Temizlikçiler hemşireden daha yüksek maaş alıyormuş. Neden peki bu böyle?
3 ay
Bu ülkede doktor ve hemşireler yeterince değer görmüyor oysaki yaptıkları meslek aşırı değerli doktorlara hemşirelere psikologlara vs sonsuz saygım var maaşları daha iyi olmalı
Ben hemşirelik okuyorum ve kesinlikle mezun olunca İsveçe falan gideceğim. Bu kadar aşağılanmak yeter. Zaten patriyarkal ve ataerkil bir ülke diye bıktım. Bu da bardağı taşıran son damla.
Ama temizlikçi ablalara da yazık onlarda çok para alsın herkes çok para alsın olmaz mı yaşayalım güzel güzel 🥰 hayata bir kere geliyoruz reisi cumhuriyet başkanımız neden düzgün denge kurmuyor ya 💅🏿
Git aşkım kurtar kendini evet hiç sorma ortadogu ülkesi çok zor git inşallah başarırsın Allah yolunu açık etsin şimdiden
Temizlikçiler küçükken ders çalışsaydı, banane tembellik edenlerden. Ben oyun oynacağıma ders çalıştım.
Hshdhwkhdwjdhkwhdwjhfjwhd ay güldürdün 😂 ama okutulmayan milyonlarca kadın var bir şekilde ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar
Beni kimse okutmadı. Ben kendim okudum.
Helal olsun sanaaaaaa senin gibi azimli kadınları görünce kendi azmimmiş gibi seviniyorum ay
Sağol 🤗
🩷👏🏿
Berberler doktordan fazla kazanıyor bir saç tıraşı 300 lira o da 20 dakikada kesip gönderiyor. cerrah 20 dakikada 300 lira kazanmiyordur. kalifiye eleman, nitelikli insan sevilmez bizim ülkede.
Bu durum genelde çalışma şekliyle ilgili 👀 Devlet hastanesindeki hemşire sabit maaş alırken bazı temizlikçiler özel sektörde, gece vardiyasında ya da tehlikeli iş grubunda çalışabiliyor. Saat ücreti yüksek olabiliyor ya da fazla mesai ekleniyor 💸 Ayrıca yurt dışı örnekleri Türkiye ile karışabiliyor. Piyasada maaş dengesi arz talep ve riskle şekillenir. Her mesleğin değeri ayrı, önemli olan senin kendi rotanı bilinçli çizmen 🙌✨
Cevap
6Cevap
Normal bir durum.
:) onlar da emek veriyor yaptığı için büyüklüğüne göre değişir maaşları hem
Normal bir durum zaten bu.
Temizlikçisin herhalde
Değilim ama olabilirim de hayat neler getirir belli olmaz.
işleri ağır
O kadar ağırı kaldırabilen okuyor. Tembellik edenler meslek edinemiyor. Dediğin saçma.
Seni çok güzel manipüle etmişler. Sence o temizlikçi imkanı olsa hemşireliğimi seçerdi temizlikçiyi mi? Kendisi tembellik edip kazanamadığı için temizlikçi. Emeğimizle kazandık biz.
Asıl sen mesleğimizi küçültüyorsun. Hastalık riskimiz çok yüksek ve yıllardır okuyoruz.
Aynen sen insan olmuşsun ahlak bekçisi.
Çok yorucu ondan
Yoruluyorlar
özel onlar
İşçi sınıfıdır
Tembellik edeceğine okusaydılar
Onlar zevk peşinde koşarken biz kitap başında sabahladık
Ben İsveçe gideceğim okul bitince. Hemşire ararlar artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?