- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
4 ayŞu an ortalama yıllık faiz mevcuadı %40 Yani 90-95 bin tl atsan aylık getirisi 10 bin tl falan olur. Bu da aylığından kesilen 8000 TL yi fazlasıyla çıkarıyor. Fakat her icralığa bankalar mevduatlı hesap yapmayabiliyor.
035 Yorumla
Soran4 ayBaşka banka hesabı ile yapçam aileden birinin
Soran4 ayBende bunu düşündüm ama bi alt yorumdaki inek anlamıyor
- 4 ay
Oha o kadar yanlış hesapladım ki çok pardon, 290 bin gibi bir rakam yukarıda yazdığım aylık geliri sağlar sana.
Soran4 ayÖdicen diyor götümden çıkarcam heralde okadarı pat diye
Soran4 ay200 yatıra bilirim
- 4 ay
Ehehe yok ben direkt böyle yapacağını farz ettim de, yanlış biliyordur demek ki...
- 4 ay
200 yatırırsan 6000-6600 gibi bir aylık getirisi olur. 32 günde bir bu kadar mevduat farkı verir.
- 4 ay
Peki bankaya parayı nasıl atacak?
- 4 ay
@Alpgiray00 Abisi, ablas, annesi, babası, arkadaşı neyin vardır heralde. Ben zamanında arkadaşımın 10 milyonunu attım 3 sene kaldı mesela...
- 4 ay
Peki bu zamana kadar neden vermemişler? 10 m dediğin de herkeste bulunan bir mebla da değil üstelik
- 4 ay
@Alpgiray00 Bu zamanlık bir şey yok adama miraz kaldı cihangir de ev 6 kardeş 60 milyona satıldı ev, adam önceki iş yerinden batak olduğu için bankalara borcu olduğu için benim hesabıa yatırdı 3 sene boyunca bende kaldı, bankaları hallettikten sonra kendi hesabına aktardık. İnsanların çeşitli sebepleri olur ayrıca 10 milyon tl de yüksek bir meblağ değil. Bugun istanbulun ortalama altı semtlerinde daireler 8-9 milyondan başlıyor.
- 4 ay
100 tane insan çevirelim kaçta kaçında 10 milyon vardır? İnsanların yüzde kaçı 10 milyonluk evlerde oturuyor. Ben soruyu soranda o paranın çeyreğinin bulunduğunu düşünmüyorum. Biraz gercekçi ol.
- 4 ay
@Alpgiray00 Kanka yaşadığım yerde 100 kişi çevir 90 nında vardır. Ama genel olarak anladım seni. Yine de 10 milyon yüksek bir para değil. İnsanlar fakir. Ve yalancı, olan da yok diyecektir zaten.
- 4 ay
İşte bu soruyu soranın da senin 90 lık çevrenden olduğunu düşünmüyorum anlatabildim mi? Haczi olan insanın da 10 milyonun olacağını düşünmüyorum
- 4 ay
@Alpgiray00 Ama alakasını çözemedim. Kız zaten 200 binim var diye belirtmiş. Ne demek istediğini bu yüzden çok anlamıyorum.
- 4 ay
O dediğin muhabbet de en az 35000 ile olur bankaları aramıştım bundan bağımsız olarak. O da 7800 TL gibi net rakam veriyor. 10.000 civarı olması için en az 450-500 bandında olması gerek
- 4 ay
@Alpgiray00 Kanka muhasebe finans işi yapıyorum. Su an çalıştığım patronlarım (3 kardeş) sebebiyle bu işlerle iç içeyim.%46 ya kadar çıkıyor faizler ben yine de garanti Akbank gibi çok bilindik bankalarım rakamlarını verdim.
www.hangikredi.com/.../100000-tl-32-gunde-ne-kadar-faiz-getirir - 4 ay
Attığın yerde TEB %43 veriyor mesela. 3157 TL aylık getiri. En azından yine 300 350 bandında bir şey olması gerek ki yine bunun 200 bin ile yapılacak bir şey değil. Üstelik bunlar hoş geldin faizi yani normal bir müşteriye bunu vermiyorlar
- 4 ay
@Alpgiray00 Kanka yazdıklarımı hiç okumadan yorum yapıyorsun bende kendisine zaten elinde ki parayla 600-6600 arası aylık gelir elde edersin dedim kıza. Boşta kalacağına para yatırsın faize üstüne koyar 2 bin tl öder işte. Napsın boşta mı kalsın para?
- 4 ay
Yazdıklarının her kelimesini anlıyorum kardeşim. Bu istiyor ki 8000 hiç ödemeyeyim bundan nasıl kurtulurum bunun derdinde... Maaşından zaten kesiliyor en kötü gümüşe bassa daha fazla kar eder
- 4 ay
@Alpgiray00 Ya durumlar bende hep şöyledir. İş hayatımda da hep bu şekilde ilerledim. Kenarda köşede yatırımlık bir para vardır. Bir de borcunu harcını ödeyebilecek bir meblağ vardır. Soru yatırım olsaydı yine de gümüşe değil ama altına kriptoya yönlendirirdim benim altın ve kripto da yatırımlarım var. Zarar da etmiyorum. Fakat vicdani rahatlama önemli diye düşünüyorum soran için. Kafasında bir plan kurmuş acaba parayı faize yatırsam karşılar mı diye. Bende bunun üzerinden gidiyorum. Şİmdi arkadaş belli ki bu işlerden pek anlamıyopr ben ona kazançlı bir bilgi versem bile detaylarını bilemeyeceği için o işten zarar edebilir. Ne zaman satmalı ne zaman almalı vs vs gibi detaylar. Dolayısıyla kafasını karıştırmaktansa kendi çözümlemesi üstünden bilgilendirme yapmak daha manalı. Açıkçası soruyu sorarken illa 8 bin alayım gibi bir isteği var mı yokmu bankaya atacağı paradan bunu bilemem. Ama 6500 lira alsam üstünü tamamlarım ana param da eksilmez miss gibi kafam rahat ay sonu ne geleceği belli ne ödeyeceğim belli kafası üzerinden ilerledk.
- 4 ay
Benim de mantalitem şu: bu borcu zaten ödeyebiliyorken 200 ü eritmeye de gerek yok. O 200 yokmuş gibi hareket edecek. Diğer türlü kredi vs kullansa daha fazla para ödeyecek gerek yok. Bırak parası kesilsin 200 bin de o süre zarfı içersinde belli bir rakama ulaşacak zaten
- 4 ay
@Alpgiray00 Bunun kararını ben veremem, arkadaşın isteği üzerine yorum yapabilirim.
- 4 ay
Mecbur ôdeyeceği gibi bir gerçek var. Dün akşama kadar konuştuk anlamıyor
- 4 ay
@Alpgiray00 İŞte sende şeyi anlayamıyorsun. Her insan her şeyin en mükemmel tercihini yapamaz. Bunu anlatmaya çalısıyorum sana. Sen kendi bildiğin bilgiler doğrultusunda onun da böyle davranması gerektiğini savunuyorsun. Ben ise herkesin mevcut potansiyalinin maksimumunu kullanması taraftarıyım. Şu an o kendince bu parayı faize atarım borçtan kurtulurum düşüncesiyle yola çıkıyor. Bu da bir çözümdür. Mesela seni dinlese gümüş alsa, gümüş yarın 5 ay once olduğu gibi 80 ne düşse, hem ana parası düşmüş olacak hem de faiz gibi bir getirisi olmayacak. Bu açığını sen karşılayacak mısın? Kesinlikle umrunda bile olmayacak. O yüzden bu parayı faize atıp en azından kafamı rahatlatıyım düşüncesiyle yola çıkan arkadaşın düşündüğü şey onun için en doğru şeydir.
Soran4 ayHiç ödemiyim diye bişi demedim bu arkadaş otistik anlamıyor o kesilen parayı geri kazanmak istiyorum dedim her ay
Soran4 ayKıt kafa anlamaz cidden değmez yazmaya
- 4 ay
Puahaha anlamak istemiyor bence, kötü niyetli değil bence de, sen yine bildiğin gibi yap derim. Kafan öyle rahat edecek çünkü...
Soran4 ayToplu ödemek iste istemiyorum ve finansal zorlanmamak içinde her ay o kesilen parayı ek gelirle kazanmak istiyorum dedim ama beyni basmıyo
- 4 ay
E. i. c için teşekkür ederim (çiçek)
Soran4 ayEyw
Soran4 ayVe bu arada evet aileden birinin banka hesabını kullanıyorum şu an maaşım yatığı gibi ona aktarıyorum herşeyi ordan yapıyorum
- 4 ay
Anlamak istemediğinden değil. Kıt kafalı hiç değilim en azından mali disiplin nedir iyi bilirim. Kesilen parayı bize verdiğin bilgilere göre hiçbir şekilde alamazsın bunu demek istiyorum. Böyle dünya mı var kuşbeyinli cahil
Soran4 ay200 binim var bununla 6000 alsam 2000 kesilmiş gibi olur bende eklerim 200 bine faizden ayrı ve bu şekilde borç azalır bir süre sonra borç azalınca bi 200 kadar ödeme yapıp kalanı taksite bölerim kurtulurum bence çekirdek kadar beynin le nasıl yatırım yapıyorsun acaba
- 4 ay
Yapsaydın bu zamana kadar neyi bekledin. Kendi beynini kenara bırakıp buranın icazet vermesini mı beklesin aptal?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)4 ayAllah kolaylık versin değerli arkadaşım :(((
01 Yorumla
Soran4 ay:((
Yapay Zeka Cevapladı
32 bin maaşta her ay 8 bin icra kesiliyorsa 🧾 önce şunu bil; bankaya para atıp faizle icrayı “döndürmek” genelde sağlıklı olmaz 😅 YTD 😛
En doğrusu icra dosyanın toplam borcunu öğrenip faiz oranını sor. Sonra banka faiziyle kıyaslayalım. İstersen borcu yapılandırmayı deneyebilirsin. Borçtan kaçmak yerine plan yapmak seni çok rahatlatır 💪🏻02 Yorumla
Soran4 ayBorç çok fazla ödeyemem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 ayBorcu ödemeden bir şey yapılamaz. Çünkü sistem otomatik kesiyor. Bunu müşteri hizmetlerine anlattığın zaman borcunu öde der.
00 Yorumla
4 ayönüne gecemezsin bunun ya patron masinin bir iismin elden vercek yine kesinti olcak ama gerksiz durum
00 YorumlaBircun tamamini odrmeniz gerekiyor kesilende faize gidiyordur
08 Yorumla
Soran4 ayÖdeyemem
Soran4 ay500 faiz işlemeye devam ediyor en azından ek gelir olsa aylık 4/1 kesildiği kadar kafaya takmam
Soran4 ay200 bin parayı faize atsam her ay 8 bin gelse aslında
Soran4 ayTek bir yere borcum yok parça parça
Elinden geldiğince nakitte durma döviz veya altın al
04 Yorumla
Soran4 ayÖzel
Soran4 ayKabul etmiyor
4 aySigortasız çalışman lazım bu da suç
01 Yorumla
Soran4 ayEvt
4 ayParayı ödersen kurtulursun
031 Yorumla
Soran4 aySoruyu gtnzle okumayın
- 4 ay
Parayı gtnle yersen muhatabın bu olur
Soran4 ayNe yaptığımı bile bilmiyorsun eşşek
- 4 ay
Tahmin edebiliyorum. Eksik bir mali disiplinle borca girdin. Sonra öderiz dedin banka da maaşına haciz koydu. Benim yine zatım eşek olabilir ama senin aklın da eşek zatın da eşek
Soran4 ayYo eşşek olmasan bunu da tahmin etmezsin öyle bişi yapmadım
- 4 ay
Bu parayı eşek gibi ödeyeceksin anlamı bu. Bunun başka yolu yok. Başka yol aramak eşeklik zaten. Hem borcu ödeme hem de ödememek için yol ara. Bu eseklikten başka bir şey değil
Soran4 aySoruyu harbi popon okumuşsun ödemicem demiyorum mal😅
- 4 ay
Muhatabın beyin yerine bu yani sen buna layıksın. Bunun önüne geçmek için eşek gibi ödemek zorundasın. S*lak
Soran4 ayHarbi eşşeksin toplu ödeyemem diyoru. Zaten mal
- 4 ay
Başka çaren yok diyorum anlamıyon mu andaval. Borcu yaparken yapmayı biliyonuz. Nasıl bir anguta denk geldim Allahım yarabbim
Soran4 ayHarbi eşşek sin okumayı öğren
- 4 ay
Diyecek bir şeyin kalmadı demi :) senin yarım yamalak anlatmaya çalıştığın şeyi anladım ben merak etme
Soran4 ayYok sen okadar eşşeksin ki laftan anlamıyorsun 8000 kesiliyor toplu ödeme yapmak istemiyorum o 8000 i her ay alternatif lerle geri almak istiyorum diyorum ama mal beynin basmıyor
Soran4 ayHala öde öde diyorsun götümden para akmıyor gidip ödiyim
- 4 ay
Ben de sana diyorum ki be andaval. Be aklı kıt primat seni. Bunu eşek gibi ödeyeceksin hem de çobanın arazide birtakım ihtiyaçlarını gördüğü eşek gibi. Anladın mı?
Soran4 ayEşşek toplu ödeme yapmak istemiyorum alternatif önerin diyorum bilmiyorsan alternatif yazmicaksın eşşekmisn sen
- 4 ay
Lan yok yok yok yok yok bunun başka alternatifi yok eşek yok. Yokun anlamını bilmiyor gelmiş 500 de borç yapmış Allahın habeş maymunu. Bunu eşek gibi ödeyeceksin eşek gibi
Soran4 ayOf nolur şu KS kullanıcıları giriş yaparken ıq testi yapılsın anlamıyor
- 4 ay
🤣🤣🤣🤣 IQ testi yapsalar arama motorunda KS çıkmaz senin biliyorsun değil mi? Sorunun cevabını veriyorum zaten HAYIR... seni alacak kocanın Allah yardımcısı olsun
Soran4 ayYok herkes anladı bi sen anlamadın eşşek olduğun için
- 4 ay
Sana sorunun cevabını veriyorum ilk insan 🤣🤣 eşek gibi borcu yapmış yemiş içmiş gezmiş ondan sonra millete suç buluyor. Yine diyecek bir şeyin kalmadı demi baş belası 🤣🤣
Soran4 ayYiyip içip gezmedim anan yapmıştır öyle eşşek
- 4 ay
Anneler baş tacıdır. Laf bulamayınca çirkefleşme sana yakışmıyor. Mezopotamya eseği seni. Annem tabiki gezecek ben gezdiririm istediği yeri. Seninki gezemediginden borç yapmışsın karşılığında ne verdin?
Soran4 ayEv aldım eşşek
- 4 ay
Hadi len 🤣🤣 uyuz ev alanın maaşına haciz mı gelir canım
Soran4 ayMalmısn knk
- 4 ay
Mal felan değilim sana olanı söylüyorum. İnsanların annesini vs ne karıştırıyosun senin ağzına yakışıyor mu? Bak bana ne istersen söyle onun cevabını veririm ama iş anneye geldi mi ortalık karışır...
- 4 ay
@Alpgiray00 vuuu🤣🤣🤣
Soran4 aySöylediğime inanmayan birine mal da derim eşşek te
- 4 ay
Ben söyledigine inanmaktan ziyade bu borcu ödemekten başka yolunun olmadığını söylüyorum. Ama sen bankadan anlamayan eşekten evrilme ilk primat olduğun için bunu anlamıyorsun
- 4 ay
@düşünmektükenmektir?
4 ay300 400 bin koyman lazım sanıyorum faize.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayAvukatla anlas toptan kapat
00 YorumlaBorçlanman lazım
09 Yorumla
Soran4 ayDaha nekadar borçlanim milyonmu olsun
Soran4 ayNedir?
Soran4 aySapkınca bişiyse kendi ailene söyle o yapsın
Soran4 ayYazdm
Soran4 ayTamam
4 ayKaç ay kaldı
032 Yorumla
Soran4 ayBitmez bilmiyorum
- 4 ay
Biter. kaç ay kesileceğini, kalan borcu öğrenmen gerekiyor
Soran4 ayFaiz işliyo bitmes
- 4 ay
O halde icra koyduranı ara ve pazarlık yap
Soran4 ayÇok parça parça benim aklım durdu
- 4 ay
Toplam borç ne kadardı
Soran4 ay500
- 4 ay
Mesele şu ki, her ay borcunu düzenli takip etmen ve senden fazla talep etmelerini engellemen gerekli. 500 bin borçluk ne yaptın acaba, ben orada kaldım
Soran4 ayYalnız yaşıyorum evim var ama orada yaşadığım ı beyan ettim başka eviö olmadığını o yüzden evime el koyulmadı muaf oldu evim boştu bende tüm kredilerle evimi baştan alağı mükemmel dizdim herşeyi aldım kişisel malzeme telefon dshil
- 4 ay
Bence borcu yeniden yapılandır. İcra takibi başlatanlarla iletişime geçmen gerekiyor
Soran4 ayMahkemeye çıktım evimin hacizden muaf olmasına karar verildi
- 4 ay
Evini kurtardığın iyi olmuş. Yanlız icra olayınu kaldırmak için davacı ya da avukatıyla görüşmen, aylık düzenli ödemeye ikna etmem böylece faizden kurtulman gerekiyor
Soran4 ayDaha fazla ödeme yapamam maaşım yetmez
Soran4 ayErkek arkadaşım icralık olduğumu bilmiyor sence söylemelimiyim
Soran4 ayEv eşyalarımı o yokken almıştım
- 4 ay
Fazla ödeme yap demedim. Mevcut durumda ödeme miktarini sabit tutarak icra takibi kaldırmayı dene, böylece faiz yükünden kurtulabilirsin
Soran4 aySonradan ev dizdiğimi bilmiyo yani
- 4 ay
Bu erkek arkadaşını ilgilendirmez. Düzenini o yokken onsuz kurdun. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Detaya şimdi baktım. Birikmiş paran var mı? Aylık ne kadar kesiliyor
Soran4 ayAylık 8 bin kesiliyo 200 binim var
- 4 ay
Çok iyi. Uzun uzun yazmak zor ama senin mutlaka davacı ile görüşüp bu icrayı kaldırman ve birikmişinle bankadan gelecek parayla ödemeyi karşılayabilirsin
Soran4 ayParamı vermek istemiyorum zor birktiidm
Soran4 ayErkek arkadaşıma anlatsam terk edermi ödemesini yardımını istemiyorum sadece bilsin diye
- 4 ay
Paranı kimseye vermeyeceksin yahu, faiz ya da katılım bankasından alacağın kar payıyla ödemeleri tamamlayacaksın. Yani böyleyece maaşından para kesilmeyecek
- 4 ay
Terk ederse, sen onu terk et
Soran4 aySeviyom
- 4 ay
Seni borç yüzünden terk edecek adamı sevmekten vazgeçersin. Bu kadar basit
Soran4 ayTamam
- 4 ay
Mutlaka ama mutlaka davacı ile görüşmen ve icrayı kaldırmaya ikna ermen gerekiyor
Soran4 ay🥲🥲
- 4 ay
Takip atsana
Soran4 ayYok baktım simdi sen bana daha önce yazmışsın sapıksın
- 4 ay
Yok artık ya :))
- Para & Ekonomi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
4 ayYapılandır
02 Yorumla
Soran4 ayÖdeyemem
- 4 ay
O zaman ancak faize gider
4 aybankaya değil artık icraya ödemen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayNe icrası?
09 Yorumla
Soran4 ayBanka
Cevap sahibi4 ayNasıl böyle oldu
Soran4 ayEv aldım para yetmedi bankadan çektim
Cevap sahibi4 ayNe kadar çektiniz
Soran4 ay500
Cevap sahibi4 ayMaaşınızdan kesilen ne kadar da sizi çık zorluyor
Soran4 ay32 bin alıyorum 8000 kesiliyo
Cevap sahibi4 ayBu şekilde kesileceğini bilmiyor muydunuz? Ne yapmayı düşünüyorsunuz
Soran4 ayBiliyordum napayım evler daha yükselirse alamazdım
Gizli Üye(25-29)4 ayEk iş yap
02 Yorumla
Cevap sahibi4 ayBen yardımcı olayım jsjs
Soran4 aySg
4 ayicranı öde
03 Yorumla
Soran4 ayÖdeyemem
- 4 ay
ne bekliyorsun peki ödemeden
Soran4 aySoruyu düzgün okuyun
Borç bitmeli