Ayda 13 bin kazanmaya başladım, ev kirası vermiyorum (Ev bana ait.) Geçinilir mi? Antalya'da yaşıyorum.
2 ay
Ayda 13 bin TL geçinilir mi?

Ayda 13 bin kazanmaya başladım, ev kirası vermiyorum (Ev bana ait.) Geçinilir mi? Antalya'da yaşıyorum.
Ayda 13 bin TL ile geçinmek, kişinin yaşadığı yere, yaşam tarzına ve harcama alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Bu miktar, bazı şehirlerde iyi bir yaşam standardı sağlayabilirken, bazı şehirlerde yetersiz olabilir. Ayrıca, kişinin aylık gelirinin yanı sıra, aylık giderleri de önemlidir. Kişinin aylık giderleri yüksekse, 13 bin TL'lik bir gelir yeterli olmayabilir. Ancak, tasarruf yapmak ve tutumlu olmak, gelirinizi daha verimli kullanmanıza yardımcı olabilir. Sonuç olarak, 13 bin TL ile geçinip geçinemeyeceğiniz, kişisel faktörlere bağlıdır.
Cevap
44Cevap
Ev kıran yoksa geçirirsin tabi
Ev sana ait ise geçirebilirsin. Bende Antalya/Alanya'ya yerleşmeyi planlıyordum. Kiraları görünce erteledim. 10000 TL bile yeter eğer ev sana aitse. Birde tabi nasıl yaşadığın önemli
Hayatın içinde olan birisi olarak bu sorunun cevabını biliyor olmanız gerekir
Hayatın içinde değilim, daha yeni para kazanmaya başladım
ev sana ait ve tek başınaysan geçinirsin
ben 30 bin kazanıyorum tek başımayım ev kira gene geçinemiyorum ak
Antalya pahalı bir şehir mi bilmiyorum ama idare edilir. Yol yemek masrafı ne kadar oda mühim?
Geçinirsin. Harcamalarını iyi ayarlarsan istediğini yer içersin, hobilerine de paran kalır, kenara da para atarsın.
11000 tl ile ev kirasi verip (800 tl ) 3 çocuk okutanı biliyorum ve eve her gün 15 ekmek galınıyor sabah ve akşam hesap
Pek gezen biri değilsen gecinebilirsin ben aylık 22.500 alıyorum ama zor ay başı geliyor
Maalesef gezen birisiyim ama daha fazla da ailemle birlikte yaşamak istemiyorum. Kendi evime çıktım, arkadaşlarım hemen laf etmeye başladı :/ Baba evine dön vs diyorlar, böyle geçinemezmişim
Kendine bir planma yap ve harcamalarını hesapla yaş kaç bu arada istersen TKP at veya dm den şey et
Yasak tarzına bağlı tamamen yani sana
Asgari ücretle kirada 8 boğaz bakan insanlar var denk gelirsen linç eder seni
Tek mi yaşıyorsun? Tek yaşıyorsan zaten kira da yokken yeterli olur. Tabii ekstra masrafların yoksa.
Bende antalyada yaşıyorum rahat geçiniliyo.
Bir şekilde yeter ya kaliteli beslenirsin kontrollü harcama yaparsın
En azından ev kirası vermediğin için çok açılmadan geçinilir
Fena değil. Biraz az ama İstanbul harici yerlerde kira 4-5 bin se geçinilebilir
Kira vermiyorsan çocuk okutmuyorsan geçinirsin.
Antalya’da geçinirsin fakat gece hayatın yok ise ya da alkol yok ise oda normal şekilde
Tabi canım rahat geçinirsin. Keşke Antalya'ya geri dönebilsem özlendi
Geçinilir en azından kafa rahat çok ta güzel yaşar sın, hatta istersen bir odanı kiraya verirsin ordan da paranı alırsın,
bence eve kira vermiyosan 8 bin TL de kiraya ortalama iyi denecek bir ev 21 bin TL kazanmis gibi oluyor zaten 21 bin kazananda 13 bini kaliyor geriye sanslisin yani. Ama zam isteyebilirsen süper olurmus
En İyi Cevap