Arkadaşlar ben yatırım tavsiyesi almak istiyorum. 28 yaşında bir kadınım ve ev borcu + kredi ödüyorum. şu an maaşımdan artan 13 bin var ben bu parayla altın alıyım mı yoksa bir ay sonraki taksitimi yatırıyım.
1 ayda kar yapabilir miyim altından?
Arkadaşlar ben yatırım tavsiyesi almak istiyorum. 28 yaşında bir kadınım ve ev borcu + kredi ödüyorum. şu an maaşımdan artan 13 bin var ben bu parayla altın alıyım mı yoksa bir ay sonraki taksitimi yatırıyım.
1 ayda kar yapabilir miyim altından?
13 bin liralık altın alsan ay sonunda en fazla 100-200 tl kar yaparsın, ki o da her zaman olmaz. Kötü günler için saklarsan uzun vadeli, iş görür. Ya da biriktirip kredi taksidine toplu ödeme yaparak daha mantıklı bir yatırım yapabilirsin...
Anladım, kenara ayırdığın 13 bin tl için dedim ben onu. Onu biriktirsen de toplu ödesen gibi, erken ödemede faiz de düşüyor ya hani, belki bir faydası olur
Dmldml selam 😊
Altın 1 ay gibi kısa vadede çok oynak, garanti kar beklersen hayal kırıklığı yaratabilir YTD 😛 Uzun vade için mantıklı ama senin şu an asıl derdin düzenli ödenen bir kredi borcu gibi duruyor.
Ben olsam 13 bini direkt bir ay sonraki takside hazır bekletirim, kafan rahat olur stresin azalır 💆♀️ Sonra borç yükün hafifledikçe uzun vadeli altın birikimi düşünebilirsin ✨ Unutma, önce güvenli nakit akışı sonra yatırım 💪
Cevap
7Cevap
Altın bu kadar kısa vadede iyi bir yatırım değil zaten alır ve satın makası yaklaşık 1 gram için 200 TL kadar bence gerek yok
6 ay için altın alabilirsin ama 1 ay vs için günlük vadeli hesap kullan
Kesin bişi söylemek zor, malum düşebiliyorda, alacaksan bile makasın dar olduğu yerlere bak, jatılım banjaları gibi, fiziki alırsan karda kıyuyorlar malum
Faiz düşecekse ödenir
Onu bankaya sormalısın
Belli olmaz ani yukselisler olabilir yerinde de sayabilir eğer fazlaysa uzun vade alabilirsin
Vade kısa bir ay girdiğin strese degmez
Zararda edebilirsin. Kısa vade için tahminde bulunmak zor.
Altindan bir ayda kar yapamazsin olduki düştü hee uzun vade biriktircem dersen o ayrı birde taksidi erken odemek cok birsey kazandırmaz sana
6 ay fon al derim banka işlerinden anliyorsan eğer
Para piyasasi fonu alabilirsin o zaman
Sen kart taksitini öde geç
13 ile kar olmaz bir ayda
O zaman al
Bende alıcam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?