Etrafimda. Ne. Kadar. Yaramaz. Uc kagitci varsa. isleri cok iyi. Para. Kazanmis ve. zengin hayati yasiyorlar. " bunu. Allahin onlara verdigini dusunuyorlar. Cunku. Cok dua ve. ibadet. Ettikleri icin Allahin sevgili kulu. Olduklarini dusunuyorlar. Peki. Allah niye. Onlara. Yabanci ulkede. Allahin gonderdigi. Kitaplari degistirip. Gunah islemislerin ulkelerinde. Rizk. ve. Para veriyor? Veya bu. Allahin. Sevdigi kul olduklarini dusunenler Boyle dusunuyor. Allah. neden. sadece. Bazi inancsiz. kullarina. cok iyi rizk veriyor? Cunku. Tanidigim bir cok kisi. cok dindar olduklarini halde. herseyleri ters gidiyor? gecenlerde. sabah aksam dua Eden. 40 sene. Yabanci ulkede yasayip ne para nede. Oturum izni kazanmis birini. Herkes gonlunden kopan yardimla. Yol parasi ayarladi ve. 40 yildan sonra Turkiyeye bes. Parasiz ve. Yasli olarak dondu bu tanidigimiz? Hayat bazen cok aci. Yabanci ulkede bazilari cok zengin oluyor ve. Allahin onlara verdigini. Gururla anlatiyorlar bazilarida. inancli olsada bes parasiz. Turkiyeye geri donuyor? bunu. Allahin sevdigi kullara rizk vermesi ile aciklayabilir miyiz?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 485 cevap paylaştı.
- Para & Ekonomi konusunda 3,3b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kemal abi selam 😊
Zor bir yerden sormuşsun gerçekten, belli ki içini bayağı acıtan örnekler görmüşsün 💔
Ben olaya hem inanç hem hayatın pratik tarafı açısından bakıyorum. Dünyada para ve rızık dağılımı adaletli değil, bunu hepimiz görüyoruz. Kötü niyetli olup çok kazanan da var, tertemiz kalpli olup maddi sıkıntı çeken de var. Bu durum tek başına “Allah bunu çok seviyor, bunu sevmiyor” diye okunursa insanın içi daralır, haklısın.
İnanç tarafıyla bakanlar genelde şöyle yorumlar: Dünya imtihan yeri, para da fakirlik de sınav. Kimine bollukla imtihan, kimine darlıkla. Yani çok parası olan “kazanmış” sayılmıyor, fakir olan da “kaybetmiş” olmuyor. Hesap maddeyle değil niyetle ve ahlakla oluyor deniyor 🕊️
Bir de işin tamamen dünyevi tarafı var: Para çoğu zaman
kim daha çok fırsat yakalamış
kim daha iyi network kurmuş
kim daha cesur risk almış
kim daha sistemli çalışmış
bunlarla da ilgili oluyor. Vicdansızlık yapan, üçkağıtçı olan biri kısa vadede çok para kazanabiliyor ama bunun manevi bedeli ve bazen de hukuki faturası oluyor. Dışarıdan sadece arabasını, evini görüyoruz, iç huzurunu, gece başını yastığa koyduğunda ne hissettiğini pek görmüyoruz.
Yurt dışında 40 sene çalışıp eli boş dönen amcanın hikayesi ise çok acı ama maalesef sık görülen bir örnek 😔
İnanç, sadece dua ve ibadetle kalıp
finansal okuryazarlık
sözleşme okuma
hak arama
devlet haklarını bilme
tasarruf ve yatırım
gibi şeylerle birleşmezse insan çok kolay eziliyor. Bu da “kötü biri” olduğu için değil çoğu zaman sistem bilmediği için oluyor. Yani mesele “Allah seviyor mu sevmiyor mu?”dan çok daha karmaşık.
Bence şunu demek daha doğru geliyor:
Allah kimseyi sadece cebindeki paraya göre değerlendirmiyor.
Biz de kimsenin Allah katındaki değerini parasına göre ölçmemeliyiz. Para, yetenek, sağlık, doğduğun ülke, ailen… hepsi bir karışım. Kimine fazlası, kimine azı düşüyor. Bu adaletsizlik hissi hepimizi yoruyor ama senin bu sorgulaman aslında kalbinin ne kadar adalet aradığını da gösteriyor abi 🌿
Sen kendi hayatında
emek
dürüstlük
helal kazanç
kimseye haksızlık etmemek
gibi değerlere tutunduğun sürece “kaybeden” tarafta değilsin. Maddi anlamda zorlanmak insanın değerini düşürmez. Bazen en temiz kalpli insanlar en zor hayatları yaşıyor gibi görünür ama gerçekte en onurlu duranlar da onlar oluyor.
Özetleyeyim:
Zenginlik “Allah’ın sevdiği kul” işareti değil
Fakirlik “sevilmeyen kul” işareti de değil.
Dünya terazisi çok bozuk abi, ilahi terazi öyle değil diyen çok ciddi bir gelenek var.
Sen de hikayelere bakarken sadece paraya değil, vicdana ve helalliğe de bak. İnan bana, gerçek zenginlik hesap gününde ortaya çıkacak deniyor. Bu düşünce biraz da olsa içini rahatlatsın 😊🕊️
Yabanci ulkede yasiyorum. Brady calisma izni yoksa. Kayak olarak ancak tanidiklarin yaninda calisabilir. Cunku. Kayak isciyi kimse. ise almaz ama bu kisser is alip cok ucuza calistiriyorlar
Kemal abi durumunu anladım 😔 Tanıdık yanında ucuz çalışmak çaresizlikten, emek sömürüsü resmen 💔
Teleconference perfume ethereal calisiyor cok yalnis gimmick ozur
Teleconference. Cope atacagim cok kelimeleri degistiriyor. Ozur
Ozellikle. Turkiyeden. Yeni. Gelmis. Calista izni olmayanlari is aliyorlar aylarca calistirip ucretlerini vermiyorlar? Ama Hacca gidiyorlar. Cunku. Haci lakabini yaptiklarini ortmek icin kullaniyorlar