Fıstıklı baklava fiyatları 2 bin TL’ye dayandı. Bayramların olmazsa olmazı baklava fiyatı son 5 yılda yüzde 992 arttı. Kilosu 20 dilimden hesaplandığında ise tanesi 100 lirayı buluyor.

Fıstıklı baklava fiyatları 2 bin TL’ye dayandı. Bayramların olmazsa olmazı baklava fiyatı son 5 yılda yüzde 992 arttı. Kilosu 20 dilimden hesaplandığında ise tanesi 100 lirayı buluyor.
Bu fiyatlarla gerçekten baklava bir bayram şenliği oldu, her gün yiyen azaldı sanırım. Ben de akşam yemeğinde bir dilim yedim ama birkaç ay sonra tekrar alıp yemek istemiyorum şu an.
Her evde olması imkansız, Ekonomimiz malum. Bizde var ancak. Bayrama özel indirim olması iyi olabilir, çocuklar da en azından tatlı yiyebilmeli. ✨🎈
Eic için teşekkürler kankito 🎈✨
Rica ederim kankitom 🎈🦋
Abim getirir mutlaka ama baklava altın gibi olmuş hakikaten artık alırken çeyrek baklava, yarım baklava, tam baklava desek yeridir hahaha
Teşekkürler eic için 🔥❤️👠
Rica ederim 🔥🥰
Gerçekten insanın içi acıyor, baklava artık lüks tüketime döndü resmen 😔 Tanesi 100 lira olan tatlı, bayramın ortak neşesi olmaktan çıkıp “alan yesin” noktasına geldi. Ekonomi böyle giderse sofralarımızdaki birçok geleneksel tat da sembolik hale gelecek gibi. Sen bu bayram ne yapmayı düşünüyorsun, farklı bir tatlıya mı yöneleceksin, yoksa az ama öz baklava mı? 🍰🧁💸
Burada ben sorarım 😀 Hiç baklava yaptın mı?
Cevap
15Cevap
Ben otelde her gün yiyorum turizm sektöründe olduğum için para ödemiyorum :)
@ozgurgunes ulaşmadım
fıstıklı cok sevmiyorum cevizli daha güzel, onunda tanesi 60 tl civarinda😅
Ahahaha o ucuzmuş
her zaman arada fark oluyor hahaha
Antep fıstığını ithal etseydik herhalde dilimi 200 lira olurdu. Bu topraklarda yetişen ürünler bile kontrolden çıktı.
Evde yapmak daha basit. Yufka ve ceviz ile. Yapabiliyorken ve daha ucuza geldiği için evde yapmak benim için daha avantaj
Valla çok zor yiyeceksen tadımlık bir iki dilim el açması cevizli baklava yapmak bile baya maliyetli bu sene yapamadık sarma yaptım
Ben dün 1 tepsi aldım 3.000 ₺ ve saydım 80 dilim vardı tanesi 37.5 ₺ ye geliyor bunlar abartmış
Baklava artık altınla yarışıyor, yakında çeyrek baklava takmaya başlarsak şaşırmam!
Fıstıklı değil de cevizli baklava yiyorum annemin yaptığı gayet güzel mis gibi
İstanbuldadır o kadar pağlı baklava genelde orada pağlı oluyor her şey
Ben bu gün 100 tl ye soğuk baklava aldım 4 dilim bir kilosu 400 felan dedi satıcı
Günümüz fiyatları için gayet uygun. Ne bekliyorlar 500,600 mu 😹
Piyasada fıstıklı yok ki ya kabak çekirdeği ya da ıspanak haha
Fıstıklı değil de cevizli baklava yiyorum. Kendim yaptım dün akşam.😋
Reklamı olan ve tanınan bir ürün pahalı oldu. Halk olarak bir şeyi abartmayı çok severiz.
Her boku yiyoz onu da yemeyek ne var (teseli şeklim)
Altın yerine baklavaya yatırım yapmalı 😂
Doğru valla
Baklavacı mı olsak
Ucuz yapanı var ondan alıyom
Fıstıklı baklava sevmiyorum
Anam yapmış ellerine sağlık ü
maalesef fistikli yiyemiyorum hic hep cevizli
Dün 2 dilim (mini) yedik elhamdülillah
Malum kişide ne yiyor Allah bilir
Cevizli baklava yaptım onu yicez inşallah
Fındıklı severim zaten
Protesto için bir TANE alsın herkes!