İlk maaşınız ile ne yaptınız? Ailenize mi verdiniz birikim mi yaptınız yoksa hemen harcadınız mı?

İlk maaşınız ile ne yaptınız? Ailenize mi verdiniz birikim mi yaptınız yoksa hemen harcadınız mı?

Maaş degilde ablamın calistigi yere ziyarete gitmiştim kıyafet satılan ve önünde tezgah okan bir yerdi. Bende tezgahlara göz kulak oldum çalan çok oluyordu kalabalikta. İş yeri sahibi bana da harçlık vermişti bende o parayla ayakkabı almıştım. O zaman 10 liraya bile ayakkabı vardı şimdinin 1000 lirasından iyiydi yani 10lira
İlk kazandığım parayı hatırlıyorum; yeni ev alıp taşınmıştık Salonda tam altı cam vardı ve perdelerimiz hiç uyumuyordu. Kısa, uzun, rengi farklı… Tam bir karmaşaydı! O ilk maaşımla, gidip salona yeni perdeler yaptırdım. Her bir perde, o anki heyecanın ve yeniliğin bir parçasıydı.
İlk maaşımla rahmetli babaanneme güzel bir hediye almıştım, kendime de dört adet gül alarak bu anı taçlandırmıştım. 🤭 Kalan parayı da anneme vermiştim; benim için çok anlamlı ve huzurlu bir başlangıç olmuştu..
Bebeliğimden beri çalısıyorum. Kazandığımın büyük kısmını anneme verirdim o da biriktirmiş dolar altın falan yapmıs baya işime yaradı yıllar sonra...
Ben ilk ciddi paramı kazandığımda 😄
Önce aileme küçük bir hediye aldım, “ben de artık katkı koyuyorum” hissi çok hoşuma gitmişti 💐
Sonra maaşın bir kısmını direkt kenara attım, kalanıyla da uzun zamandır istediğim ama ertelediğim bir spor ayakkabı almıştım 👟
Hem emeğini kutla hem geleceği unutma, denge en güzeli 😉
Cevap
73Cevap
kıyafet almıştım
Kendime saat almıştım. O zamanlar liseye yeni başlamıştım Casio f91 saatler vardı zamanın da çok değerliydi o saatler. Dayımın çocuklarında vardı hep gözüm kalırdı onda. O zamanlar işte köyde meyve kasaları taşıyorduk kamyonlara diziyorduk o zaman ilk aldığım parayla gidip hemen saat almıştım. İnsanın kendi parasını kazanması ve harcaması çok güzel oluyor. Aileme verdiğim zamanlarda oldu ama daha sonraki zamanlarda.
Götürüp anneme vermiştim ölmeden kendi parasını kazandığını gösterdin Rabbim şükürler olsun diyip ağlamıştı 🥲☺💐🌸
İlk düzenli iş dersen eğer, kira ödemişimdir muhtemelen. Ama part time falan ise muhtemelen kozmetik almışımdır çok net hatırlamıyorum ama büyük paralar değildi kazandığım zaten
Telefon kılıfı ve yılan yağı almıştım
O yağ saçlarıma bereket getirmişti
Kılıf yıllarca eskimedi
Bide çocuk sevindirmistim🥲
Kendime ilk kez bir ayakkabi almıştım, deri bot. On yıl oldu , pek giyilecek durumda da değil ama hala atmaya kıyamıyorum 🥲
7 yıl belediyede çalıştım; bankamatik kartı annemdeydi. savurgan olduğumdan, ihtiyacım kadarını aldım.
Altın almıştım... Yeni yıla kendime altın alarak girdim... 300 binlik... şu an 5700 den aldım şu an 7-8 bin tl arası gr değişiyo.
Askeri maaşı 1 ayda 2x katladım 😄 Devlet zam yapa dursun o zam yapmadan parası olan katlıyor parasını
8 bin tl olduğunda 158 euro yapıyordu elidme satılmıyan malları toptancıya verdim geçen hafta... Bu pazartesi 7 binden yeni mallar aldım 🤣 İşçiliği bedava ya geldi. nakit aldım nakit verdim 🤏💅
Okulun mezuniyet törenine hazırlandım 😅 evim karşıdaydı uberle gitmiştim 😌 kendi paramla prenses gibi hissetmiştim çok özeldi 😏
Kendi paramla pırlanta alamamıştım belki ama kendi kraliçeliğimi yaşamış gibiydim :)
Alışveriş yaptım. Aileme de küçük hediyeler aldım 🥰
Turkiyede ilk kazandığım para 500₺ idi şaka değil 😅 2015 yılında. Kızlarla sinema yaptık yedik içtik 150₺ param gitmişti annem çok kızmıştı.
şimdi aynılarını yapsam 10.000₺ rahat gider 😂
Anneme vermiştim maaşın yarısını ne günlerdi dert tasa yoktu şimdilerde her şey boş hiçbir şeyin değeri bi aşık olduk hayatımızı * ama akıllandık mı hayır yine birini sevdik onun da dünya şeyin de değil
🤔 emeğimle ile kazandığım para ile kendime birşeyler aldım kız kardeşime bir şey aldım
İlk kez 16 yaşında çalışıp paramı aldım ve onunla ilk aldığım kuzenimin düğünü için bir pantolondu. O zamanın parasıyla 220 TL vermiştim. Epey pahalıydı.
Ben işk paramla makyaj malzemeleri ve bakım ürünleri almıştım sonra kuaföre gitmiştim kıyafet alışverişi yapmıştım. Kalanla da burnumu kaldırttım.
Babam her daim çok güzel harcliklar vermiştir. Araba bile almıştı bana. Bende ilk maaşımı babama vermiştim.
Borcumu ödedim 😅ahhh ahh 124 lira kazanmıştım ama asgari ücret 164 TL mı neydi 😅 yaşlandım beeee 😅
Hatırlamıyorum. Büyük bir şey yapmış olsaydım aklımda kalırdı zaten. Muhtemelen günlük bir ihtiyaca gitti, fark etmeden harcandı.
Eve lazım eşyaları, çocuklara da abur cubur almıştım xd
Eve yeni kanepe almıştım, malum 15 yıllık kanepe eskimişti.
Kendime altın kolye aldım. Yıllardır aynı kolyeyi takıyorum 🤗
İlk maaşımla yıllar evvel sanırım 17 yaşımdaydım kendime Blackberry telefonu almıştım😁
İlk kazandığım parayla daha çocuktum galiba dondurma gibi bisey aldım
Ben hep yatırım yaptım. Ve yatırım yapmaya devam ediyorum
Henüz hiç çalışmadım bazen online ders veriyorum ama üç beş kazanıyorum onu saymam
Rahmetli anneme mutfak robotu almıştım hiç unutmuyorum
Aileme verdim kendim için ilk telefon ve kiyafet aldım
Uzun zaman oldu hiç hatırlamıyorum ama galiba annem yarım altın almıştı
Babama vermiştim. Aileme destek olmak zorunda idim o sebeple çalışmaya başlamıştım.
Kış ekmeği yaptırmıştım 12 bin lira alıyodum o zaman 3 k tutmuştu
Geçenlerde ekler pasta aldım çeşit çeşit eve 😄
Staj sayilirsa mont almistim sayilmiyorsa bilgisayar telefon ve platin almistim
Çeyrek aldım. O zaman 175 liraydı. Şu an 11 bine yakın. Ki o zamanlar bir liraya poşet dolardı...
Anneme arkadaşlarıma hediye almıştım bide cluba gidip eğlenmiştim. Hiç unutmuyorum 😄
Okul harçlığımı çıkarmıştım 3-4 aylık falan.
annişime çanta almıştım ve hatırlaynca duygulandım btw imdat
Biraz kılık kıyafet bot ayakkabı, sonra güzel bir kebap masası 🤣🤣
Pantolon aldım wkaksn kıyafet alma bağımlısıyım
Kendime ay yıldız altın kolye almıştım halen takıyorum
BIST tam kıvamında, hisse senedi alırdım. Donsuz girerim ama portföyümde hisse senedi olmadan yatağa asla girmem. 😃
ilk paramın bir kısmıyla hoparlör aldım,
kalanıyla ve sonraki maaşlarla hep dolar almıştım o yıllarda.
Kuzenlere yemek ısmarlamıştım 😅
Çiçek 🙏🏻🌸
Kardeşim çalmıştı o parayı benden.
Hiç hoş değil bu 🤨
Eve yoğurt aldım ben mal 🤦🏻♀️
Değerimi kıymetimi de bilen yok 😅🥹
Tskım ekbisemin norcunu ödemeye çalıştım takım kravat gömlek 14350 lira maaşım 13100 lira;)))
İki gün taş tanışmaya gidip ikinci el gitar almıştım.
Eve 1 kilo baklava almıştım, ama almamam gerekiyormuş, değerimiz bilinmedi maalesef.
16 yaşımdaydım ilk maaşımla evdekilere pasta alıp üzerine de ilk maasim :,) yazmıştım
İlk paramı kazandığım an kendime Nike ayakkabı almıştım
Aileme verdim borç vardı onları ödedik market alışverişi falan
Anneme verdim ve kendime atıştırmalıklar almıştım
Unutmuşum🤷🏻♀️ harcadım herhalde))
Profesyonel blender almıştım
13 yaşındaydım eve harcamıştım.
kiyafet aldim her zamanki gibi ahshahs
Kıyafetlere harcadım.
Borç ödedim ne yapayım.
Öğrenim ve katkı kredi borcumu ödemiştim
Kıyafet alışverişi yapmıştım
Eve giderken pasta almıştım ailece yemiştik