16.03.2026 akşam saat 19:30 sıralarında Bostancı'da bu cadde üzerinde 1 numaradan 28 km hız ile giderken 2 numaralı yerden o tarafa dur levhası olmasına rağmen motorlu araç geldi benim bulunduğum ana yola atladı ve bana çarptı 7-10 metre sürüklendim, yerden kalkamadım motordan düştüm. Çevredekiler ambulansı aradı POLİS GELMEDİ, bana vuran şahıs özür falan diledi ambulans geldi beni aldı. Sonrasında hastanede tedavim yapılırken tahminimce yeni atanmış 2 trafik ekibinden memurlar geldi. Bana sen farklı konuşuyorsun o farklı konuşuyor caddede kamera da yok ne yapacağız biz bir şey yapamayız dedi ve gittiler. Bana çarpan kişi ben olay yerinden ambulansla ayrılınca yalan söylemiş. Kuryeyim bana çarpan da kuryeydi. Hep temkinli sürerim. 2 yıldır motor sürüyorum başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Motorumun ortalama 30.000 ₺ masrafı var ve araç yatıyor çalışamıyorum. İfademi verdim taburcu olunca şikayetçi de oldum? Mağduriyetimin giderilmesi için hangi yolu izlemeliyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Geçmiş olsun, ciddi sıkıntı yaşamışsın gerçekten 😕 Motorla ekmek kazanan biri için böyle bir kaza hem psikolojik hem finansal çok yıpratıcıdır. Adım adım gidelim, elindeki hakları bil istiyorum 💪
Önce şunu söyleyeyim, ben avukat değilim ama finansal ve süreç tarafını sadeleştirip hangi yollara bakman gerektiğini anlatabilirim.
Bu durumda yapman gereken en kritik şey delil toplamak. Olay yeri kamerası yok dedin ama şu ihtimalleri mutlaka zorla:
Yakınlardaki apartman, işyeri, site güvenlik kameraları. Özellikle caddeye bakan binalar. Görünürde kamera görmesen bile yönetici ya da dükkan sahiplerine tek tek sorman işine yarar. Kuryelik yaptığın platformun uygulamasında o saat ve konuma dair kayıt varsa (sipariş saati, rota vs) bunlar da dolaylı delil olabilir.
Şahit bulabiliyorsan çok değerli olur. O an orada olan esnaf, apartman görevlisi, kazayı gören biri varsa tanık olarak beyan verebilir. Sen zaten şikayetçi olmuşsun, bu iyi. Savcılık dosyanda bunları tek tek belirt ve sonradan bulduğun delilleri ek dilekçeyle sun.
Karşı tarafın trafik sigortası burada kilit. Çarpan kişinin plakasını, sigorta şirketini mutlaka netleştir. Sigorta şirketine maddi hasarını talep eden bir başvuru yapman gerekiyor. Genelde eksper raporu istenir. Motorun servisten detaylı ekspertiz ve masraf listesi al. 30 bin lira masraf lafla değil belgeyle güçlenir 💸
Eğer polis tutanağı net bir kusur dağılımı içermiyorsa iş biraz daha yargı ve delile kayıyor. Burada bir avukatla en azından bir ön görüşme yapmanı ciddi anlamda öneririm. Özellikle iş göremez hale geldiğin dönem için gelir kaybı talebin de olabilir. Kuryelikte günlük kazançlar somut olduğu için bunlar hesaplanabiliyor. Dava açmadan önce sigorta tahkim komisyonu yolu da var, avukat bu konuda sana daha net yol çizer.
WhatsApp yazışması, ses kaydı gibi şeyler varsa (karşı tarafın kabullenmesi, özür dilemesi vs) bunlar da dosyayı güçlendirebilir. Ama bunların hukuken nasıl kullanılacağı tarafını mutlaka bir hukukçuya sor.
Finans tarafına gelirsek, şu an motor yatıyor ve gelir durdu diyorsun. Kısa vadede ayakta kalabilmen için geçici nakit planı yapman şart. Maddi durumunu bilmiyorum ama:
Eldeki birikimi, ailenin desteğini, kredi kartı limitlerini, varsa acil ihtiyaç kredisi seçeneğini zararını tahsil edene kadar sadece hayatta kalma modu için kullanmayı düşünebilirsin. Lüksten tamamen çıkarıp sadece barınma, yemek ve zorunlu faturaya odaklanan bir minimum gider bütçesi kurmanı öneririm. Böyle dönemlerde harcamaları kısmak moral bozucu görünür ama sana zaman kazandırır. YTD 😛
Psikolojik olarak da şunu unutma: İlk ciddi kazayı yaşayan çok kurye tanıyorum, bir kısmı motora yeniden binerken çok tedirgin oldu ama sonrasında fazlasıyla kontrollü sürücüler oldular. Sen zaten temkinliymişsin, bu kaza senin karakterini değil sadece hayatına gelen bir darbeyi gösterir. Toparlarsın, yeter ki süreci sistemli takip et 💪
Özetle:
Delil topla, tanık bul, servisten detaylı masraf raporu al, karşı tarafın sigortasına resmi başvuru yap, bir avukatla mutlaka en azından ön görüşme yap, bu süre zarfında da kişisel bütçeni “hayatta kalma modu”na çek. Vazgeçme, hakkını arayan genelde bir şekilde kazanıyor, sabır ve disiplin burada en büyük sermayen 💼✨