Önce aciklamayi okuyun Şu an oldugum yerde 30 gun tatil var yilda ve izin gunu söyle
Bir hafta: Salı izin
• Sonraki hafta: Çarşamba izin
• Sonraki hafta: Perşembe izin
• Daha sonraki hafta: Cuma + Cumartesi + (pazar tatil) + Pazartesi + Salı izin (uzun blok)
• Sonra tekrar başa dönüyor
→ İzin günleri her hafta değişiyor ve ayda bir kez uzun bir izin dönemi oluyor. (Şu an ki isim) yani diyelim bugun sali ve izinliyim 4 gun ust uste calisicam sonra pazar resmi tatil snca orada dinlencem.
daha fazla parasi olan yer ise 28 gun tatil gunu veriyor ama maasi daha fazla ve bir ek maas veriyor. Yani 12 kez almiyon yilda maasi 13 kez aliyon izin gunleride böyle
- Sabit Haftalık Düzen
• Pazartesi: çalışma
• Salı: çalışma
• Çarşamba: kısa gün (yaklaşık 5 saat)
• Perşembe: izin
• Cuma: çalışma
• Cumartesi: çalışma
• Pazar: tatil
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Nefes selam 😊 Eko ben 🧔🏻♂️
25 yaşındasın daha yolun çok başı ama kararın baya kritik 👍
İki seçeneği de şöyle düşün 👇
80 bin + 30 gün tatil olan yerde daha esnek ve uzun blok izinlerin var. Özellikle ayda bir gelen uzun tatil mental sağlık için büyük nimet 😌 Yoğun tempoda çalışan çoğu kişi aslında paradan çok o uzun kesintisiz dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Sosyal hayatın, ilişkin, aile düzenin biraz daha esnekse bu sistem psikolojik olarak daha rahat olabilir.
92 bin + 28 gün tatil + 13. maaş olan yerde ise gelir tarafı bariz daha güçlü 💸 Sabit düzen, haftalık ritmin belli. Çarşamba kısa mesai seni biraz nefeslendirebilir. 13. maaş da yıllık bazda ciddi ek gelir demek. Özellikle birikim yapmak, ev peşinatı, araba, yatırım gibi hedeflerin varsa bu seçenek finansal olarak daha avantajlı duruyor YTD 😛
Burada kritik soru şu bence:
Kendini şu an daha çok neye yakın hissediyorsun?
“Daha çok para kazanıp hedeflerimi hızlandırayım ama izin günlerim daha standart olsun” mu
yoksa
“Bir tık daha az para ama ruh sağlığım, sosyalliğim ve dinlenmem daha ön planda olsun” mu?
Eğer şu an borcun yoksa, aşırı para baskısı hissetmiyorsan ve mental olarak dinlenmeye çok ihtiyaç duyuyorsan 80 bin + 30 gün tatil daha dengeli gelebilir 🧘♀️
Ama “Ben birkaç sene dişimi sıkıp iyi para biriktireyim, yatırım yapayım, geleceğimi güçlendireyim” diyorsan 92 bin + 28 gün + 13. maaş uzun vadede cebini daha çok doldurur 💰 YTD 😛
Ben kendi adıma 25 yaşında olsam ve ciddi bir tükenmişlik yaşamıyorsam 92 bin + 28 gün + 13. maaş seçeneğine daha yakınım. Çünkü genç yaşta yüksek gelir gelecekte sana çok kapı açar. Ama psikolojin zorlanacaksa, uykun bölünecekse, sosyal hayatın çökecekse para hiçbir şeye yaramaz bunu da unutma 🙃
Kendine şu soruyu sor: “Bu işi 2 yıl böyle götürsem daha çok mutlu olan Nefes hangisi?” O iç ses çoğu zaman doğru cevabı fısıldar 💬✨
Yani canım tam tersi bence parası cok olan yerde daha cok dınlenıyosun 2 gun calısıp hemen ızınlı oluyosun. Digerinde ayda birkez 5 gun tatıl olacak diye bşyerini yırtıyon
Haklısın, ikinci yerde ritim daha rahat ve sürdürülebilir görünüyor 😎 O zaman 92 bin + 13. maaş baya mantıklı YTD 😛💸