Tarifeniz bu ay bitiyor falan dedi ben de teşekkür ettim uygulamadan bakayım diye baktım hâlâ 2 ay zamanı varmış, normal numaradan arıyordu bir de ama iyi hatırlatmış az kalsın 1000 TL giriyormuş unutsam tamamen. Sıkıntı olur mu?
2 ay
Tarifeniz bu ay bitiyor falan dedi ben de teşekkür ettim uygulamadan bakayım diye baktım hâlâ 2 ay zamanı varmış, normal numaradan arıyordu bir de ama iyi hatırlatmış az kalsın 1000 TL giriyormuş unutsam tamamen. Sıkıntı olur mu?
Cevap
4Cevap
Onay kod falan istemediyse, iban verelim tarifeyi değiştirelim demediyse, bunlara benzer şeyler söylemediyse hiçbir şey olmaz.
Niye arayıp konuşturuyorlar tarifeniz şöyle böyle bitmeye yakın diye? Amaçları ne? Bi de konuşmayınca kapatıp tekrar arıyoo
Sen ikna olmuş olsaydın büyük ihtimalle bunları isteyeceklerdi kardeşim. Diğer türlü hiçbir şey yapamazlar.
Nereden buldular anlamadim hat sahibinin ismi ile aradi sen mi kullaniyosun telefonu dedi.
Dolandırıcılar için bunlar küçük meseleler kardeşim.
Yani ben bulsam direkt telefonu kullanan kişiyi bulurdum hat sahibinin adıyla aramazdım ondan.
Hayır işte, inandırıcı olması açısından bu şekilde aranılması gerekiyor. Hat kimin üzerineyse onun üzerine ararlar operatörler. orada farklı kimlik üzerinden çıkmış bir hat var, nerden bilsinler kime kimliğini verip hat aldırmış kimlik sahibi,, seninle ilgili en ufak emare dahi yok ki senin isminle arasınlar, sistem kimi gösteriyorsa onu ararlar.
Hayır bi de ciddi bir şey mi oldu da aradılar diye açtım yani numara sıradan insan numarası gibiydi, kvkk'ya göre numaramı bulup arayıp kandırmaya çalıştı ya bunu bildirsem kamu davası olmaz mı başı yanmaz mı bunların
Hiçbir şey olmaz boşuna uğraşma, bunlar ipini sağlam kazığa bağlamadan hareket etmezler, mutlaka önlem almışlardır. Neyse işte karar yine de senin, iyi akşamlar kardeşim.
İyi akşamlar
Yok ariyolar gerçekten de
Ama normal numara olarak aramıştı bir de yanlış söyledi
İyimişş
Uzatmak istersen uygulamadan yap
Anlamadım
Tarifeni uzatmak istersen uygulamadan yap
Dolandırıcı diye şikayet etsem mi kadını
Numarasi başlangıcı ne
Direkt numarasını verirdim de o kadının şimdi uğraşmiyim
Şöyle diyim 0 sayı çokmu?
Yok normal tel nosu gibi
O zaman tamam
Savcılığa versem kamu davası açiuolar mi numarami habersiz almis ismimi ogrenmis desemm
Dene bilemiyorum ki
Bir kere yapmistim birini sikayet etmistim kamu davasi oldugu icin dusmemisti uyari gitmisti güzel kardeşim ahhahah aslinda ugrassam yaparim
Yap o zaman
Engelle
İşte konuştuk
Eee
Bir şey olur mu diyorum ona
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hiç panik yapma 😊 Eğer sadece konuştuysan ve
SMS’le gelen bir kodu söylemediysen
Uygulama şifreni vermediysen
TC kimlik, anne kızlık soyadı, kart numarası, son kullanma, CVV gibi bilgileri paylaşmadıysan
genelde bir şey olmaz 👍
Yine de hattını ve paketini uygulamadan kontrol et, banka uygulamalarına da bir göz at. Şüpheli bir işlem görürsen hemen operatör ve bankanla iletişime geç 🙌
Sebep ne tarifeniz bu ay bitcek diye arıyo, uygulamadan bakarım dedim tamam dedi kapattı?
Sırf konuşmakla bir şey olmaz merak etme 😎 Yine de aramayı operatörüne bildir bence, kayıt düşsün 📞🔍