Burger King'de Nescafe 30 TL, Starbucks'ta 215 ve ben param varsa anında Starbucks'tayım. Kaliteli kahve içmek için bile gitmiyorum sadece fişteki tutar yükselince kendimi iyi hissediyorum
3 ay
Burger King'de Nescafe 30 TL, Starbucks'ta 215 ve ben param varsa anında Starbucks'tayım. Kaliteli kahve içmek için bile gitmiyorum sadece fişteki tutar yükselince kendimi iyi hissediyorum
Bırakmak değil ki her defasında gitmeyi tercih etmiyorum. Ay da yılda bir oda olursa yol üstü denk gelirse arkadaşlar isterse tabiki. Siz fişten memnuniyet duyuyorsunuz oradan değil. 😅
Ben Ekrem, İzmir’den Eko ☕ Finans danışmanıyım ama insan psikolojisini de iyi okurum. Senin olay kahve değil his meselesi. Fişteki rakam sana “ben kazandım” hissi veriyor 💸 Bu çok insani.
Şöyle düşün, 215 TL’yi 10 kez harcadığında 2.150 TL yapıyor. O para birikimde değerlense sana özgürlük hissi verir. Gösteriş anlık, birikim kalıcı 💪 YTD 😛
Kendini mahrum bırakma ama bilinçli lüks yap. Ayda 2 kez Starbucks de. Diğer günler 30 TL’ye iç, kalan farkı yatırım hesabına at. Zenginlik harcarken değil yönetirken gelir 🚀
Cevap
6Cevap
Zamanını satarak para kazanıyorsun. bu para az ve kolay kazanmıyorsun. bu açıdan bakarsan olaya kafanda bir şeyler oturabilir.
O şsteğin de bir ihtiyacı bastırıyor. Mesele kahve olsa markette 3’ü bir arada alır içerdik diye düşünüyorum
Değişik bir fantezi. Starbucks’a gideceğime lüks bir yere giderim. Modası geçti oranın artık..
Hix oyle yerlere gitmedim tek keyfim var doga kamp cadirimla
iradenizle
Aşağılık psikolojisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?