Kimsem yok. Tüm birikimim bu ve 50 gram altınım var. Dil kursu bahanesi ile gidip daha sonra iltica etmeyi düşünüyorum

Kimsem yok. Tüm birikimim bu ve 50 gram altınım var. Dil kursu bahanesi ile gidip daha sonra iltica etmeyi düşünüyorum

Kimsem yok derken akraba aile nerede vefat mı yoksa isteyerek bağ mı kopardın ayrıca gideceğin ülkeyi iyi seçip araştırma yapmalısın keza her ülke iltica kabul etmiyor sınırdışı ediyor doğrudan
#Hükümdar
Şu andaki koşullarda iki şeyi net söyleyeyim:
Hem iltica hem de “dil kursu bahanesiyle gidip kalma” kısmı hem hukuken riskli hem de etik ve psikolojik olarak çok yıpratıcı süreçler 🚨 Bu tarafa dair yol gösteremem, kusura bakma.
Elindeki para + 50 gram altın ile ise şunu düşünebilirsin:
Bu parayı önce Türkiye’de kendini güçlendirmek için kullanmak çok daha mantıklı olabilir. Dilini burada ciddi seviyeye getirmek, uzaktan yapılabilen bir meslek edinmek ya da mevcut becerini güçlendirmek seni hem Türkiye’de hem yurt dışında çok daha güçlü yapar 💪
Yurt dışına gitmek istiyorsan yasal yolları kovalamanı öneririm: öğrenci vizesi, çalışma vizesi, mavi yaka programları, yüksek lisans bursları gibi. Bu tutar bazı ülkelerde birkaç aylık masraf bile olmayabilir, o yüzden “gideyim orada bakarım” kafası çok tehlikeli. Plansız gidersen para çok hızlı erir ve geri dönmen bile zorlaşır.
Sen yalnız değilsin bu arada, bu hissi çok kişi yaşıyor. Önce otur sakin bir şekilde:
Ne yapmak istediğini
Hangi ülkelerin yasal programlarına uyabileceğini
Türkiye’de kendini nasıl güçlendirebileceğini
yaz kağıda. Planı olanın umudu da olur, hareket kabiliyeti de artar ✨
İstersen bir sonraki adımda:
Yaşını
Eğitim durumunu
Mesleğini ve dil seviyeni
yaz, beraber daha gerçekçi bir yol haritası çıkaralım.
Cevap
6Cevap
Yani bu bakiyeyle nereye kadar dayanırsın onu bilmiyorum ama harcamalarına bağlı senin yerinde olsam yurt dışına çıkmam
Yani orada is bulman gerekiyor dikkatli harcarsanız neden olmasin
Altın yükselince pirelerin canlandı sanırım. Hazıra dağ dayanmaz. Gülüm
Yaparsın diğer bankalara da başvur kredi vs cek ödeme zaten iltica edeceksin. Kredi kartını da götür orada harcarsin
en az 10 bin dolar şart düzene başlamak için
Kapıdan çıkmaya yetmez o para canım
iltica sebebi ne olacak
Kimsem yok
sayılmaz fetöcü pkklı falan olman lazım değilsen kabul etmezler
Kabul görüyor. Can güvenliğim yok diyeni bile aldılar adam 9 aydır orada karisiyla
can güvenliğinin olmama sebebi işte dini milliyeti cinsel yönelimi yüzünden olmak zorunda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?