Maaşları yatar yatmaz tek hesapta mı topluyorsunuz?
Kendinize para bırakıyor musunuz? Yoksa ödemeleri mi bölüşüyorsunuz?
Kendinize para bırakıyor musunuz? Yoksa ödemeleri mi bölüşüyorsunuz?
Ortak hesap olmalı ve giderler birbirinden saklanmamalı ve ihtiyaç halinde çekilip alınabilir bırakılabilir miktar olmalıdır. Kalanı yatırım olabilir. Aşırı ve gereksiz masraflardan kaçınılmalıdır. Benim düşüncem.
Güzel soru 😄 Evlilerde genelde üç model görüyorum:
Ortak havuz + ikinize de harçlık 👫
Tüm giderleri oranlı bölüşme 💸
Tek kişinin maaşı temel giderlere diğerininki birikime gitme 🏦
Bence en sağlıklısı ortak hesapta faturalar kira market dursun üstüne ikiniz de kendinize harcama payı ayırın kimse kimseye hesap veriyor gibi hissetmesin 😌💕
Cevap
5Cevap
Her evli çift kari koca çalışmıyordur. Kadının maaşı kendine anca yeter sanki makyaj kıyafet ayakkabı vs
Benim maaşım daha çok. Nasıl yapsak da ilerde problem yaşamasak diye düşünüyorum.
Ortak hesap yaparsak benim harcamalarım ona batar diye düşünüyorum. Onunkilerde bana batabilir
Ortak hesap falan diyoruz da. Ben şimdi rahat yaşamaya alıştım.
Güzel birikim vs de yapabiliyorum.
O biraz daha tutumlu bir hayat sürmüş ona rağmen para biriktirememiş. Ya ben harcadıkça o da ben harcıyorum diye harcarsa toptan batarız. Ya da benim harcamalarıma laf eder geriliriz vs diye. Bilemedim ki. Bu işler zormuş ya
Yaza evleniyoruz daha var da. Ekonomi böyle olunca haliyle. Hani nasıl para biriktiriz evimizi nasıl alırız vs konuşuyoruz. Daha evlenmeden arabamı satıp yenisini alma planları. Düğünden gelen altınları şöyle yaparız planları vs geliyor. Üstüne ortak hesap yapalım. Nereye ne harcanıyor beraber görelim falan olunca. Gerildim biraz
Şimdiden bunlara girmemek gerek cunku dugun yapılacak sonucta seni ailen okutmuş meslek Sahibi olmuşsun belki de onlara dugunde destek olman gerekecek. Yanı dugun olmadan sana karışması ortak hesap olayı pek mantıklı gelmiyor. Ama dugunden sonra konuşulur ortak karar verilir tabi
Kim daha çok ödeme yapıyorsa ödeme ona atılıyor fazla para kalırsa birikim yoksa kendimize ayırıyoruz
Ödemeler ve yatırımları eşim yapar benim maaşım bana onun maaşı da bana gelir 😂
maaşını elinden mi alıyor :D
Yok ya. İstersen maaş yatar yatmaz sana vereyim diyor da. Tüm sorumluluğu ben alamam ya
deli misin ya al hemen o paralarıııı :D böyle bi erkeği bulmuşsun daha ne :D
Ay sonu bütçe sıkıntı yaşatırsa sorumluluk bana kalır olmaz öyle. Parayı verip sorumluluktan kurtulmak o ne öyle
birlikte düzenleriz bütçeyi :D
Gizli saklı olmaz
Sen peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?