Bugün aldım 2024 tarihli olanı vermiş 2026 istiyordum eve gelince fark ettim, yarın gidip söylesem 2026 olanı verir mi?
2 ay
Önemsiz
Bozdururken isterse 1900 olsun farketmez. Gidip değiştirmene gerek yok
Ama değeri düşüyor diyorlar
Kim diyosa gelsin farklı bozduracaksa aradaki farkın on katını ben verecem ona
Genel olarak diyorlar
Alırken farkeder. Yeni tarihli olan çok küçük bi farkla yüksek satılır. Ama bozdururken tarihin bi önemi yok. Denemesi bedava. Eline iki altın al biri 2026 olsun biri 2000 olsun bak bakalım farklı mı fiyat verecekler
6800 verdim bugün aldım
Açıklamayı yaptım işte yukarda
Neysr ya zaten üşeniyorum gitmeye 😄
Teşekkür ederim
Gram altında tarih çok önemli değil aslında 😄 Altın saf altın sonuçta, değerini ayarı ve gramı belirliyor, üzerindeki yıl değil 💰
İstersen kuyumcuya gidip kibarca sorabilirsin, ellerinde varsa değiştirebilirler ama çoğu yer “tarihi fark etmez” diyerek değiştirmeyebilir. Koleksiyonluk bir durum yoksa finansal açıdan kafana takmana hiç gerek yok, gönül rahatlığıyla tutabilirsin 😉
24 ayar
Cevap
6Cevap
Hayır önemli değil
Bu sene satacaksan önemli olabilir. Satmayacaksan eski tarihli alman daha iyi. Neden mi? Yeni altın (2026 tarihli) yüksek fiyattan satılır. Bugün yüksek fiyatta alırsın, seneye eski altın olarak düşük fiyattan satarsın. Eski altını bugün düşükten alırsın (eski diye) seneye de yine eski altın fiyatına göre satarsın
Hayır çok küçük bi fiyat fark eder belkide ama Şu an altin bulduguna sukret
Altın altındır bir farkı yoktur
önemli değil gram bulduguna dua et
Fiyat farkı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?