Evlilik nedeniyle istifa ederken ihbar süresi ve ihbar tazminatı kesintisi yasal mı?

Evlilik nedeniyle işten ayrılıyorum. İlk dile getirdiğimde patronum muhasebe ile konuşmuş, muhasebe 6 hafta ihbar süresince işe gelmem gerektiğini yoksa işverene ihbar tazminatı ödemem gerektiğini söyledi. Evlilik nedeniyle hak kazanmış olduğum kıdem tazminatından kesinti yapılınca hakkımın çoğunluğu kesiliyor. Bunun üzerine gün boyu konuşmadık, akşam patronum konuşmak istediğini söyledi. Bana yıllık iznimi kullanıp arkasından işten ayrılmamı, tatlı bir ayrılık yapmamız gerektiğini söyledi. Bense ihbar süresince işe gelmek istediğimi söyledim. Düğün sürecinde ikimizi de yormayalım, çalışma dedi. Muhasebeciyle bu konuyu konuşup ihbar tazminatı kesintisi yapılmaması gerektiğini söylediğimde avukatlarla görüşüp işvereni yönlendireceklerini, sözel konuşmanın yasada bir önemi olmadığını söyledi. İşverenim ısrarla çıkmamı istiyor. Ben muhasebe ile konuşup gelişmeleri öğrenmek istiyorum ama dönüş yapılmıyor. Yarın gideceğim, hakkımı nasıl savunabilirim? İhbar tazminatı ücreti kesintisi yapmaya kalkışabilirler mi? Evlilik nedeniyle işten ayrılınca ihbar süresi oluyor mu?

Evlilik nedeniyle istifa ederken ihbar süresi ve ihbar tazminatı kesintisi yasal mı?