Ailem maddi olarak zor durumda, nikahımda kendi paramla çeyrek ya da bilezik aldırmam sizce ayıp mı?

Arkadaşlar babam emekli ve kendi evleri. Annem ev hanımı, babam kıt kanaat evi geçindiren birisi, annem ve babam gram parası ayarlamışlar nikahım olacak Nisan 5 de. Ben çalışıyorum ve 2 aydır ailem ile yaşıyorum, tek yaşıyordum ve evi kapatıp ailemin yanına geldim evlenene kadar otururum diye. Anneme gram takmak ne kadar doğru olur ayıp olur sanki dedim, onlar bana gramın parasını verecek bende üstüne ekleyip çeyrek alırım size veririm takarsınız dedim mantıklı dedi. Nişanlım kız kardeşi evlenirken de öyle yapmıştı babasının durumu yoktu ve üstüne para ekleyip bilezik almıştı hediyelik babası adına. Ayıp olmasın diye böyle şeyler yapmak benlik pek değil toplumu takmayan birisiyim aslında ama bilemiyorum şimdi söz konusu babam ve annem olunca akan sular duruyor laf gelsin istemediğim için sizce çeyrek mi alayım bana takmaları için üstüne ekleyip yoksa hediyelik bilezik mi alayım çeyrek parasına. :(

Ailem maddi olarak zor durumda, nikahımda kendi paramla çeyrek ya da bilezik aldırmam sizce ayıp mı?