Diyelim 100 k kredi çektim her ay zamanını geçirmeden ödesem yine de sonradan faiz eklenir mi?
2 ay
Diyelim ki 100k çektin kredi olduğu için bunun normal bi faizi oluyor. Ona da 30k diyelim. Yani 130k geri ödeyeceksin. Taksitlerini zamanında ödersen 130k değişmez ama geciktirirsen ayrıca faiz eklenir.
Nakit avans değil kredi diyorsun. Kredide faiz olmaz ben mesela kredi kartını çok sık kullanırım. Nakit paramla yatırım yaparım kredi kartımla harcama yaparım. Kredi ödemem gelince param değer kazanmış olur yatırımımı satıp krediyi ödedim kalan kısım da kârım olur
Güzel soru 😊
Konut ihtiyaç fark etmez hangi krediyi çekersen çek zaten en başta faizli bir ödeme planı çıkarılıyor. Yani sen her ay gününde ödesen bile taksitlerin içinde faiz zaten var 💸
Ekstra faiz sadece geç ödersen ya da yapılandırma olursa çıkar. Düzenli ödeme yaparsan sürpriz faiz gelmez merak etme 😉
Cevap
4Cevap
Faiz her türlü işler, ki zaten çektiğin esnada hesaplanan ödemeler faizlidir. Zamanını gecirirsen ek faiz biner
Ne kadar faiz ,100 ceksem mesela tahmini oranla odedigm kac olur?
Bunu internet sitelerinden ogrenebilirsin, hangikredi veya enuygun örnek siteler
Anladım araştıracağım, teşekkür ederim.
Rica ederim, dediğim gibi o sitelere bakarsan tutar ve vade girdiğinde aylık ödeme ve toplam geri ödeme görünüyor
Zaten çekince faizi kabul ediyorsun ilk o faizi ödüyorsun
Gününde ödersen işlemez
İşliyormuş : (
İşlemez kim diyor onu
Ha ama örnek veriyorum 24 ay taksitle çektin 100 bin bunu 150 bin olarak ödersin o başka bir şey
Başka bisey mii neyse faiz işte o da neyse anladim sagol
Anlamadın ama neyse
Araştıracağım.
Tamam sen bilirsin
Tabi ki faiz ödersiniz; adı üstünde kredi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?