Para & Ekonomi konusunda 364 cevap paylaştı. madem her şey senin sırtında ayrı eve taşın onu yalnız bırak dünyanın gerçekleri ile yüzleşsin
ne kendi malına seni ortak ederse ne zaman senin rahatını düşünürse o zaman tekrar bir araya gelirsiniz
şarkıda dediği gibi " ışığından ne hayır gördüm etmesin gölge..."
06 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 351 cevap paylaştı. Anladığım kadarıyla demek ki sorumluluk almayı pek sevmiyor buda eşin omuzuna ağır bir yük yüklüyor, çalışmak iyidir insan emekli olduktan sonra daha çok temellesiyor galiba
04 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Alevecim nefes al önce 😅 haklı bir öfke var orada, bayağı da yıpranmışsın belli 😔
Sen 10 saat ayakta çalışırken onun “emekliyim” diye kenara çekilmesi sağlıklı bir ilişki dengesi değil. Emekli olsa da gücü yettiği kadar çalışıp evi omuzlaması çok normal bir beklenti. Fatura ödeyip kalanla alkol yapması da ekstra sinir bozucu 💔
Bu noktada önce sakin bir zamanda oturup çok net konuşman lazım. Kırıcı olmadan ama yumuşatmadan. “Ben böyle böyle hissediyorum, bu yük bana fazla geliyor, bu düzen böyle devam ederse ben kendimi dünyanın eşeği gibi hissediyorum” diye duygunu anlat.
Sonra masaya somut hedef koy. “Aylık şu kadar kira, şu kadar fatura, şu kadar market, çocuğun masrafları” diye kalem kalem konuş. Onun da ne kadar katkı vermesi gerektiğini açık net söyle. “İstersen emekli maaşına ek iş bak, yarım gün çalış, ama bu evin yükü iki kişilik” diye çizgiyi belirle.
Eğer hala bahane üretip sorumluluk almıyorsa senin kendi geleceğini düşünmen gerekiyor. Çünkü bu tablo uzun vadede hem finansal hem psikolojik olarak seni çökertebilir. Kimse bir ömür “idare eden taraf” olmak zorunda değil.
Unutma sen kimsenin sırtlanı değilsin 🐺 kendi hayatını ve çocuğunu korumak senin en doğal hakkın. Gerekirse ailenle konuş destek al hukuki haklarını (nafaka vs) bir avukata sor. Yalnız değilsin ve bu hissettiklerin de tamamen normal 🌸00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayO ne biçim hayat öyle ya. Oturup güzel keskin bir konusma yapılmalı gibi duruyor. İşin zor.
017 Yorumla- 5 ay
Çok sinir bozucu ama bir şeyler yapmayı düşünmüyorsa kendine de yazık etme derim. Böyle bir ömür geçmez. O çocuğun geleceği var, bunu düşünmen lazım. O düşünmüyorsa senin düşünmen lazım. Tabii 3. kişiler için yani benim için konusması kolay ama çocuk açısından düşününce üzücü.
- 5 ay
Ayrılık mı düşünüyorsun? Düşünmüyorsan ikna et. Olmuyorsa düşünmeye başla bence. ÇÜnkü sen artık sadece kendin için değil çocuğun için de hareket etmek zorundasın. HAni seviyor olsan ortada çocuk olmasa katlan belki değişir diyecem de, bu öyle bir şey dğeil maalesef. Tabii bunlar benim fikrim umarım en güzel ve kolay yoldan senin için hayırlısı olur.
- 5 ay
Elbette. Zaten onun da çocuğu olmadığı için mantıklı çıkar yolunun yukarıda yazdığım gibi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun senin çocuğunu kendi oğlu gibi benimsemiyor belli ki. Çocuğun eğitmi, izdivacı, evliliği, kişisel gelişimi hobileri vs vs , muhtemelen senin için hayat önceliğin bu... Sorumsuz bir eş zaten zorken ondan ne baba olur, ne senin hayatına destek gibi duruyor.
- 5 ay
Valla ben gaza getirmemek için özellikle seçtim cümlelerimi ama tam da dediğin gibi. Daha gençken, bazı yanlışların farkına varmak hep avantaj. Hiç bir çiftin ayrılması taraftarı değilim ama 2 senede bir insan kendini belli eder. Bir şekilde seni ikna eder. Onu bile ciddiye almamıs seni ikna edememiş, ama yalan ama doğru bir şekilde. Bu da bana sorumsuz olduğunu düşündürüyor. Açıkçası senden çok cocuğu düşünüyorum:Zor bir aile hayatı geçirdim sorumsuz bir baba ile falan . Bu yüzden o çocuğun ileride ki düşünceleri ile empati kurduğumda dönüp sana ya da bu adama düşman kesilebilme ihtimali, ya da hayatı kotuye giderse suçu size atma ihtimali var. Halbu ki sevgi ve emek görse mutlu olur. Ama anlattıklarına göre bu yok.
- 5 ay
Aynı şekilde düşünüyorum o yüzden yanlış anlamıyorum. Çocuğun senin şu hayatta ki en önemli kıymetin muhtemelen. Erkeke çokta ''adam'' çok az maalesef...
- 5 ay
Hakkında hayırlısı olur inşallah çok geçmiş olsun.
- 5 ay
Maasına işste güvenıyor aıle apt 3 katlı ırda evı var ona guvenıyor bıde köyde evlerı varmıs 8 trılyon işte kardesıyle paylasacaklarmısta duzene gırcekmıs hersey allah büyükmüs 8 trılyon olsa ne olcak 2 kardesler nıye paylasmıyolar yapmazlar o köydekı evı satmazlar bude bu şekıl var ne yapayım akıl ver bana lutfen 🙏
- 5 ay
Valla Eğer köy dediği yer İstanbul bayrampaşa değilse 8 milyon edeceğine zerre ihtimal vermiyorum.3 katlı villa ya da apart şeklindeyse olabilir ama köy yerinde 1 milyon bile etmez evler. Köyü neresi orası önemli tabi köy deyince aklıma anadolunun ücra köşeleri geliyor. Gelen parayı faize atıp geçinmekte bir kısa süreli bir çözüm bu şekilde bir birikim yapılmaz anca karın doyar. İlerisi için konusuyor da bana faso fiso geliyor. Bugunden sana gösterememiş kendisini geçen 2 senede gösterememiş gelecekten bahsediyor. Nereden inanasın ki ne kadarı doğru ne kadarı değil?
- 5 ay
www.hepsiemlak.com/.../46082-958
Yani bilemedim. Ama ordan gelecek olan para da hayat kurtarmaz. İlla katkısı olur ama bak 4 milyon alsa aylı k120 bin tl gibi bir getirisi olur. Ama bu para 5 senede falan erir hiç olur sonrası nolcak? Çalısıp kazanmadıkça bir anlamı olmaz.
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 5 aykendi tercihi
00 Yorumla
5 ayAslında sıkıntı sosyoekonomik diğer ülkelerin emeklilerine bakıyorsun adamlar o ülje senin bu ülke benım gezıyo.
Bizim ülkemizde emekli olsan bile calısmak zorundasın asıl bu sorgulanmalı.
Eşine gelince bu adamın hiçmi muhakeme yeteneği yok. Evin geliri giderini hicmi hesap etmıyorda herseyı sana yıktı. Benım esım calısacak ben kıcımı kırıp tum gun evde bekleyecem oylemı. Puhh onun kalıbına00 YorumlaÇekmek zorunda değilsin kadın çalışcak adam oturacak nerde yaşıyor kral dairesinde mi
14 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 455 cevap paylaştı.
5 ayHayatınızda 1 defa evlenip boşanmısınız bundan sonrası için yenisi seçerken dikakt etmek gerekirdi. a ama buda öküz çıkmış yapacak çok bir şey yok geçim derdini tek başına sırtlaıp buna tekme vurmak
00 Yorumla
5 ayBulmuş parayı. Sen çalışıyorsun o yiyor. Hem etinden hem sütünden
013 Yorumla- 5 ay
Ona para verme o zaman
- 5 ay
Kendine ve oğluna. Ona para verme
- 5 ay
Sen verme. Ona ambargo uygula her anlamda
- 5 ay
Maaşın var. Neden boşamıyorsun
- 5 ay
seni takip ediyorum
- 5 ay
Susacaksın yani. Tamamdır
- 5 ay
Takip ediyorum dedim sustunuz yazmadınız
Köyde 8 trilyona ev mi olurmuş. İstanbul Bağdat caddesin de bile daha ucuzdur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAdam sorumluluk almayı bilmiyor ve 3 sene boyunca iyi çektin bu adam 3 sene değil 30 sene aynı yapar ve yaşlar kaç
00 YorumlaBoşa abla boşa çalışmayan erkekten olmaz
10 Yorumla
5 aydurunlar çok zor birde her şey snn üzerine kaldı
10 YorumlaYa git o adama söyle kafan mı güzel ben mi açıp konuşayım kocanla
00 Yorumla
5 ayNasıl böyle iğrenç insanlar buluyorsunuz
02 Yorumla- 5 ay
Sen gerçekmisin ya
- Para & Ekonomi konusunda 576 cevap paylaştı.
5 ayadam iyi yere tezgah açmış
06 Yorumla- 5 ay
eee doğru söz çünkü gül gül ama yol ver gitsin bu kadar sana dert olacğaına ona dert olsun :)
- 5 ay
harbi iyi tezgah :) kusru bakmada :)
- 5 ay
tamam işte onlarla kandırıyodur
Doğru diyorsunuz. Emekli maaşını vermeli bence
00 Yorumla
5 ayEmekli olan çalışmaz.
00 Yorumla
5 ayne hayatlar var yaaa allah sabır versin
00 YorumlaSondaki küfür cuk diye oturmuş gibi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. ev arkadaşınmı o arkadaş
00 Yorumla
5 ayKendi terciğin. Kendi düşen ağlamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayRahata alışan çalışmaz
02 Yorumla
Cevap sahibi5 ayDestek olan yok mu?
Gizli Üye(36-45)5 ayHala ayni mekanda cikiyomusun?
04 Yorumla
Cevap sahibi5 ayHem parasi yok hem 60 yasinda adamla neden evlendinki sen
Cevap sahibi5 ayHala ayni mekandamisin
Cevap sahibi5 aySenin bosanman lazim cok guzelmissin ayrica sen ya bu kadar guzel oldugunu dusunmemistim
5 ayBosan
10 YorumlaÇalışmalı çok ayıp
05 Yorumla
5 ayHata yapmışsın
034 Yorumla- 5 ay
Kim bir erkeği düzeltmiş ki bu zamana kadar :) sende düzeltebilwcwğini umarak hata etmişsin çok mu sevdin ki onu :)
- 5 ay
Birikim yapamazsın bununla
- 5 ay
Çocuğa küfürde hemen yol verecektin eski hayat ne yaa eski yi açan biriyle nasıl sevebilirsin
- 5 ay
Ne yapacaksın bilmiyorum :( bende
- 5 ay
Aynen öyle sende fena atarlısın ama :)
- 5 ay
Elini sallasan ellisi gidip kimi alıyorsun hayatına :)
- 5 ay
Anlıyorum çocuklar önemli hayattaki en önemli şey zaten :( üzüldüm bu durumda olmana ama resimdeki sen misin
- 5 ay
Ayrıl
- 5 ay
Ona bak sen akılllanmazsın
- 5 ay
Bu adam sana büyü yapmış gibi ayrılamazsın baksana bir tane doğru özelliği yok ne yapacağım diyorsum
- 5 ay
O adamın kimseye faydası olmaz bence
- 5 ay
Bence bir karar ver canım kendin ve çocuklar için
- 5 ay
Hımmm biraz haklı ama uğraşmıyor gibi iş bulmak oturmak iyi geliyor ona
- 5 ay
Nasıl mesleği yok senin meslek nw
- 5 ay
Oturursan hiç birsey olmaz şef demek nerde yapıyorsun şefliği ist mi
- 5 ay
Hımmm bursada zordur gastronomi iyidir orafa
- 5 ay
Sen bu adamla neden birliktesin tanımadan mı buldun evine girdin
- 5 ay
Ama işte nasıl bu kadar zeki olup böyle bir karar aldın
- 5 ay
boş ver işi de boş ver karaktersiz çocuğa küfür ediyor
5 ayHaylaz adam
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 786 cevap paylaştı.
5 ayAdam kşm
00 Yorumla
5 ayAdam demesen
00 Yorumla
5 ayE boşan aq
00 Yorumla
5 ayÇalışmayana adam denmez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı.
5 ayKocan mi
00 Yorumla
5 ayÇalış işin ne
00 YorumlaBide senin gib bi hatuna yapılır mı ulan
00 Yorumla
5 aySakin ol neden emekli oldu ki yaşı kaç
00 YorumlaÖyle görünü
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayO adam kim anlamadım
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 503 cevap paylaştı. Boşan
00 Yorumla
5 ayEmekli olmuş yeter
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım