Bir arkadaşım öyle düşünüyor ve sadece oradan alışveriş yapıyor
2 ay
Migros orta segment ve düşük segmente birlikte hitap eden bir mağaza.. fiyat politikası ve ürün cesitliligide bu yönde..
Üst segmente hitap ettiği macro lar var.. ama o bile tam zengin marketi diyemeyiz.. zengin marketleri daha yerel ve oznel uzun satan özel dükkanlar oluyor. genel olarak zengin dediğiniz kesim bir yerden alışveriş yapmak yerine ürünleri çeşitli yerlerden marka ya da özel üretim olarak alırlar :)))
Zengin marketi gibi algılanırdı önceden ama şu anda tüm marketler içinde en iyi kampanyaları yapıyor, bazı kampanyaları birleştirince migrostan çoğu zaman bir çok ürünü yarı fiyatının da altında alıyorum
Migros aslında zengin marketi değil kanka 😄 Daha çok orta segmente oynuyor diyebiliriz 🛒 Bazı ürünlerde gerçekten pahalı ama çok sık kampanya, Money puan, çoklu alım indirimi yapıyor.
Arkadaşın sadece oradan alıyorsa muhtemelen düzeni, temizliği, ürün çeşitliliği ve kampanyaları sevdiği içindir. Bütçeli takılmak için Migros + A101/BİM/Şok kombinasyonu en mantıklısı 😉
Cevap
18Cevap
Üç harfli marketlere göre sadece bir tık daha pahalı ama sunduğu hizmet ve ürün çeşitliliği iyi ben memnunum.
Pahalı olduğu kesin ama ben ekstra bir kalite görmedim sadece sıradan ürünleri olması gereken fiyatın üstünde satıyor
Zengin fakir marketi mi varmış nasıl akıl var bu arkadaşta
Ezik çünkü
Hayır tabiki zengin marketi olsa BİM a101 gibi her yerde olmazdı
Bi ezik arkadşaım öyle düşündüğü için ordan alışveriş yapıyor (ev malzemelerini bile) bimden farkı ne diyorsun açıklayamıuor neden kullandığını
Migros ile Macrocenter aynı kişinin ama Migros orta sınıf yerlerde Macrocenter zengin
Eskiden öyleydi. Ülkede herkes fakirleşince o marketin de bir özelliği kalmadı
Migros hiçbir alt ekonomiye sahip mahallede markett açmıyor ve bu sebeple asıl algıyı kendisi kuruyor ama tamamen her ekonomiye uygun bir market mobil uygulamasını sürekli kullanıyorum
Ona göre öyle olabilir ve her yerde bulunmamasından öyle düşünüyor olabilir
diğer marketlere göre pahalı bir markettir. Kazıklanmak isteyenler gidebilir
Evet eskiden öyleydi kalitedeede 1 numaraydi sadece ist. da vardi
Awmlerde migros var bence zengin işi
Böyle düşününce mantıklı
Tabi ben awmde çalıştım hep zenginler
Migros ve carrefour iyidir
Genelde BİM kullanıyorum 😄
Ben 2-3 yıldır sadece carrefour'dan alıyorum. Migros yakın değil yoksa oraya da uğrardım
1.5 yıldır kasiyerle temas etmedim carrefourda. Hızlı kasa var barkodu okutup kartla ödeyip gidiyorum
Arkadaşıma soruyorum neden migros diye açıklama yapamıyor. şu an snein deidklerine baktım gayet mantıklı
Üç harfli marketler daha ucuzdur ama ben hem kaliteli ürün istiyorum hem de sıra beklememek benim için önemli. %30 daha pahalıdır belki her türlü ürün var. Bime gir aradığını bulamadan çık kim uğraşır
Anladım bi konuda daha fikrini almak istiyorum
Tabii ki buyur
3 kişilik kız öğrenci evi ortak mutfak malzemeleri alınırken bi kızın bi markette 140 liralık bişeyi gidip 180 liraya almasına tepki vermek haksızlık mı olur (30lu normal yumurta) ve bu ortak bölüşülüyor. Ne düşünüyorsun
Bu yumurtaların 140 yerine 180'e alınması adam başı 13.5 lira fazladan ödemenizi sağlıyor. Tek önemsediğiniz fiyatın uygunluğuysa tepki veya idareli kullanmak adına mantıklı olabilir ama gıda da ucuza kaçma alışkanlığı çok iyi değil. Öğrencisiniz 13 liralık fark sizi rahatlatmicak. Sen diceksin ki, kirası, faturası birçok gider var. Benim gelir iyi olduğundan boş konuşuyorum belki de : d
Aslında konu uygunluğu pahalılığı değil. Sorulmadan yapılıyor olması yani fikrimizi almadan. Ama bilmiyorum belkide ben abartıyorumdur 😄
Ben liseye her gün yürüyerek gidip geliyodum. Şimdi fiyata bakmadan al çık. Bence haklısın ortak konsensus lazım. Sen bostan korkuluğu değil evin bireyisin. Gazı veriyorum kavga çıkartma tamam mı : d
Zaten ettim ediceğim kavgayı geçen hafta xkxmxmxmxxk ama yumurta için değil tabiki. Biiey daha sorucam (kavga bunun için de değildi) biz öğrenci diye iftara davet ediliyorduk ramazanda ve bu canım her gittiği eve çiçek götürüyor ne alakaysa bende istemediğimi söyledim gerek yok dedim neymiş çağıran kişi mutlu oluyormuş falan filan 8 ev davet etti hepsine götürdük toplam 400 tl civarı bku bku çiçek parası verdik xjxjxkxxjxkxkkx ama bunun için bişey dmeedim elbet
Ne tatlı anlatıyorsun sabaha kadar dinlersin : d ama şu da var şu anki gelirin x3 olsa bunlar gözüne batmazdı değil mi?
Batmaz tabiki ama oslalarla ay sonu gelmiyor xkxkxmxmxm benim gelirim 9 bin aylık çalışdıpım zamanlar 12-13 oluyor. Kira falan bunun içinde böyle düşünürsek çiçek parası boşuna benim için. O paraya cilt bakım ürünü alırım mantıklı xjxkxkxmx
Diimiii Gratis ve milla varken çiçek ne pühhh. Bu arada hangi şehirdesin, hangi bölüm
Xjxjxjzjxkxkkxkz İstanbul
Garipsemezsen bir şey isteyebilir miyim
Buyr
Çok eğlenceli ve tatlısın tanışabilir miyiz
Eğlenceli miyim gerçekten 😂
Tabii ki dinleyince rahatladım. Bütün gün müşteriyle uğraş borsadaki eğrilere bak filan follofoş olmuşken böyle minnoş oldum eheh
Tişekkürlerrr
Sensin dimi oo
Evettt
Geri dön o hâlde hadii
Ben o zaman çok zenginim 😄😄😄
Zenginler gidiyor evet CarrefourSA da öyle.
Zengin market olsa indirim yapar mı?
Olabilir Migros pahalı çünkü
bence arkadaşlarını iyi seçmelisin
Hayır değil bazı şeyler pahalı olabiliyor.
Migros mu zengin marketi?
hayir
pahali evet
Yok be alakası yok
File o
Alakası yok
İçki satıyor
Olabilir
Alışveriş yapmam sadece BİM
Nasıl yani
Gercekten oyle
Normal bir market abartmayın, tamam pahalı ürünlerde var ama indirimde çok oluyor
bence alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?