
–Hoop leylek kardeş niye kaçıyorsun?
–Hiç sorma maymun kardeş. ormanı maliyeciler bastı.
–Eee ne var bunda? –Eesi var mı? Bende yazlık, hanımda yazlık, çocuklarda yazlık deyip yoluna devam eder. Maymun gezintisine devam ederken birden dönüp kaçmaya başlar, bir süre kaçtıktan sonra birden durur.
–Ulan ben niye kaçıyorum? Benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık…
Memet şimşekte hep maymunları bafiliyor
O zam yapanların popon girsin o elektrik direkleri
Ahahahaha
Gelsin bakalım
Oh oh suyundan da koy koy.
Bu gidişle aldığımız havanın bile parasını oderiz
Poku yedik o zaman reis 🤣
Şaşırtmadı
Abartı ya yine
Hiç şaşırmadım
Normal
Düşünemiyorum