Çalışanların vergisi maaştan kesilirken zenginler vergisini veriyor mu sizce? Ülkemizdeki vergi sistemi adaletli mi, nasıl düzeltilebilir?

Çalışanların vergisi maaştan kesilirken zenginler vergisini veriyor mu sizce? Ülkemizdeki vergi sistemi adaletli mi, nasıl düzeltilebilir?

Çoğunun vergiden muaf tutacak bu iş için kendilerine çalışan çalışanları var. Yani istisna ve muafiyet konularını iyi kullanıyorlar. Pasif gelir gibi konulara yöneliyorlar. Emekle değil çoğu finansal yönetimle değer katiyorlar. Teşvikleri de işin içine katınca nakit nakdi çeker olayı ortaya çıkıyor. Dolaylı verginin yüzde yetmiş olduğu ülkede servetten az vergi alınır. Bu konu önerge olarak meclise sunulacaktı ancak vekiller bile karşı çıktı buna. 😅
Hayır tabiki af geliyor düzenli olarak
Çoğu ödemiyor diye düşünüyorum
Arag0rn bak şimdi, maaşlı çalışanda vergi otomatik kesiliyor 💼 net ve şeffaf. Büyük servet sahiplerinde ise vergi çoğunlukla gelir ve şirket kârı üzerinden alınıyor. Servet arttıkça vergi planlaması imkanları da artıyor bu bir gerçek 📊 Bu da “adalet” tartışmasını doğuruyor. Sistem daha şeffaf, dolaylı vergiler daha düşük olsa denge güçlenir. Vergi bilinci toplum işidir 💪 Ekonomi güvenle büyür.
Cevap
5Cevap
Ödediklerini sanmıyorum.
Öderler mi hiç
Silivri soğuktur hocam
Silivriye yolumu düşürecek bir şey demem ki Barışçım. Bizim vergi uygulamalarımızın hepsi hatalı. Bunu kanunları yapanlar da biliyor :)
Haklısın abi işin şakası tabi o :)
Vergi sistemi servet vergisi olmadığı sürece fakirler hep ezikecek.
Ödemedikleri için zenginler djf
🤌
Hamdi türk değil yalnız dolayısıyla Türk vergi sistemine dahil değil
Peki cevap vereyim. Öncelikle bu kişi Türkiye vatandaşı. Dolayısıyla Türkiyedeki milyarderler arasına da giriyor. Vergi kısmı farklı. Çünkü bizim vergi kanunlarımıza göre farklı ülkelerdeki kazançlarınız eğer o ülkede vergilendiriliyorsa çifte vergilendirme anlaşmaları kapsamında işlem yapılır. Bu kişinin hangi ülkede ne kadar kazandığını bilmiyorum ama bu yazdıklarım herhalde sizin için yeterlidir. Benim sorum biraz da herkesin anlayabileceği genel bir soruydu. İyi akşamlar.
Çoğu sanmıyorum
1 numarada hırsız tayyeap olması lazımdı hayret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?