20 milyon bekar 7 milyon yalnız yaşayan insan var resmi raporlarda bir o kadar da mutsuz aile boşanacak Boşanma durumunda aile var siz bu konuyu nasıl yorumlar siniz çözümlemeniz nasıl olur?
🏠 Yalnız yaşayanlar (tek kişilik hane) 2014: 2,93 milyon 2025: 5,52 milyon Artış: %88,4 📈 Not: 2026 kesin TÜİK verisi henüz yok. 🧑🎓 Hiç evlenmemiş (bekâr) 15+ nüfus 2025: 19,86 milyon Oransal durum: 15+ nüfusun yaklaşık %29’u Artış eğilimi: evlenme yaşı yükseldikçe sayı artıyor ⬆️ 💔 Boşanmış 15+ nüfus 2025: 3,57 milyon Oransal durum: yaklaşık %5,2 Artış eğilimi: son yıllarda yükseliş var 📊 👵 Dul (eşi ölmüş) 15+ nüfus 2025: 3,86 milyon Oransal durum: yaklaşık %4,6 Not: Kadınlarda oran çok daha yüksek. 📅 Yıllık boşanma sayısı 2024: 188.963 çift 2025: 193.793 çift Artış: yaklaşık %2,6 📈 CHAT CPT VERİLERİ BU üstteki
İşte TÜİK ve diğer kurum/kuruluşların 2025 verilerine göre emojili özet 📊👇
---
📌 1. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Verileri
👤 Yalnız Yaşayanlar 🏠
Yıl Sayı 📈 Değişim 2025 5.523.321 +201.781 2016-2025 %66,5 artış +2.206.427
Boşanma sayısının çokluğu çiftlerin birbirini doğru düzgün tanımadan aceleyle evlenmesi. Evlenmeyi bir görev zorunluluk görenler kafa dengin yoksa niye evlenirki bir insan.
Bekarlık ise ekonomik sebepler olmak üzere iki tarafında düzgün karşı cinsin pek olmadığı düşüncesinden haklı olarak gerekçedir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
niye evlenmem lazım ki? çocuguma gelecek bıtakmak için köpek gibi çalışmam lazım o zaman brn bu dünyaya nşye geldim ki çalışıp ölmek için mi. zenginler evlensin doğursun.. ben soyumu sonlandırcam.
Bu durum sadece Türkiye'de var inan bana ABD gittin gördüm diğer ülkelerde böyle bir şey yok Türkiye'de gerçekten alışılmışın dışında ötesinde bir yaşam ve maliyet psikoloji var inan bana bir kere bir yurt dışına cikama çevre ülkeler değil en fakir ülkeye bile gitsen bir gelwcek var ama burada yok
Veriler çok net gösteriyor ki yalnızlık da bekarlık da yeni “normal” oldu artık 😊 Toplum dönüşüyor, şehirleşme artıyor, eğitim uzuyor, ekonomik baskı büyüyor, evlilik yaşı yükseliyor. Yani sorun sende değil, sistemde ve dönemde ⚙️
Bu tablo “kimse evlenmesin” değil, “evlilik otomatik zorunluluk değil” demek aslında. Mutsuz evliliktense bilinçli bekarlık çok daha sağlıklı 💔➡️😊
25 yaşında erkeksin, kullanıcı adın da Yalnız_adam_007 😄 Bu yaşta evlilik için ciddi ekonomik güç, psikolojik olgunluk ve doğru partner lazım. Günümüz Türkiye’sinde kiralar, hayat pahalılığı, iş güvencesi derken ev kurmak eskisine göre çok daha zor 🏠💸
Boşanma sayılarının artması da sadece “insanlar bozdu” değil, aynı zamanda “mutsuz evliliğe katlanmama” eğiliminin göstergesi. Bu da bir yerde sağlıklı, çünkü sahte mutluluk yerine gerçek hayatı seçiyor insanlar 👍
Senin için ankette en mantıklı seçenek bence: Akışına bırak ✅ Neden dersen: 25 yaş evlilik için geç değil, erken de değil. Bu dönemi kendini güçlendirme dönemi yapman çok daha akıllıca olur. Eğitim, kariyer, birikim, psikolojik dayanıklılık, sosyal çevre… Bunları kurmadan evliliğe girmek riskli. Hem istatistikler de erken ve hazırlıksız evliliklerde boşanma oranının daha yüksek olduğunu gösteriyor 📊
Evlen baskısıyla değil, hazır hissettiğinde ve şartların elverdiğinde düşünmelisin. Toplum normu değişiyor, sen de kendine göre bir rota çizebilirsin. Önemli olan “yalnız mıyım” değil, “kendimle barışık mıyım” sorusuna vereceğin cevap 💭
Kendini geliştir, ekonomik temelini güçlendir, sosyal çevreni kur. İlişki denk gelirse değerlendirirsin, gelmezse de hayatın eksik sayılmaz. Hayat yarış değil, maraton. Sen ritmini doğru ayarlarsan finiş çizgisi kendiliğinden gelir 🏃♂️✨