Atama olmuyor, babam zengin değil, dükkan açacak param yok, etrafta iş yok, iş olsa kiralar maaşlardan yüksek.
Enkaz altında kalmış bir ülkede ezilmektense yurt dışında yaşarım daha iyi görüsünü artık tüm gençler benimsedi 🙌

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Atama olmuyor, babam zengin değil, dükkan açacak param yok, etrafta iş yok, iş olsa kiralar maaşlardan yüksek.
Enkaz altında kalmış bir ülkede ezilmektense yurt dışında yaşarım daha iyi görüsünü artık tüm gençler benimsedi 🙌

Yurtdışına gitmek orada yaşamak da öyle kolay değil hele de bir meslekte ciddi bir uzmanlığınız yoksa yani birçoğu kaçak şekilde kalmaya çalışıp geri dönmek zorunda kalıyor zaten. Tabi ki Avrupa’nın standartları daha yüksek ama vatandaşı olana. Bana Almanya’daki bir arkadaşımdan iş teklifi gelmişti orada çalışmam için ama henüz erken olduğu için gitmeyi doğru bulmadım hatta İsviçre, Almanya vatandaşı olanlara bizim sektörde iş tekliflerinde dahi bulunuyordu ama işte mevzu Alman vatandaşı olabilmekte yani bizdeki gibi yoldan geçene vatandaşlık vermiyor adamlar.
Yurt dışı isteğini çok iyi anlıyorum, hissettiğin şeyler kesinlikle yalnızca sende değil 🙏🇹🇷 Ama tek “çare” demek bazen bizi başka ihtimalleri görmemeye de itiyor.
Şöyle düşün, yurt dışı planı yapacaksan bile önce kendine bir meslek, yetkinlik, dil seviyesi, online gelir gibi taşınabilir beceriler kurman şart 💻📚 Bu da bugün burada başlıyor.
Gitmeyi hedefle, ama giderken de “çaresiz kaçan” değil “değerini artırmış, seçen” kişi ol. Küçük de olsa düzenli birikim, online sertifikalar, dil çalışmak, proje bazlı freelance işler seni hem Türkiye’de hem dışarıda güçlendirir 💪 Yurt dışı güzel bir seçenek olabilir ama kaderin tek rotası değil, kontrolün sende olması asıl önemli.
Cevap
31Cevap
Tek kurtuluşu yurt dışı görenler hayal dünyasında yaşıyor. Sanki orasıda kucağını açmış onları bekliyor. Sanki kendi açkarını işsizlerinş doyurdularda bizimkilere geldi.
Şimdiye kadar yurtdısına gelmemen büyük hata. Almanyada yaşayan birisi olarak gelmeni öneririm. Burası öldü diyenlere kulak asma.
öyle düşümüyorum eğer bir mesleki becerin yoksa yurt dışında ne yapacaksın insanlaraı soğuk kasiyer olmak için mi gideceksin
Git. Lütfen git. Benim yerime de git. Ordan bana birini bul da evlenim.😅
Onlarda 3. Sınıf bir ülkeden birisi gelsede evlensek diye ölüyor 🤣
Ama ben değil
Tüm ülkelerde bi türk vatandaşı gelsede çalışma oturma izni versek diyor
yurtdısınd aboş adamlara ekmek vermiyorlar varsa mesleğin git
Yurtdışına gitmek sadece internette dolaşan bir moda. Gitmek ve iş bulmak zor tabi mesleğin yoksa bir konuda uzman değilsen ezilirsin
Yurt dışına gitmek sıkıntı deği mi? Gidebilip orada yaşayabiliyorsan ne ala.
Bizi kıskanıyorlar.
🤣 😂 😅 🤣 🤣 🤣 😂 😅 🤣 🤣
Vasıfsız olarak ülke değil şehir bile değiştirsen nafile nereye gidersen git Avrupa'da da sürüneceksin.
Çok doğru
Vasıf nedir? Eczanede çalışan biri bile 2-3 ayda eczacıya taş çıkarabiliyor ise vasfın önemi yok her şey öğrenilebilir
Adam hakli
Yeşil pasaportun mu var çok çok iyi
Görsel temsili. Kendimi mi koyacaktkm 🤣
Ne bileyim belki vardır dedim
Eğer fırsatın varsa bi dk düşünülmez
Evet iyi olabilir ama orada da mücadele edeceksin
Evet bende gitmeye çalışıyom
Bu arada vücut güzel heee
İmkan bulduğum anda kaçacağım.
Sana iyi bakacak biriyle evlen
İyi yapmışsın knk umarım mutlu olursun
Pasaport nasıl aldın
Almadım ki görsel temsili. Daha doğrusu daha gelmedi
Gelcek mi
Meslek nedir?
Anestezist
Sen nasıl iş bulamadın ya
Mantıklı olan o ama yazık gerçekten
Sen git
Bennce mücadele edin
Görsel ve soru çelişkisi
Meslek nedşr
fotoğraftaki kim
Git.
Kendi kararın
İyi bir iş ister misin
Nasıl bir iş?
Makale vb
Boş iş
Turkiyede cahilce şeyler para eder 😂
Geri gelme ama
Sabırlı ol atanirsin
90 puan atanamadı kendini asti 4 senedir bekliyorum daha ne kadar bekleyeceğim?
Doğru tercihleri araştıralım birazda bence üzüldüm anlattığın konuya🥹
Kim astı
Tek çare değil
Fotodaki sen misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?