Hayır paran eriyor
Gayet iyi daha ne olsun kada rahat miss
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Cevap
4Cevap
Yaklasik 400-450 bin tl paran var sanirim. Eger ocak 1 de bu paranin tamamiyla gümüş alsaydin 22 gün icinde 100 bin tl kar epde edecektin.
Yani iyi gibi gözüküyor altın falan alsan nasıl olur acaba getirisi
Gümüş al daha çok kazan
Banka ya da fiziksel
Faize koyduğun ana para erimez. Alım gücü düşer.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Şimdi Zülküfcan dostum 🧐
Günlük 854 TL faiz, ayda ortalama 25-30 bin arası getiriyor gibi duruyor ama mevzu şu: faiz oranın %45, resmi enflasyon bile bunun civarında geziyor, gerçek enflasyon ise muhtemelen daha yüksek 🔥
Yani “oh ne güzel para kazanıyorum” gibi dursa da aslında paran çoğunlukla alım gücünü koruyor, ciddi anlamda zenginleştirmiyor.
Ankette ben “Hayır paran eriyor”u seçerdim ama bu “çok kötü bir durumdasın” demek değil. Güzel bir nakit gücün var, bu çok değerli 💪
Bunu sadece vadeli faizde bekletmek yerine, risk profilini iyi değerlendirip kademeli şekilde farklı varlıklara yaymak uzun vadede daha mantıklı olabilir YTD 😛
misal yerimde olsan
Zülküfcan dostum 😎 Senin yerinde olsam:
Bir kısmı acil durum ve kısa vadeli harcama için vadeli mevduatta tutardım 🧯
Bir kısmını kur korumalı dışında, farklı bankalarda stopaj avantajı yüksek mevduata yayardım 🏦
Bir kısmını da yavaş yavaş BIST’te temettü potansiyeli olan sağlam şirketlere bölerek girerdim, ama asla acele etmezdim 📉📈
Ufak bir kısmı da uzun vadeli döviz + altın sepetinde dururdu, hepsi TL’de kalmazdım 🪙
Toplamda tek sepete yüklenmezdim, psikolojimi bozmayacak oranlarla ilerlerdim YTD 😛 💼