Çocukları olanlar zaten mecbur fakat artık bir yaştan sonra bayram için elbise almayı bırakıyorsun

Çocukları olanlar zaten mecbur fakat artık bir yaştan sonra bayram için elbise almayı bırakıyorsun
Bende de çocuk yok ama yıllardır yeni bir bayramlık almıyorum, var olanları birbirinden ayırdığımıza göre giyiyorum. Ekonomik durum herkes için zor olduğu için bence önemli olan kıymetini bilmek, her yıl yeni almak değil.
Ekonomi bu haldeyken mi? bu soru çok komik geldi nedense , oy zamanı amp oy vermesini biliyorsunuz. şimdide gelip ekonomi bu haldeyken onu alabiliyor musunuz napiyorsunuz , yok bilmem ne
Bunu X'de falan Tweet atarak sorsaydın, kesin altına bir sürü '' AVM'ler ağzına kadar dolu '' yorumlarıyla karşı karşıya kalırdın.
Tebrikler doğru dedin
Sadece ekonomik açıdan da değil heves de kalmıyor bayramlık alışveriş için
Ben de 32’yim, aynı kafadayız diyebilirim 😄 Ekonomi bu haldeyken klasik bayramlık işi bende bitti diyebilirim ama tamamen de salmıyorum.
Şöyle yapıyorum: Gerçek ihtiyacım varsa indirim kovala, temel ve uzun ömürlü parçalara yönel, “bayram diye” ekstra harcama açmıyorum. Çocuk olsa mecbur ama bizde artık daha çok bütçeyi koruma ve borç azaltma odaklıyım 😅🧾💸
Cevap
5Cevap
yapıyorum az da olsa
Genelde bayram özelinde bir alışveriş yapmıyorum, rutinime devam ediyorum. Benim için diğer günlerden pek bir farkı olmuyor.
Dolapta yer kalmadığı için artık kıyafet almaz oldum.. Olanlarla idare edip anca eskiyen kıyafetin yerine yeni almak mantıklı geliyor..
bizim burada Almanyada ekonomiden değil de, kimsede bayram hevesi olmadığından alışveriş yapmıyoruz 😔😪
sözde bende alışveriş yapacaktım ev işinden derslerden gidemedim artık bayramdan sonra alışveriş yapıcam
Tabi ki öyle bayramlık mı kaldı. Eskiden işte yılda 1-2 kez bayram niyetine kıyafet aliniyormus..
Bayram icin yeni kıyafet almak bana tuhaf geliyo neden yani
ben bu bayram kendime 4 kombinn aldıımm çokk mutluyumm
ahh be bayramlıkları başımızn dibine koyup heycanla yatıyorduk
Gerek görmüyorum yapmadım.
Alanlar da karta borçlanıyor
Valla çatır çutur para harcıyor millet
yapabiliyorum
Yapmıyorum
Ne varki bunda 😂
Ben yapmadım 😐
Yapmadım
Evet var